Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nova domaæa pobjeda Dallasa

Dallas Mavericksi po treæi su puta bili bolji od Portlanda u ovogodišnjem doigravanju i time došli na jedan korak do prolaska u drugi krug.

Sve tri pobjede Dallas je ostvario na domaæem terenu, a dva puta su upisali poraze kao gosti. Sljedeæa utakmice se igra u Portlandu te, ako se nastavi dosadašnji trend domaæih pobjeda, gledat æemo sedmu utakmicu. Što se tièe noæašnjeg susreta, ekipe su u utakmicu ušle izjednaèeno te se tek pred kraj prve èetvrtine Portland serijom 8-0 odvaja na pet poena razlike. I druga èetvrtina otvorena je košem Portlanda, ovoga puta tricu je pogodio Rudy Fernandez i tako poveæao prednost svoje ekipe. No Dallas tada poèinje igrati nešto èvršæu obranu te ne dozvoljava Portlandu da postigne koš sljedeæe tri minute. Zahvaljujuæi tricama Terryja i Stojakoviæa prelaze u vodstvo te na kraju poluvremena imaju povoljan rezultat, 44-43.

Sredinom treæe èetvrtine Dallas ulazi u pozitivan ritam, poèeli su postizati lagane poene, uglavnom sa linije slobodnih bacanja, dok se Portland muèio u napadu. Na sredini èetvrtine prednost je iznosila samo +3 za Dallas a do kraja treæeg perioda igre Mavsi su tu prednost poveæali na 76-62. Kako se na kraju ispostavilo, Portland se više nije uspio vratiti nakon tolikog zaostatka. Ni poèetak posljednje èetvrtine nije bio pozitivan za Portland, nakon 6 minuta u završnoj èetvrtini postigli su samo 4 poena i tada je bilo jasno da je utakmica riješena u korist Dallasa. Na kraju je rezultat glasio 93-82 za Maverickse kojima treba još samo jedna pobjeda za prolazak dalje.

Pobjednièku je momèad, prema obièaju, predvodio Dirk Nowitzki sa 25 poena i 8 skokova, Jason Terry pridodao je 20 poena sa klupe, a u obrani je odlièan bio Tyson Chandler koji je uhvatio 20 skokova, ali postigao i 14 poena. Treba još spomenuti i dobru igru Jasona Kidda koji je postigao samo 4 poena, ali je podijelio 14 asistencija i uhvatio 7 skokova.

Andre Miller je bio najuspješniji kod Portlanda, postigao je 18 poena i dodao 7 asistencija. Gerald Wallace sudjelovao je sa 16 poena i 9 skokova, dok su LaMarcus Aldridge i Nicolas Batum postigli po 12 poena.

Sljedeæa utakmica, možda i posljednja u ovoj seriji, igra se u noæi sa èetvrtka na petak u Portlandovom Rose Gardenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE