Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nikola Vučević na meti Boston Celticsa?

Kada pogledate roster momčadi Orlando Magica, uz činjenicu da ekipi kronično fali kvalitetnih pojedinaca, možete primijetiti gomilu igrača koji se bore za poziciju ispod koša.

Centarsku poziciju pokrivaju Nikola Vučević i Bismack Biyombo, na visokom se krilu rotiraju Serge Ibaka i Jeff Green, dok također „četvorka“ Aaron Gordon, u nedostatku kvalitetnih rješenja (uz dužno poštovanje našim Mariju Hezonji i Damjanu Rudežu) popunjava rupu na poziciji niskog krila.

Stručni stožer na čelu s Frankom Vogelom se i sam slaže da tu nešto treba promijeniti, a prvi na listi potencijalnih odlazaka je crnogorski centar Nikola Vučević.

26-godišnji Vučević i Vogel se ne nalaze na istoj valnoj duljini od početka Vogelova mandata. Vooch je nakon nekoliko lošijih utakmica završio na klupi, što mu se nimalo nije svidjelo, dok mu nedavni povratak u početnu petorku izgleda nije donio previše zadovoljstva.

Vučević je, realno, jedan od najlošijih obrambenih centara lige, što nekako kompenzira širokom lepezom napadačkih mogućnosti kao i jako dobrim osjećajem za skok (skoro 10 u prosjeku kroz karijeru), a rastom salary capa njegovih 25 milijuna dolara koje bi trebao zaraditi do ljeta 2019. čini ga dosta dobrom kupovinom.

Američki mediji već su se raspisali o Vučevićevom odlasku u Boston Celticse. Trener Celticsa Brad Stevens je u potrazi za visokim igračem koji će na neki način rasteretiti Ala Horforda, dok bi Bostonov stil igre svakako više odgovarao Vučeviću od onog kakav njeguje Vogel u momčadi Orlanda.

Ostaje pitanje što je glavni operativac Bostona Danny Ainge spreman ponuditi. Svi znamo da još uvijek raspolaže onim famoznim draft pickovima od strane Brooklyn Netsa (uključujući i potencijalni prvi izbor ovogodišnjeg drafta), dok u svakom slučaju u momčadi ima nekoliko mladih igrača koji bi se vrlo lako mogli uklopiti u Orlando.

Latest Posts

NE PROPUSTITE