Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nova franšiza NBA G-lige osniva se u Meksiku

Čelni ljudi NBA-a namjeravaju stvoriti novu franšizu u NBA G-ligi smještenu u Meksiku. Točnije, u glavnom gradu Meksika, Ciudad de Méxicu. Više o tome rekao je povjerenik lige, Adam Silver, za The New York Times.

“Meksiko je cvatuće tržište s rastućim interesom navijača i povećanim učešćem mladeži. Mi smo vrlo zauzeti raspravama o tome treba li se osnovati NBA G-liga franšiza u Ciudad de Méxicu.”

O franšizi bi se trebale brinuti lokalne vlasti, te bi buduća franšiza u G-ligi trebala nastupiti već sljedeće sezone. Razlog stvaranja nove ekipe je taj što još uvijek svih 30 NBA klubova nema svoje prestavnike u G-ligi. Naime, 27 klubova već ima svoje podružnice, a “iznimke” su New Orleans Pelicansi, Portland Trail Blazersi i Denver Nuggetsi.

Meksiku to neće biti prvi put da će u svojoj zemlji osjetiti čari NBA košarke, jer se još od davne 1992. godine u Meksiku održi barem jedna NBA utakmica. Ove godine će Brooklyn Netsi čak dva puta biti “domaćini” u Meksiku. Oklahomu su već porazili, a u nedjelju im u “goste” dolazi Heat iz Miamia.

 

 

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE