Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nova ozljeda centra Blazersa

Festus Ezeli će se podvrgnuti novoj operaciji lijevog koljena, ova vijest dolazi od strane ESPN-a i njihovog novinara Chrisa Haynesa. Ovo znači da će 211 centimetara visoki centar propustiti ostatak sezone, a kao što je većini NBA pratioca poznato još uvijek nije zaigrao za Portland Trail Blazerse.

Operativni zahvat je specifičan jer je ovo jedan od rijetkih slučajeva transplatacije u NBA ligi nazvane  „cadaver donor“. To bi zapravo označavalo osobu koja je preminula te se od nje uzima određeni organ ili kao što je to u ovom slučaju riječ tkivo. Presadit će mu se tkivo iz koljena, ali s tim se dugo čekalo jer nije lako pronaći donatora koji je visok kao on.

Ovaj zahvat je još jedan u nizu na koljenima nesretnoga Nigerijca. Nakon što je u lipnju 2013. operirao desno koljeno, a u veljači 2016. napravio operaciju na lijevom koljenu pa opet na ljeto (nakon potpisa sa Blazersima) primao  injekcije u isto koljeno sada će opet morati pod nož. Nepoznato je koliko će biti izvan terena, ali quarterback Arizona Cardinalsa Chris Palmer nakon iste takve operacije je pauzirao pet mjeseci.

Ezeli je u karijeri do sada igrao samo za Golden State Warriorse te je s njima proveo zadnje  četiri sezone. Kroz karijeru je za 14.1 minutu bilježio 4.2 poena, 4.3 skoka i jednu blokadu, a ovo ljeto je potpisao dvogodišnji ugovor sa Blazersima vrijedan 15.2 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE