Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nova pobjeda Bullsa, Minnesota izgubila od CSKA

Sinoć je održan treći dan NBA predsezone, koji je sadržavao čak 8 susreta, od kojih su dva bila između jedne europske i jedne američke momčadi. Brojne ekipe, uključujući branitelje naslova Miami Heat, sinoć su odigrale svoje prve utakmice predsezone.

U Bostonu su redizajnirani Celticsi ugostili Toronto Raptorse i mogli smo gledati neizvjesnu i ne pretjerano lijepu košarku, a bolji su na kraju bili Raptorsi koji su slavili s 97:89. Toronto je zadržao glavninu momčadi od lani i bili su puno uigraniji od domaćina koji na rosteru imaju puno novih igrača. U redovima pobjednika istaknuli su se Rudy Gay i Tyler Hansbrough sa 17 poena i Jonas Valančiunas s double-double učinkom 10 poena i isto toliko skokova, dok je Kelte predvodio novi igrač u momčadi Gerald Wallace sa 16 poena, a dobar je bio i konačno zdravi Jared Sullinger s 14 poena i 6 skokova. Obje momčadi su imale problema sa šutem za tri poena koji su Raptorsi šutirali s 18% uspješnosti, a Boston s 29% uspješnosti, dok je Toronto imao čak 25 izgubljenih lopti.

Branitelj naslova Miami Heat u svojoj je dvorani dočekao Atlantu Hawkse, također još jednu drastično promijenjenu momčadi. Tijekom cijelog susreta ovo je bila utakmica u jednom smjeru u kojoj se Miami od starta nametnuo i nije ispuštao vodstvo tijekom cijele utakmice. Konačan rezultat od 92:87 može zavarati jer je Heat imao vodstvo i do 20 poena razlike. Na igračima Miamija se vidjelo da im neće trebati previše uigravanja u kampu i tijekom predsezonskih utakmica. Filozofija igre ostala je ista i izgledali su jako dobro iako su igrali bez Dwyanea Wadea, Udonisa Haslema i dvojice pojačanja Michaela Beasleyja i Grega Odena.

Heat je predvodio Chris Bosh s 21 poenom od čega je 11 postigao u prvoj četvrtini, a odličan je bio i Robert Mason Jr., još jedan novi igrač koji je ubacio 14. LeBron James nije imao veliku minutažu ali je stigao ubaciti 9 poena uz 5 skokova i 5 asistencija. Na momčadi Atlante vidjelo se da se tek moraju uigrati, jer su obrambene rotacije bile vrlo nespretne, a napad slabo protočan. Najbolji Jastrebovi bili su Mike Scott s 13 i Paul Millsap s 12 poena.

U susretu dvije ekipe sličnog stila igre, Chicago Bullsa i Memphis Grizzliesa ipak nismo mogli “umirati” u ljepoti obrana što će vjerojatno biti slučaj kada počne regularni dio sezone. I ovoga puta su svjetla reflektora i pogledi javnosti bili upereni u povratnika u redove Bullsa Derricka Rosea koji je s 13 poena, 4 skoka, 3 asistencije i 3 ukradene lopte pomogao doći svojoj momčadi do pobjede 106:87. U momčadi Bullsa vrijedi spomenuti Carlosa Boozera koji je ubacio 16 poena, a 15 su ubacili Taj Gibson i Kirk Hinrich. Memphis bez svog najboljeg obrambenog igrača Marca Gasola izuzev u prvoj četvrtini nije izgledao dobro, a istaknuo se tek Jerryd Bayless s 15 poena. Chicagu je ovo bila druga pobjeda u predsezonskim utakmicama, prvu su zabilježili protiv Indiane.

New Orleans Pelicansi su također upisali drugu svoju pobjedu, a nakon neizvjesne utakmice protiv Houston Rocketsa istu takvu s istim ishodom za njih ponovili su i protiv Dallas Mavericksa. Konačan rezultat bio je 94:92 za Pelikane iako je igrač Dallasa Ricky Ledo imao šut za pobjedu u zadnjoj sekundi. Kod pobjednika raskoš svog talenta i veliku sezonu pokazao je i najavio Anthony Davis koji je ubacio 25 poena, a tome je pridodao i 7 skokova. Odličnu pomoć imao je u Brianu Robertsu koji je ubacio 17 i Jrueu Holidayu koji je postigao 13 poena. Dallas nije ni blizu imao tako raspoloženih igrača a najefikasniji bili su Brandan Wright s 14 poena i Monta Ellis s 13 poena i 7 dodavanja. Dirk Nowitzki je za 22 minute provedene na parketu postigao 6 poena.

Minnesota Timberwolvesi ugostili su u tvom Target Centru ruski CSKA iz Moskve. Rusi su se ugodno osjećali u gostima te su slavili rezultatom 108:106 nakon jednog produžetka. Treba reći da su Rusi bili bolji većim dijelom susreta, ali Minnesota je izjednačila rezultat sredinom četvrte četvrtine te se utakmica odlučivala preko slobodnih bacanja. Sedam sekundi prije kraja Miloš Teodosić pogađa oba bacanja za 96:96. Derrick Williams sjurio se pod koš protivnika i okružen trojicom promašio je teški šut i otišlo se u produžetak. Igrači Timberwolvesa tražili su prekršaj, koji je vjerojatno i postojao, ali nisu se previše uzrujavali jer je ovo ipak “prijateljska” utakmica.

U dodatnih pet minuta igra ponovno se sve svelo na zadnje sekunde. Ponovno je Williams bio glavni sudionik, promašivši jedno slobodno bacanje, što je ostavilo CSKA u prednosti od jednog poena 18 sekundi prije kraja. Promašio je i Teodosić na drugoj strani te je Minnesota imala 9 sekundi do kraja s dva poena zaostatka. Prvo je polaganje promašio Alexey Shved, a zatim uhvaćenu loptu u obruč nije uspio pospremiti ni Othyus Jeffers te je utakmica završena. Teodosić je bio prvo ime ruske momčadi s 26 poena i 9 asistencija (za 29 minuta igre), dok je Minnesotu predvodio Derrick Williams s 21 poenom i 9 skokova. Kevin Love je za 28 minuta ubacio 9 poena, uhvatio 7 skokova i podijelio 5 asistencija, a debi u dresu “Vukova” Kevin Martin obilježio je sa 16 poena.

U još jednom europsko-američkom dvoboju Phoenix Sunsi obranili su čast NBA ekipa te su uvjerljivo svladali izraelski Maccabi Haifa. Sunsi su već nakon prve četvrtine pokazali tko je gazda i imali prednost od 16 poena, koju su samo povećavali svakom četvrtinom, sve do konačnih +41, odnosno 130:89. Prvo ime Sunsa bio je njihov novi igrač Eric Bledsoe, koji je ubacio 22 poena, “ukrao” 5 lopti i podijelio 4 asistencije. Dobar je bio i Goran Dragić sa 16 poena u 19 minuta igre. Dagan Yivzuri ubacio je 14 poena za poraženu momčad.

U posljednja dva susreta dana Los Angeles Clippersi svladali su Portland Trail Blazerse s 89:81, dok su Golden State Warriorsi nakon poraza od Lakersa upisali pobjedu protiv Sacramento Kingsa rezultatom 94:81.

Dvoboj Clippersa i Blazersa riješen je nakon prvog poluvremena, u kojem su igrači iz “grada anđela” izgradili prednost od 13 poena koju su uspješno čuvali do kraja susreta i nisu dopustili preokret. Najefikasniji igrač susreta bio je DeAndre Jordan sa 16 poena, a 15 poena, 8 skokova i 5 asistencija pridodao je Chris Paul, dok je Blake Griffin ubacio poen manje. Ponovno smo gledali pregršt atraktivnih poteza i zakucavanja, što nas očekuje i u regularnoj sezoni. U poraženoj momčadi možemo istaknuti tek Nicolasa Batuma s 12 poena i Damiana Lillarda s 11 poena i 6 asistencija.

Posljednji susret dana bio je odlučen u posljednjoj četvrtini. Kroz prva tri perioda igre Kingsi i Warriorsi bili su poprilično izjednačeni, ali Warriorsi serijom 18-4, u kojoj je Steph Curry ubacio 9 poena u dvije minute, “lome” susret u svoju korist i na kraju dolaze do svoje prve predsezonske pobjede. Upravo je Curry bio prvo ime pobjedničke momčadi s 23 poena i 6 asistencija, a ponovno je dobro s klupe odigrao Klay Thompson sa 17 poena. Kingse je u prvoj predsezonskoj utakmici vodio Isaiah Thomas s 15 poena i 6 asistencija, a vrlo dobar bio je i njihov rookie Ben McLemore s 13 poena.

NBA predsezona, treći dan:

Toronto Raptors – Boston Celtics 97:89
Atlanta Hawks – Miami Heat 87:92
Memphis Grizzlies – Chicago Bulls 87:106
CSKA – Minnesota Timberwolves 108:106
New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks 94:92
Maccabi Haifa – Phoenix Suns 89:130
Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 89:81
Sacramento Kings – Golden State Warriors 81:94

Latest Posts

NE PROPUSTITE