Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Noah sezonu započinje s klupe

S dolaskom Freda Hoiberga na klupu Bullsa je došlo i do nekih promjena u momčadi. Iako to nije potvrdio, čini se da će Joakim Noah na početku sezone utakmice započinjati s klupe. „To je situacija na koju se svakako treba prilagoditi. No na kraju svega ipak je to košarka. Moram izaći na parket i i sa sobom donijeti novu energiju i raditi ono što radim najbolje“.

Bullsi su zadnje dvije predsezone utakmice započeli s Kirkom Hinrichom, Jimmyjem Butlerom, Tonyjem Snellom, Nikolom Mirotićem i Pau Gasolom. „Ta petorka izgleda dosta dobro i postoji vrlo velika mogućnost da s njom krenemo u prvu utakmicu sezone,“  izjavio je Hoiberg. Naravno, s oporavkom Derricka Rosea bi on vrlo vjerojatno uskočio u petorku umjesto Kapetana Kirka, no Noah bi i dalje ostao na klupi. Na pitanje o tome da li je pričao s Noahom Hoiberg odgovara :

Pričali smo o tome i bio je vrlo uzbuđen oko igranja s Tajom Gibsonom. Smatram da njih dvojica na parketu imaju vrlo dobru kemiju.“ 

Noah je još na početku kampa pričao o tome kako ne želi da se o njemu sudi na temelju igara prošle sezone uz Gasola s obzirom na to da se nije osjećao potpuno zdravim zbog operacije lijevog koljena. No unatoč tome je bilo vidljivo da si na terenu njih dvojica baš i ne odgovaraju te da je Noah često u napadu bio igrač manje.

Hoiberg je također naznačio da čak i ako odluči započeti prvu utakmicu s Mirotićem i Gasolom kao parom visokih igrača, to tijekom sezone lako može promijeniti.

Štogod odlučimo napraviti 27.listopada ne mora biti ono što ćemo napraviti i 1.studenog. To je samo početak sezone. Nastavit ćemo kombinirati s različitim postavama i zaključiti koja nam se najviše sviđa.“

Slažem s bilo kojom trenerovom odlukom,“ tvrdi Noah. „Ja sam radnik i nikada neću prestati raditi. Uzbuđen sam zbog ove momčadi i smatram da imamo puno talenta, samo moramo nastaviti raditi i poboljšavati svoju igru.“

Noah ulazi u posljednju godinu svog ugovora vrijednog 60 milijuna dolara te nakon ove sezone postaje slobodni igrač. Postoji li mogućnost da će ga gubljenje posla startera potaknuti da na ljeto nakon 9 godina u Bullsima pronađe novi angažman možemo samo nagađati. Realno je da Noah ima 30 godina i brojne ozljede iza sebe te da je prošle sezone ostvarivao najmanji prosjek koševa i blokada još od svoje rookie sezone. Lako je moguće da su njegove najbolje godine nažalost iza njega. Unatoč neupitnoj obrambenoj ulozi, Noah je i dalje napadački limitiran što se jednostavno ne uklapa u smjer u kojem se liga razvija zbog čega je i Mirotić kao stretch-four logično uvršten u početnu petorku Bullsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE