Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Noah: Moguæe da doðem u Francusku

Joakim Noah, 26-godišnji centar francuske košarkaške reprezentacije i Chicago Bullsa, mogao bi se pridružiti nekolicini svojih reprezentativnih suigraèa u francuskom prvenstvu.

Tony Parker i Ronny Turiaf igraju za ASVEL, a Parker je ovoga tjedna bio proglašen za MVP-a Eurokupa. Nicolas Batum, koji nastupa za Nancy, veæ je dva puta bio MVP kola u Euroligi. Boris Diaw je otišao èak i korak dalje, te je potpisao za drugoligaški JSA Bordeaux, klub èiji je predsjednik.

Sve su to Noahovi suigraèi iz francuske reprezentacije i kolege iz NBA lige, koja i dalje miruje zbog lokcouta i sve ja manje nade da æe se uopæe i održati sezona u najjaèoj košarkaškoj ligi na svijetu.

“Ne znam što ljudi uopæe misle o svemu tome, o problemima koji su se pojavili izmeðu milijunaša i milijardera”, reæi æe Noah.

Priznao je da bi se i on mogao pridružiti spomenutom društvu u francuskom prvenstvu, i to u Paris-Levalloisu.

“Moguæe je, ali samo za cijelu sezonu. Ne želim doæi odigrati tek nekoliko utakmica. Ako doðem, želim odigrati sezonu do kraja”, otkrio je u L’Equipeu.

Prije moguæeg prvog profesionalnog angažmana u nekom francuskom klubu, Noah žestoko radi na svojoj fizièkoj spremi. Trenirao je i sa suigraèem iz Bullsa Derrickom Roseom.

Koncizno se osvrnuo i na Eurobasket u rujnu, na kojem su ”tricolori” osvojili srebro.

“Bila je to sveta pustolovina. Najviše me veseli vratiti se u Francusku i vidjeti svu tu radost i zadovoljstvo.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE