Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Niti Denver nije uspio narušiti ovu fascinantnu statistiku

Phoenix Sunsi su na najbolji mogući način još jednom dokazali da igraju fantastičnu sezonu. Možemo reći kako je ova njihova forma zapravo započela još u “Bubbleu” na kraju prošle sezone, gdje su imali savršen omjer od osam pobjeda bez poraza, ali im to ipak na kraju nije bilo dovoljno za izboriti Playoff. Ove su sezone zato imali drugi najbolji omjer lige u regularnom dijelu sezone, a nakon izbacivanja branitelja naslova Los Angeles Lakersa, Denver Nuggetsi su pali s jako uvjerljivih 4-0. Baš su se prije te četvrte utakmice navijači Denvera sasvim sigurno bacili u istraživanje da saznaju je li se ikad neka ekipa uspjela vratiti nakon zaostatka od 0-3 i naišli na nešto  što ih je vjerojatno dotuklo.

Nikad se nitko nije vratio nakon 0-3

Otkad postoji NBA liga i Playoff sustav natjecanja, nikada se niti jedna ekipa nije uspjela vratiti nakon rezultatskog deficita od 0-3. Do sinoćnje utakmice čak smo 142 puta imali situaciju da jedna ekipa vodi 3-0 i na kraju prolazi dalje u Playoffu. Denver je sada tako tu brojku ovim porazom povećao na 143, a na najveći mogući preokret u doigravanju ćemo izgleda morati čekati još neko duže vrijeme. Možemo reći da je tako sudbina Denvera nakon treće utakmice bila zapečaćena, a to su primijetili i ljubitelji klađenja koji su mogli prognozirati ovaj rezultat koristeći ovu web stranicu.

Ako se itko tome mogao nadati, onda su to navijači Denvera

Denver Nuggetsima preokret u Playoffu nije strana pojava jer ako se prisjetimo prošle godine, bit će nam jasno zašto njihovi navijači nisu gubili nadu. Naime, Denver je u prošlosezonskom Playoffu čak dvaput uspio nadoknaditi zaostatak od 1-3 u seriji i proći dalje. To je bilo u prvom kolu protiv Utah Jazza, a zatim i protiv Los Angeles Clippersa, da bi naposljetku ispali u finalu Zapada s 4-1 od budućih osvajača Los Angeles Lakersa. Samim tim podvigom od dva preokreta nakon zaostatka od 1-3 već su ušli u povijest  kao prva ekipa kojoj je to uspjelo ikad, ali ove sezone ipak nije bilo dovoljno snage za najveći preokret od svih.

Utjehu će pronaći u Jokiću

Iako je Denver ispao, ove sezone su uspjeli postići neke stvari koje dosad nisu. Točnije, postigao ih je Nikola Jokić koji je njihov prvi igrač u povijesti s titulom MVP-a lige, a ujedno je i najniže draftani igrač ikad koji je došao do te najprestižnije individualne nagrade u NBA-u. On je bio tek 41. izbor na draftu, ali vrlo je brzo svojim nastupima i nestvarnim statistikama počeo dokazivati da je ta brojka bila nerealno visoka. Sada definitivno ima i najbolji dokaz za to, a čini se da bi i u narednim godinama mogao biti ključni igrač ove ekipe jer već se dugo spominje ogromni novi ugovor koji bi mu Denver trebao ponuditi.

Nažalost, ova sezona se za njega završila na najgori mogući način, jer osim što su ispali “metlom” od Phoenixa koji ih je nadigrao u sve četiri utakmice, upravo je u ovoj posljednjoj Jokić bio čak i isključen u zadnjoj četvrtini nakon što je pomalo frustriranom reakcijom pri pokušaju oduzimanja lopte Cameronu Payneu istoga udario i po licu što su suci utakmice okarakterizirali dovoljnim razlogom da ga isključe. Tako je Jokić iz svlačionice morao gledati kako njegova ekipa ispada iz Playoffa, a to sasvim sigurno nije bilo lako za MVP-a.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE