Tuesday, May 17, 2022

ZADNJE OBJAVE

Nikola Vujèiæ ubacio devet poena Clevelandu

Europske momèadi su tijekom posljednjih tjedana odigrali pet utakmica protiv kolega iz NBA lige. U svih pet su izašli na kraju ogleda kao gubitnici.

- Advertisement -

Real se nije mogao nositi na svom parketu protiv Utaha, dok je Partizan teško stradao u susretima kod Denvera i Phoenixa. Najbolji otpor su dali igraèi grèkog Olympiacosa, koji su prvo u San Antoniju poraženi 107-89, a u ponedjeljak naveèer su vrlo dobro odigrali kod jednog od favorita za naslov NBA prvaka, Clevelanda.

James, Shaq i društvo su utakmicu dobili sa 111-94, s tim da treba reæi kako nije bilo prevelike angažiranosti kod domaæina, pa su tako svi igraèi raspodijelili minutažu na parketu.

Shaquille O’Neal, 37-godišnji gorostas pod NBA svodom, ovog je ljeta došao u Cleveland, a mnogi su taj prijelaz oznaèili kao presudni korak tamošnjeg “gazde momèadi” LeBrona Jamesa prema premijernoj NBA tituli.

- Advertisement -

Publika je gotovo tijekom cijelog meèa, koji je ipak bio lišen rezultatske neizvjesnosti, skandirala O’Nealu koji se lako uklopio u atmosferu gdje treba biti jedna od kljuènih osoba u momèadi na parketu, ali i zabavljaè dok je na klupi. On i James su utakmicu završili sa po 12 poena.

James je svemu dodao sedam asistencija i èetiri skoka, a Shaq pet skokova.

Daniel Gibson je sa 15 poena bio najbolji strijelac Clevelanda, dok je goste predvodio nekadašnji NBA igraè Josh Childress (Atlanta) sa 16 poena.

Na ogledu je nastupio i hrvatski reprezentativac Nikola Vujèiæ koji je za 22 minute ubacio 9 poena, uz šut iz igre 4-8, te 1-2 s linije slobodnih bacanja. Vujèiæ je imao i èetiri skoka, te tri asistencije, te je bio jedan od najboljih u momèadi iz Pireja.

Zanimljivo je reæi da je na strani Grka igrao i Sofoklis Schortsanitis, popularni “Baby Shaq“, ali da nije dorastao pokazali su neki dueli sa pravim Shaqom na drugoj strani, kao i samo èetiri poena Schortanitisa.

Cleveland u ovom ogledu nije mogao raèunati na ozlijeðenog Moa Williamsa (prvog organizatora igre) i Delontea Westa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE