Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nova Šarićeva dobra utakmica, Sunsi slavili protiv Mavericksa

Hrvatski košarkaški reprezentativac, Dario Šarić, nastavlja s dobrim nastupima na završnici NBA lige u Orlandu. Šišijevi Sunsi, upisali su novu pobjedu i to protiv Dallas Mavericksa, kojima nije bio dovoljan ni odličan nastup Luke Dončića.

Otvaranje utakmice u potpunosti je pripalo Mavsima, Dončićeva družina u susret je ušla i više nego dobro i do kraja prvih dvanaest minuta stvorila dvocifrenu prednost. Iako je otvaranje naslućivalo kako će Dallas opravdati ulogu favorita i bez većih problema slaviti, nastavak dvoboja donio je drugačiju priču.

Sunsi su u drugo poluvrijeme krenuli odlučno te se serijom 14:1 u potpunosti vratili u utakmicu. Na kraju 3/4 vodili su rezultatom 96:92.

Pravu dramu gledali smo u posljednjoj dionici, kada su Mavsi propustili dva napada za pobjedu. Pri vodstvu Phoenixa 117:115 na nešto više od 30 sekundi do kraja dvoboja Porzingis je blokirao Rubija, a Dallas je dobio priliku za posljednji napad kojem bi osigurao produžetak ili pobjedu. Ipak, najprije Porzingis, a zatim i Hardaway promašuju trice, a samim time i Sunsi upisuju tešku pobjedu.

Dario Šarić na parketu je proveo 22 minute i u tome vremenu ubacio 13 poena te uhvatio 8 skokova. Šibenčanin je iz igre šutirao 5/8 (dvica 4/5 i trica 1/3). U pobjedničkim redovima najbolji je bio Devin Booker s 30 poena.

Luka Dončić odigrao je još jednu brutalnu partiju ubacivši 40 poena uz 8 skokova i 11 asistencija. Slovenac je za dva poena gađao 11/18, a ubacio je i 17 od 18 slobodnih bacanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE