Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

North Carolina ostala bez March Madnessa

Šest dana prije poèetka March Madnessa polako dobivamo popis njegovih sudionika. Meðu njima neæe sigurno biti Zvonko Buljan i Marin Bavèeviæ sa sveuèilišta TCU, te Filip Tonèiniæ, igraè Texas A&M-CC-a. Suprotno od njih, nade za proboj na March Madness je zadržao Ivan Peljušiæ, igraè Northwesterna.

Syracuse izgubio od Georgetowna
Syracuse je veæ sigurni sudionik zakljuène faze natjecanja, ujedno i nositelj konferencije BIG 12. Njihova ležerna igra protiv Georgetowna koji je isto tako veæ meðu 65 najboljih, juèer je privukla najviše medijske pažnje.

U 6 sati popodne po našem vremenu, svi koji imaju moguænost gledanja ESPN America mogli su pratiti taj èetvrtfinalni dvoboj. Wes Jones (na slici) i Andy Rautins su za Syracuse kombinirano pogodili 7 trica. Upravo s tim su oružjem uništavali gostujuæu ekipu koja je svoju igru najèešæe bazirala pod košem. Greg Monroe (15 poena, 10 skokova, 7 asitencija) i Austin Freeman (18 poena) su bili glavni igraèi u preokretu Georgetowna koji se èetiri minute prije kraja odlijepio na nedostižnu razliku. Najbolji strijelac je na kraju bio igraè Chris Wright (Georgetown) koji je zabio 27 poena, a njih 17 je postigao u prvih deset minuta drugog dijela susreta.

Georgetown æe se zahvaljujuæi toj pobjedi u polufinalu odmjeriti s Marquette. Za kraj o obavijesti iz konferencije Big East dodajmo da su èak tri nositelja (spomenuti Sycacuse, glavni nositelj) te Pittsburgh (drugi) i Villanova (èetvrti) svi doživjeli poraze u èetvrtfinalu. Najveæi razlog tome možemo pripisati odmaranje glavnih igraèa za nadolazeæi March Madness.

North Carolina neæe braniti naslov
Prije nego proðemo na igre naših predstavnika moramo nekoliko reèenica posvetiti aktualnim prvacima lige, koji sigurno neæe tu titulu braniti i ove godine. Porazom protiv Georgia Tech nisu se uspijeli ni plasirati na konferencijski turnir, veæ su kao 10-plasirana momèad u razigravanju izgubili rezultatom 62:58. Time je Roy Williams na klupi Tar Hellsa prvi put ostao bez zakljuèane faze natjecanja. Tužno, ali istinito da sveuèilište koje je dalo jednog Michaela Jordana neæe biti na March Madnessu.

Ivan Peljušiæ i dalje u igri za March Madness
Peljušiæ, igraè niskog posta, gdje Northwestern ima buduæu NBA zvijezdu, Johna Shurnu, te ujedno i perspektivnog Mikea Capoccija nije ni za oèekivati da bi Zadranin dobio veæu priliku, ali u veoma bitnoj utakmici protiv Indiane, bilježit æe se jedan skok Hrvata u jednoj minuti. Nowrthwestern je u razigravanju konferencije Big Ten pobijedio Indianu, a njihov sljedeæi protivnik æe biti danas moæni Purdue gdje igra i naš Sandi Maricus.

Uz Peljušiæa još jednu pobjedu ali i garbage time je obilježio Dragan Šekelja. Njegov Baylor je oèekivano u èetvrfinalu svladao Texas, konèani rezultat je bio 86:67, ali s obzirom da je Baylor veæ sigurni sudionik March Madnessa taj rezultat nema veæe važnosti. Danas æe se Baylor sudariti s Kansas Stateom, a ukoliko pobjede njih u velikom finalu konferencijskog turnira mogli bi dobiti trenutno najjaæu ekipu u NCAA – Kansas.

Za kraj još dvije tužne priæe. Zvonko Buljan je u porazu TCU-a u prvom krugu konferencijskog turnira protiv BYU-a odigrao 37 minuta, za 5 poena, 8 skokova i 3 asistencija, ali premalo za iznenaðenje. Time su Buljan i sugiraè Marin Bavèeviæ završili s ovom NCAA sezonom. Ista sudbina je spopala i Filipa Tonèiniæa koji nije uspio napraviti veæu senzaciju u dresu Texas A&M-CC-a. Zapišimo samo još da je Tonèiniæ odigrao 8 minuta za 3 poena protiv SF Austina.

Škole koje su veæ osvojile konferencijske turnire
St. Mary’s – West Coast
North Texas – Sun Belt
Oakland – Summit
Wofford – Southern
Murray State – Ohio Valley
Rovert Morris – Northeast
Northern Iowa – Missouri Valley
Siena – MAAC
Cornell – Ivy League
Butler – Horizon
Old Dominion – Colonial
Winthrop – Big South
Montana – Big Sky
E. Tennessee State – Atlantic Sun

Latest Posts

NE PROPUSTITE