Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nikola Vučević nezadovoljan novim statusom u Orlandu

Trener Orlanda Frank Vogel pokušava naći bilo kakvu kombinaciju koja bi dala iskru napadu Orlanda koji se jako muči. Tako je u utakmici s Bucksima napravio puno izmjena u početnoj petorci, ali svejedno su izgubili 104-96.

Vogel je startao D.J. Augustina ispred Elfrida Paytona, Bismacka Biyomba umjesto Nikole Vučevića i Aarona Gordona umjesto ozlijeđenog Jeffa Greena. Još su igrali Evan Fournier i Serge Ibaka u početnoj postavi.

30. smo momčad u napadu, želim istražiti nove kombinacije s devetih istih igrača koje koristim u rotaciji i naći neki novi osjećaj, neki novi osjećaj na terenu, neki drugačiji tok“, rekao je Vogel poslije utakmice. „Želim pokušati u prvoj četvrtini dati loptu u ruke Fournieru i spojiti ga s razigravačem koji će gađati trojke.“

Vogel je također rekao kako želi imati na terenu Biyomba i Ibaku zajedno, s Biyombom koji bi bio glavni igrač u pick and rollu, i Ibaka kao spot-up šuter. Vučević i Payton su startali svih 16 utakmica prije ovoga.

Vučević je rekao kako ga je Vogel informirao o ovoj promjeni.

Naravno da nisam bio sretan zbog te odluke“, rekao je Vučević o tom potezu.

Mislim da nije postojao razlog da odem na klupu. Ali to je trenerova odluka. Sve što ja mogu uraditi je da kontroliram ono što mogu kontrolirati, a to je da kad sam na terenu da na najbolji način iskoristim svoje sposobnosti i da pomognem svojoj momčadi i moram ostati profesionalan. Bez obzira na to što se događa, ja ću igrati najbolje što mogu.“

Vučević je ušao u utakmicu igrajući u prosjeku 27,6 minuta, a protiv Bucksa je igrao iznad svog prosjeka minuta. Postigao je 17 poena, uhvatio 16 skokova i podijelio tri dodavanja. Vogel ga je pohvalio poslije utakmice.

Payton je igrao 29 minuta, što je malo manje od njegovog prosjeka. Završio je sa 16 poena, šut 6-9 i imao je još tri dodavanja i tri izgubljene. Kad su ga pitali o izmjenama u ekipi, odgovorio je „Bez komentara“.

Green je startao prethodnih osam utakmica, ali zbog ozljede nije konkurirao za ovaj susret. Već duže vrijeme ima problema s leđima zbog kojih je nosio pojas u zadnjih nekoliko utakmica.

Vogelu je problem u igri kad su mu na terenu zajedno Payton i Gordon. Kad je ubacio Greena kao startera, rekao je da želi razdvojiti Paytona i Gordona kako bi se više oslonio na veterane. Što Vogel tada nije rekao, a nije nikad ni rekao, je to da ima i pozitivnih stvari kada oni igraju odvojeno, jer njih dvojicu obrane lako čuvaju zbog lošeg šuta kojeg ima Gordon.

Gordon je imao šut 0-12 protiv Bucksa i nije išao nikako na liniju. Orlando sada ima pet utakmica gostujućih zaredom, a prva im je protiv Spursa. Kada su ga pitali hoće li zadržati istu postavu, Vogel se nasmijao i rekao: „Neću reći to Spursima“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE