Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nikola Vujèiæ ubacio devet poena Clevelandu

Europske momèadi su tijekom posljednjih tjedana odigrali pet utakmica protiv kolega iz NBA lige. U svih pet su izašli na kraju ogleda kao gubitnici.

Real se nije mogao nositi na svom parketu protiv Utaha, dok je Partizan teško stradao u susretima kod Denvera i Phoenixa. Najbolji otpor su dali igraèi grèkog Olympiacosa, koji su prvo u San Antoniju poraženi 107-89, a u ponedjeljak naveèer su vrlo dobro odigrali kod jednog od favorita za naslov NBA prvaka, Clevelanda.

James, Shaq i društvo su utakmicu dobili sa 111-94, s tim da treba reæi kako nije bilo prevelike angažiranosti kod domaæina, pa su tako svi igraèi raspodijelili minutažu na parketu.

Shaquille O’Neal, 37-godišnji gorostas pod NBA svodom, ovog je ljeta došao u Cleveland, a mnogi su taj prijelaz oznaèili kao presudni korak tamošnjeg “gazde momèadi” LeBrona Jamesa prema premijernoj NBA tituli.

Publika je gotovo tijekom cijelog meèa, koji je ipak bio lišen rezultatske neizvjesnosti, skandirala O’Nealu koji se lako uklopio u atmosferu gdje treba biti jedna od kljuènih osoba u momèadi na parketu, ali i zabavljaè dok je na klupi. On i James su utakmicu završili sa po 12 poena.

James je svemu dodao sedam asistencija i èetiri skoka, a Shaq pet skokova.

Daniel Gibson je sa 15 poena bio najbolji strijelac Clevelanda, dok je goste predvodio nekadašnji NBA igraè Josh Childress (Atlanta) sa 16 poena.

Na ogledu je nastupio i hrvatski reprezentativac Nikola Vujèiæ koji je za 22 minute ubacio 9 poena, uz šut iz igre 4-8, te 1-2 s linije slobodnih bacanja. Vujèiæ je imao i èetiri skoka, te tri asistencije, te je bio jedan od najboljih u momèadi iz Pireja.

Zanimljivo je reæi da je na strani Grka igrao i Sofoklis Schortsanitis, popularni “Baby Shaq“, ali da nije dorastao pokazali su neki dueli sa pravim Shaqom na drugoj strani, kao i samo èetiri poena Schortanitisa.

Cleveland u ovom ogledu nije mogao raèunati na ozlijeðenog Moa Williamsa (prvog organizatora igre) i Delontea Westa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE