Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nikola Mirotić: “Bio sam nesretan u NBA ligi, želim napraviti nešto veliko u Europi”

Nikola Mirotić izjavio je prema pisanju Eurohoopsa da je prošlog ljeta odustao od trogodišnjeg zajamčenog ugovora s Utah Jazzom jer više nije bio sretan u NBA ligi.

Mirotić je na kraju potpisao unosan ugovor s Barcelonom.

Htio sam provesti free agency na odmoru u Grčkoj s obitelji. Utah Jazz je željela imati sastanak 30. lipnja kako bi me potpisali kao prvog igrača u free agencyju. Nudili su mi tri godine zajamčeno, sjajan ugovor. Razgovarao sam sa svojom ženom i rekla mi je da prihvatim ono što me čini sretnim. Uzeo sam povratnu kartu za dva dana i otišao. Čekao sam na let u solunskoj zračnoj luci, kad sam počeo razmišljati: Što uopće radim na aerodromu? Zašto nisam sa svojom obitelji? NBA? Rekao sam sebi: Nemoj si to raditi Niko. Ako odeš, potpisat ćeš. Napustio sam aerodrom i vratio se u hotel. Agentu sam javio kako neću uhvatiti let i da se ispriča Utahu jer neću biti na sastanku. Krenut ću drugim putem, ne želim nastaviti u NBA, rekao je Mirotić.

Mirotić je dodao da se vratio u Europu kako bi ponovno otkrio radost zbog igranja košarke.

Moja uloga je uvijek bila ista [u NBA]. Bio sam igrač otvoren za šut, koji je radio ‘pick-and-pop’ među visokim igračima… Očekivalo se da ću postići 10 poena, uzeti nekoliko skokova i to je to. Osjećao sam da vrijeme prolazi i da nisam igrao najbolju košarku u svom životu, iako je to bilo jako dobro. Čim nisam osjetio radost, sreću i da napredujem, rekao sam da je vrijeme da se vratim i napravim nešto veliko u Europi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE