Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Noahu novi petogodišnji ugovor

Dok neke ekipe rade punom parom ne bi li zadržali svoje kljuène igraèe, drugi pak èekaju novi kolektivni ugovor kako ne bi dobili maèka u vreæi. Jedni od onih koji svakako imaju potencijala za zadržavanje su Bullsi koji cijelo ljeto pregovaraju sa svojim 25-godišnjim centrom Joakimom Noahom oko novog ugovora.

Nakon što mu je prvotno ponuðeno 57 milijuna amerièkih dolara Noah je odluèio prièekati malo bolju ponudu, ciljao je na 65 milijuna. Èekanje se isplatilo veæ samo par mjeseci kasnije, tj. danas, kada je dogovorio uvjete novog ugovora sa svojim, za sada, jedinim NBA klubom.

Iako ugovor neæe bit “težak” 65 milijuna kako je želio, Noah æe za novi, 5-godišnji, ugovor dobiti oko 60 milijuna amerièkih dolara plus razni bonusi.

Noah je ovoga ljeta bio jako puno spominjan u raznim glasinama oko transfera, pogotovo oko Denver Nuggetsa i Carmela Anthonyja, ali je mladi centar odolio iskušenjima i ponavljao kako želi ostati u Chicagu.

Jako smo sretni za Joakima jer mu je Chicago uvijek bio prvi izbor”, izjavio je Dan Fegan, jedan od Noahovih agenata.

Noah je tako postao drugi igraè iz rookie klase 2007. koji je ove godine potpisao novi ugovor, prvi je bio Kevin Durant koji je zaradio ugovor od 86 milijuna amerièkih dolara.

Krajnji rok za potpisivanje produljenja ugovora za igraèe iz klase 2007. je 31. listopad, u protivnom postaju ogranièeni slobodni igraèi sljedeæeg ljeta.

Al Horford, Greg Oden, Aaron Brooks, Rodney Stuckey, Jeff Green, Mike Conley neka su od imena takoðer iz te klase koja bi mogla dobiti svoje nove ugovore u bliskoj buduænosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE