Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nova “ključna” utakmica Lakersa, obračun Rocketsa i Clippersa

Raspored NBA liga kaže da je danas šest ogleda koji će nam kratiti večer, odnosno noć. Najzanimljivija će biti posljednja tri dvoboja. Prvo igraju Rocketsi i Clippersi, zatim Nuggetsi i Blazersi, a večer okončavaju Bucksi i Lakersi.

Philadelphia 76ers (16-22) – New Orleans Hornets (11-26)  01.00

Philadelphia nakon pet poraza u nizu u kojima je prosječno primala 103 poena u tim susretima, kreće sa serijom utakmica koje će igrati pred domaćom publikom. Od sljedećih 13 utakmica 12 će biti pred svojim navijačima, a seriju su otvorili pobjedom protiv Rocketsa rezultatom 107:100. Najbolji igrač susreta je bio Jrue Holiday s 30 poena, 9 asistencija i 4 ukradene lopte. Odlično us odigrali Evan Turner s 12 poena, 7 skokova i 6 asistencija, Thaddeus Young s 18 poena i 12 skokova, te Jason Richardson sa 16 poena. Hornetsi su nakon niza od četiri pobjede doživjeli poraz na gostovanju kod Knicksa rezultatom 100:87. Najbolji u njihovim redovima je bio Eric Gordon s 22 poena, a solidno su odigrali Greivis Vasquez s 11 poena, 5 skokova i 6 asistencija, te Anthony Davis s 13 poena i 8 skokova. Do sada su odigrali jedan međusobni susret u New Orleans Areni, a slavila je ekipa 76ersa rezultatom 77:62. Najbolji u redovima 76ersa su bili Holiday s 14 poena i 12 asistencija, Turner s 14 poena i 8 skokova, te Young s 12 poena i 10 skokova. Jedini igrač s dvoznamenkastim brojem poena u redovima Hornetsa je bio Al-Farouq Aminu s 10 poena.

Prednost ćemo dati ekipi 76ersa zbog jako dobre obrane koju pružaju na domaćem terenu i zbog samih Hornetsa koji zabijaju samo 92 poena u prosjeku.

Charlotte Bobcats (9-28) – Indiana Pacers (23-15)  01.00

Bobcatsi su sinoć ostvarili svoj četvrti poraz u nizu. Izgubili su susret na gostovanju kod Celticsa rezultatom 100:89. Nekoliko igrača je odigralo solidnu utakmicu kao što su Hakim Warrick sa 16 poena, Ramon Sessions sa 16 poena, Gerald Henderson i Ben Gordon po 12 poena. Podbacio je njihov prvi igrač Kemba Walker koji je šutirao 4/16 iz igre što mu je najgori postotak u ovoj sezoni. Pacersi su nakon četiri uzastopne pobjede na domaćem terenu doživjeli poraz na gostovanju kod Netsa rezultatom 97:86. Odličan je bio David West koji je zabio 27 poena, a solidno su odigrali Paul George s 15 poena, 12 skokova i 6 ukradenih lopti, te s klupe Gerald Green s 15 poena. Ovo će biti treći međusobni susret između Pacersa i Bobcatsa, a svaka ekipa je ostvarila po jednu pobjedu i to kada je bila na domaćem terenu. Kod Bobcatsa Walker bilježi 23 poena u prosjeku, a Gordon i Gerald Henderson po 15 poena u prosjeku. U redovima Pacersa Lance Stephenson bilježi 17 poena u prosjeku, a West 14 poena. Pacersi su posljednju pobjedu protiv Bobcatsa ostvarili bez Georgea, ali je briljirao West koji je ubilježio prvi triple-double karijere.

Prednost ćemo dati ekipi Pacersa zbog njihove odlične obrane.

Brooklyn Nets (22-15) – Toronto Raptors (14-23)  01.30

Netsi su u odličnoj formi i ostvarili su šest pobjeda za redom. Posljednja je bila na domaćem terenu protiv Pacersa, a rezultat je bio 97:86. Odlični su bili Deron Williams s 22 poena i 9 asistencija, te Joe Johnson s 20 poena. Trener Carlesimo je posebno pohvalio igru igrača s klupe i obrane za koju je rekao da je bila fantastična. Raptorsi imaju velikih problema s ozljedama. Večeras neće sigurno biti Jonasa Valanciunasa, Andrea Bargnanija i Linasa Kleize, a upitni su Amir Johnson i Jose Calderon. Raptorsi su u posljednjem susretu poraženi na domaćem terenu od Bucksa rezultatom 107.96. Dobro su odigrali Amir Johnson s 22 poena što mu je rekord sezone i 14 skokova, Calderon s 21 poenom i 8 asistencija, Ed Davis s 20 poena i 12 skokova, te DeMar DeRozan s 23 poena. Ove sezone su odigrali dva međusobna susreta u kojima je slavila ekipa Netsa. U prvom susretu je briljirao Brook Lopez s 27 poena, a u drugom Joe Johnson s 23 poena. U redovima Raptorsa odličan prvi susret su odigrali DeRozan s 25 poena i Kyle Lowry s 28 poena, dok je u drugom susretu najefikasniji bio Ed Davis s 24 poena.

Prednost dajemo ekipi Netsa koja odlično igra pod vodstvom novog trenera.

Houston Rockets (21-17) – Los Angeles Clippers (29-9) 02.00

Mnogi su na početku sezone sumnjali u mogućnosti Houstona i u njihove šanse za playoff, no odlične partije Jamesa Hardena (26,5 koševa po utakmici) i Omera Asika (double-double prosjek u sezoni) pomogle su Rocketsima da se bore za doigravanje. U utakmicu dolaze kao sedma momčad na Zapadu, no izgubili su posljednje tri utakmice. Skokovi su vrlo važan faktor kod Houstona ove sezone, a u ta tri poraza su gubili bitku u skokovima s otprilike 4 skoka u prosjeku. Povratak na domaći parket bi mogao pomoći, s obzirom da su pobijedili u sedam od posljednjih osam domaćih susreta. Clippersima će definitivno faliti prva zvijezda kluba, playmaker Chris Paul. Paul ima problema s koljenom, no Clippersi neće dugo čekati na njegov povratak. U pobjedi nad Memphisom rezultatom 99:73, Paula je zamijenio mladi Eric Bledsoe, te ubilježio 14 koševa, 4 asistencije, 2 ukradene lopte, a valja i dodati da nije imao ni jednu izgubljenu loptu. Jedno od najvećih oružja gostiju je njihova klupa, a Clippersi imaju omjer 22-6 kada njihova klupa zabije više nego protivnička. S obzirom da Houston nema jaku drugu postavu, jasno da bi se tradicija mogla nastaviti i danas.

Uz sve navedeno, prednost dajemo Clippersima zbog boljeg sastava.

Denver Nuggets (23-16) – Portland Trail Blazers (20-17) 03.00

Nuggetsi su u sjajnom nizu od pet pobjeda čim su se probili na šestu poziciju Zapada. Prošlu utakmicu su pobijedili Warriorse 116:105. No međutim do pobjede su došli zahvaljujući odličnoj igri u 4. četvrtini. Realizacija trice je ostala na 33%, a najbolji je bio Danilo Gallinari s 21 poenom, 8 skokova i 6 asistencija. Na listi strijelaca slijedi ga Ty Lawson s 20 poena kojima je dodao 5 asistencija. Trener George Karl je rekao da su u zadnjoj četvrtini igrali na njihovu najjaču kartu, obranu, ali da nije zadovoljan što su tako kasno počeli pokazivati snagu na tom području. Portland je drugi poraz u nizu upisao preksinoć, od Oklahome (83:87). Fenomenalnu utakmicu je odigrao LaMarcus Aldridge koji je upisao double-double (33 poena i 11 skokova). Dobru utakmicu je odigrao i Nicolas Batum koji je u 44 minute igre postigao 21 poen i 7 skokova. U prošlosezonskom dvoboju pobijedili su Blazersi na svom terenu.

Prednost dajemo Nuggetsima zbog domaćeg terena.

Los Angeles Lakers (16-21) – Milwaukee Bucks (19-17) 04.30

U posljednjoj utakmici večeri Lakersi će pokušati nastaviti ono što su započeli u nedjelju. Naime, nakon šestog uzastopnog poraza u petak protiv Thundera, trener Mike D’Antoni je naglasio da za njih od nedjelje za njih počinje nova sezona. Tako su Lakersi u prvoj utakmici “nove” sezone pobijedili Cavse rezultatom 113:93, uz 22 koša i 14 skokova Dwighta Howarda. Ako žele izboriti playoff, Lakersi moraju pobijediti u otprilike 70% preostalih utakmica, a to neće biti lagan zadatak. Kobe Bryant igra jednu od najboljih sezona u posljednjih nekoliko godina, Dwight Howard se vratio nakon ozljede, ali ima tu još dosta problema. Bucksi zato čvrsto drže osmu poziciju na Istoku, a nisu im daleko ni Atlanta i Boston. Za njih izvrsno igra Brandon Jennings koji je nakon 19 koševa i 10 asistencija u pobjedi nad Torontom proglašen za najboljeg igrača tjedna na Istoku. Velika stvar za Buckse je igra Larryja Sandersa koji je jedan od najboljih obrambenih igrača lige ove sezone, te je velika potpora Brandonu Jenningsu i Monta Ellisu. Ove su sezone Bucksi podjednako dobri kod kuće i u gostima, pa bi ovo trebao biti vrlo zanimljiv susret.

Ovo bi trebala biti vrlo zanimljiva utakmica, a prednost nećemo dati ni jednoj ekipi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE