Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Nova borba Clippersa i Grizzliesa, kraj za Utah?

Vikend je prošao što znaèi da ulazimo u nešto lakši ritam s po 2 ili 3 NBA utakmice po danu. Noæas nas oèekuju dva dvoboja i oba bi trebala biti zanimljiva. Prvo æe Utah na domaæem parketu pokušati sve kako bi ostvarila prvu pobjedu u seriji protiv Spursa, a ne budu li uspješni sezona je za njih završena. Nakon toga èeka nas još jedan sjajan dvoboj izmeðu Los Angeles Clippersa i Memphis Grizzliesa koji su pokazali da su veoma izjednaèeni i vjerojatno æemo i u ovoj utakmici biti na rubovima stolaca sve do posljednjih sekunda utakmice.

Utah Jazz – San Antonio Spurs (0-3) 02.00h

Vrlo vjerojatno æemo noæas dobiti novog putnika u drugi krug doigravanja. San Antonio Spursi veæ su tri puta svladali Utah Jazzere i samo ih jedna pobjeda dijeli od prolaska dalje i dvoboja protiv pobjednika serije Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies. Utah je najbolji otpor pružila u posljednjoj, treæoj, utakmici serije, ali ni to nije bilo dovoljno. Spursi su slavili 102:90 te tako pokazali da su jednako dobri u gostima kao i na domaæem terenu. Gosti iz San Antonija uzeli su kontrolu utakmice u svoje ruke od samog poèetka te završetkom svake èetvrtine malo po malo poveæavali svoju prednost do konaènih +12. Po 21 poen za Jazzere ubacili su Al Jefferson i Devin Harris, dok se puno više oèekivalo od Paula Millsapa koji je ubacio samo 9 poena. Spurse je s 27 poena predvodio Tony Parker, a 17 poena djelo je Tima Duncana. Zanimljivu utakmicu odigrao je Manu Ginobili postigavši samo 6 poena, ali zato je razigravao svoje suigraèe i upisao 10 asistencija. Dat æe Jazzeri sve od sebe da doðu do barem jedne pobjede u ovoj seriji, ali teško da æe im to poæi za rukom jer Spursi jednostavno igraju na razini više nego Jazzeri i razlika u kvaliteti je oèita. Spursima odgovara da što prije završe ovu seriju kako bi imali više vremena za odmor svojih glavnih igraèa.

Ovo bi mogla biti napeta utakmica do samoga kraja jer æe Jazzeri dati sve od sebe da izbjegnu “metlu”, ali to vjerojatno neæe biti dovoljno tako da prednost dajemo Spursima koji su ipak kvalitetnija momèad u ovom trenutku.

Los Angeles Clippers  – Memphis Grizzlies  (2-1)  04.30

Ukoliko ispadnu u prvom krugu Memphis Grizzliesi neæe morati dugo tražiti razlog tome. Naèin na koji završavaju utakmice nije na razini momèadi koja cilja na drugi krug play-offa. U prvoj su ispustili vodstvo od 27 koševa, izgubivši posljednju èetvrtinu sa 34:13. U drugoj su uspjeli nekako obraniti prednost, ali su u treæoj odigranoj u nedjelju naveèer u Los Angelesu opet  izgubili zadnju èetvrtinu sa  23:15. Los Angeles Clippersi su bolje ušli u susret i 18:1 serijom se odvojili na 36:23, ali gosti su ubrzo uzvratili svojom 13:0 serijom. Iako se u zadnju èetvrtinu ušlo sa 71:64 za Memphis, domaæini se nisu predavali, te  dvije minute prije kraja odlaze na plus šest 86:80. Gosti zatim odgovaraju dvjema tricama, a Clippersi promašuju nekoliko slobodnih bacanja. Zadnji napad nakon dva promašena bacanja Erica Bledsoea su imali gosti, no Rudy Gay sa sirenom promašuje i slavlje domaæina je moglo poèeti. S 24 koša i 11 asistencija najbolji kod domaæina je bio Chris Paul, dok je Blake Griffin ubacio 17 koševa. Kod poraženih se istaknuo Rudy Gay s 24 koša. Zanimljivo je da su Clippersi slobodna bacanja gaðali nevjerojatno loše 13 od 30, i pravo je èudo kako su usprkos tome išèupali pobjedu.

Noæas oèekujemo da Los Angeles Clippersi i drugi puta obrane svoj teren, te da u Memphis odu s prednošæu od 3-1.

Latest Posts

NE PROPUSTITE