Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Northwest: Gdje æe Melo?

Nakon pregleda divizija na Istoku, konaèno smo došli i do pregleda na zapad. Kao prvo vam predstavljamo diviziju Northwest.

Northwest:

Divizija je podosta izjednaèena. No, trenutno je pitanje hoæe li Nuggetsi u sezonu krenuti sa svojom prvom zvijezdom, Carmelom Anthonyem ili ne. Glavni favoriti su, uz Carmelove Nuggetse, Oklahoma City Thunder, ali i Utah Jazz bi ovdje mogao i morao proæi dalje i osigurati si više od 82 utakmice.

Oklahoma City Thunder:

Došli: Craig Brackins, Royal Ivey, Daequan Cook, Morris Peterson, Cole Aldrich
Otišli: Etan Thomas, Mustafa Shakur, Craig Brackins

Kevin Durant je nakon odliène sezone u NBA ligi svoju kvalitetu potvrdio i na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Turskoj. Ove godine se od njega oèekuje i dodatan iskorak u doigravanju te još jedno potvrðivanje javnosti da je rijeè o jednom od najboljih igraèa današnjice. Uz njega je i mladi Russell Westbrook koji se polako ali sigurno razvija u jednog od najkompletnijih organizatora igre. Uz njih su odlièni Jeff Green i Thabo Sefolosha, veoma jaki braniè James Harden te BJ Mulles, dok im je pod košem glavna uzdanica Nenad Krstiæ, a prva zamjena mu je Serge Ibaka. Ekipa koja se ove godine nikako ne bi smjela zadovoljiti iskljuèivo doigravanjem, veæ tamo mnogima pomrsiti raèune.

Utah Jazz:

Došli: Gordon Hayward, Raja Bell, Francisco Elson, Earl Watson, Al Jefferson
Otišli: Carlos Boozer, Kyle Korver, Wesley Matthews, Kosta Koufos

Utah Jazz je izgubio (po)najboljeg igraèa u zadnjih nekoliko godina u svojim redovima, ali da su hendikepirani teško je reæi. Naime, Carlos Boozer se pogotovo u zadnje dvije sezone mnogo muèio sa ozljedama, dok æe njegovo mjesto popuniti odlièni Al Jefferson. Tu je i Raja Bell koji æe ekipi donijeti puno u trkaèkom smislu. Prva violina ostaje Deron Williams, a tu je i stari Kirilenko koji je svojoj domovini donio naslov europskog prvaka. Ne smije se zaboraviti i na Mehmeta Okura, ali i ovogodišnji izbor drafta, Gordona Haywarda, viceprvaka NCAA lige.

Denver Nuggets:

Došli: Al Harrington, Shelden Williams
Otišli: Johan Petro, Joey Graham, Malik Allen, Coby Karl, Brian Butch

Veoma je teško u ovom trenutku procijeniti snagu Denvera. Naime, dok ovo èitate veoma je lako moguæe da su sa one strane Atlantika veæ odluèili sudbinu Carmela Anthonya. Èinjenica je da su Nuggetsi sa Carmelom i bez njega potpuno dvije razlièite ekipe. Prva za vrh divizije, ali i konferencije, dok je druga za samu borbu na dnu ljestvice. No, tu su i problemi sa trenerom Georgom Karlom koji se bori sa veoma nezahvalnom bolešæu. No, kada smo veæ kod promjena ekipa odlascima nije puno ošteæena, dok je dolaskom Ala Harringtona dobila dodatnu dimenziju u napadaèkom pogledu. Ekipu æe i dalje organizirati Chuncey Billups, dok æe pod košem glavnu rijeè voditi jedan od najpreciznijih centara u ova doba, brazilac Nene. Uz njih je tu i Kenyon Martin te Arron Afflalo, a uz to ne izgleda loše ni klupa gdje æe uz veæ spomenutog Harringtona svoju priliku najvjerojatnije èekati J.R.Smith te ‘ludiChris Andersen. Sve u svemu, prièekajmo da se završi ta priæa oko Mela.

Portland Trail Blazers:

Došli: Wesley Matthews, Elliot Williams, Luke Babbitt
Otišli: Juwan Howard, Martell Webster

Blazersi vjerojatno danima sanjaju što bi bilo kad bi bilo. Što bi bilo da smo izabrali Duranta, a ne Odena. E što bi bilo? Vjerojatno bi u ovom èlanku bili svrstani na prvo mjesto, bili glavni kandidati za osvajanje naslova, i imali svjetliju buduænost. Ovako imaju samo jedno i dalje prosjeènu ekipu koja veæ godinama ima naziv – talentirana, mlada momèad. Naziv i dalje ostaje, a vrijeme neizmjerno prolazi. Odena se još uvijek èeka da opravda svoj prvi izbor. Talent nije upitan, ali zdravlje je. Uz to danas su se riješili Jerryda Baylessa, na klupi im je nezadovoljni Rudy Fernandez i sve osim solidne prve petorke u Portlandu je negativno. Brandon Roy kao voða i LaMarcus Aldrige kao ponajbolji krilni igraè u ligi æe nositi sav teret te ekipe. Na bekovima je Wesley Matthews i Andre Miller, dok pod košem æe startati Marcus Camby. Za kraj je tu i Nicolas Batum. Sve u svemu po imenima solidna ekipa, no ekipa sa definitivno prekratkom klupom, ekipa sa ogromnim pehom i ekipa koja ove sezone teško može sanjati o playoffu.

Minnesota Timberwolves:

Došli: Wesley Johnson, Lazar Hayward, Nikola Pekovic, Luke Ridnour, Anthony Tolliver, Michael Beasley, Martell Webster, Kosta Koufos, Sebastian Telfair
Otišli: Ryan Gomes, Al Jefferson, Ramon Sessions, Ryan Hollins, Greg Stiemsma

Jedina ekipa po mome mišljenju koja ove sezone može srušiti legendarne Sixerse i njihovih rekordnih 9 (!) pobjeda u regularnoj sezonu. U ekipi nema više Jeffersona, a ni Sessionsa, a došao je primjerice upitni Beasley. Igraè koji ima puno talenata u sebi, ali premalo talenta u glavi odnosno mentalno stanje da bih to sve što mu je dano od gore i iskoristio na terenu. Èitajuæi rubriku dolasci, jedina svijetla toèka je Wesley Johnson, odlièno mlado krilo, mekane ruke. Ni srpski dvojac Pekoviæ-Milièiæ, ni Luke Ridnour mi ne daju posebnu nadu da im u prognozama pripišem više od deset pobjeda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE