Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Noah se vraæa protiv Raptorsa

Trener Chicago Bullsa, Tom Thibodeau, najavio je povratak svog startnog centra, 25-godišnjeg Joakima Noaha, u srijedu kada æe Bullsi odmjeriti snage sa Toronto Raptorsima. Noah je zbog ozljede palca propustio veæ 30 utakmica ove sezone.

U prvom djelu sezone do ozljede i operacije Noah se definitivno nametnuo kao jedan od najboljih centara lige. U prosjeku je za 36,8 minuta prosjeèno bilježio 14,0 koševa, 11,7 skokova i 2,7 asistencije uz 51,4% šuta iz igre i za centra više nego dobrih 72,5% uspješnosti s linije slobodnih bacanja . Tim brojkama je dodavao i 1,6 blokadu i 1,2 ukradene lopte po utakmici.

Meðutim, Bullsi su i bez Noaha zadržali prikljuèak sa vrhom istoène konferencije. Trenutno su na treæem mjestu iza Boston Celticsa i Miami Heata sa 38 pobjeda i 16 poraza. U veæ navedenih 30 utakmica bez Noaha su ostvarili odlièan skor 22-8.

Zanimljiv je podatak kako su Noah i Carlos Boozer zajedno odigrali ove sezone tek 9 utakmica. To nam daje za pravo pitati se koliko stvarno potpuno zdravi Bullsi mogu ove sezone biti dobri, te mogu li ugroziti Celticse i Miami kao dva najveæa favorita za ovogodišnje konferencijsko finale, unatoè oèitoj slabosti na poziciji startnog beka šutera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE