Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nova uzbudljiva večer, Clippersi kod Rocketsa, Bullsi kod Mavsa

Nova uzbudljiva večer je pred nama. Odmah će prva utakmica, u nešto ranijem terminu, biti zanimljiva, a to je dvoboj Bullsa i Mavericksa. Od kasnijih dvoboja sigurno će atraktivan susret biti onaj između Houstona i L.A. Clippersa, a zanimljivo bi trebalo biti i u dvoboju Jazzera i Netsa.

Dallas Mavericks (35-37) –  Chicago Bulls (39-31) 19.00

Bullsi su uhvatili ritam i ostvarili su tri uzastopne pobjede. U posljednjoj utakmici su pobjedom 101:97 prekinuli pobjednički niz Heata. Predvodili su ih Luol Deng s 28 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Carlos Boozer s 21 poenom i 17 skokova, te Jimmy Butler sa 17 poena. Pobjeda je još vrjednija jer su je ostvarili bez četiri vrlo bitna igrača od kojih Derrick Rose i Richard Hamilton večeras neće nastupiti, a Joakim Noah i Marco Belinelli su upitni. Mavericksi su imali niz od tri pobjede sve do dolaska Pacersa u American Airlines Centar kada su poraženi 103:78. Ekipa Mavericksa je odigrala jako loše, šutirali su 38,6% iz igre te 28,6% za tri poena. Jedini je Dirk Nowitzki odigrao dobru utakmicu i ubilježio je 21 poen i 7 skokova. Bullsi ove godine igraju odličnu obranu i primaju u prosjeku 92,4 poena, a Maverickse su u zaustavili na 78 u zadnjoj međusobnoj utakmici, oni su zabili 101. Najbolji njihov igrač u tom susretu bio je Deng s 22 poena, a kod Mavericksa je Shawn Marion bio najbolji strijelac s 18 poena. Dallas Mavericksi su ove sezone na omjeru 0-15 kada zabiju manje od 92 poena.

Prednost dajemo Bullsima zbog odlične forme i fenomenalne obrane.

Atlanta Hawks (40-33) – Orlando Magic (19-54) 00.00

Hawksi igraju promjenjivo u zadnje vrijeme i ostvarili su šest pobjeda u prethodnih deset utakmica. Sinoć su gostovali u TD Gardenu gdje su poraženi 118:107 od Celticsa. Utakmicu su odigrali bez Ala Horforda koji je upitan za večeras zbog bolesti kao i Devin Harris, a Zaza Pachulia sigurno neće nastupiti. Najbolji strijelac bio je Mike Scott s 19 poena, te Jeff Teague sa 17 poena i 7 asistencija. Jako loše je odigrao Josh Smith jer je šutirao 7/23 iz igre za ukupno 18 poena. Ekipa Magica je nakon niza od osam uzastopnih poraz napokon došla do pobjede, a žrtva u sinoćnjem susreta bila je ekipa Wizardsa. Briljirao je Tobias Harris s 30 poena što mu je rekord karijere i 11 skokova. Večeras im je upitan startni razigravač Jameer Nelson koji je napustio utakmicu u prvoj četvrtini zbog ozljede. Ove sezone su odigrali tri međusobna susreta, a pobjede je ubilježila ekipa Hawksa. Magic ima niz od šest uzastopnih poraza u gostima, a doživjeli su 20 poraza u zadnje 23 utakmice na gostovanjima.

Prednost dajemo Hawksima koji imaju puno kvalitetniju ekipu i jako dobro igraju pred svojim navijačima jer su na omjeru 22-13 u Philips Areni.

Philadelphia 76ers (29-43) – Charlotte Bobcats (17-55) 01.00

76ersima je ostalo deset utakmica do kraja sezone i veliku su šanse da neće biti u doigravanju ove sezone bez obzira na to što su ostvarili dvije uzastopne pobjede. U sinoćnjoj utakmici su pobijedili 97:87 na gostovanju kod Cavaliersa. Odlični su bili Evan Turner s 23 poena i 13 skokova, Thaddeus Young s 18 poena, Spencer Hawes s double-double učinkom i Jrue Holiday s 20 poena. Bobcatsi su ostvarili tri pobjede u prethodnih šest utakmica, ali su sinoć poraženi 111:102 u Madison Square Gardenu kod Knicksa. Odličan je bio Gerald Henderson s rekordom karijere od 35 poena, a solidno je odigrao rookie Michael Kidd-Gilchrist s 14 poena i 8 skokova. Ove sezone su odigrali dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa 76ersa.

Mislim da će biti neizvjesna utakmica, a prednost ćemo dati 76ersima zbog domaćeg terena na kojem su ostvarili 21 pobjedu iz 38 utakmica.

Houston Rockets (39-33) – Los Angeles Clippers (49-24) 01.00

Obje ekipe su sinoć imale zahtjevne gostujuće utakmice. Houston je gostovao u Memphisu, i izgubio od Grizzliesa 103:94. Podbacio je igrač Rocketsa od kojeg se uvijek najviše očekuje u napadačkom dijelu igre, James Harden postigavši samo 7 poena. Što se poena tiče najbolji su  bili Chandler Parsons i Donatas Motiejunas sa 16 poena, a Carlos Delfino je postigao 15. Lošu šutersku večer imali su Rocketsi što se tiče šuta za tri poena, a koje je njihovo glavno oružje. Ukupan šut za tri sinoć im je iznosio tek 33% (9/27). Osim Houstona, i Clippersi su doživjeli poraz na gostovanju kod San Antonia, bilo je 104:102 za Spurse, a presudio im je Tim Duncan poenima u posljednjim sekundama. Bila je to oku jako ugodna košarka, sa puno brzih napada, tranzicije i atraktivnih poteza. Blake Griffin postigao je najviše koševa za Clipperse, 18, uz 7 skokova, dok je standardno dobru rolu s klupe odradio i Jamal Crawford postigavši 16 poena. Glavni pokretač napada Clippersa Chris Paul bio je relativno samozatajan što se tiče poena, ubacio ih je 14, ali je zato podijelio 12 asistencija. Napomenimo i to da su Clippersi ostvarili 5 uzastopnih pobjeda nad Rocketsima.

Očekujemo uzbudljivu utakmicu, s puno poena, a kao konačnog pobjednika predviđamo Clipperse.

Minnesota Timberwolves (26-45) – Memphis Grizzlies (48-24) 01.00

Vukovi su sinoć definitivno priredili najveće iznenađenje večeri, svladavši na svom parketu Oklahomu 101:93. Značajan je podatak da su Oklahomu koja prosječno postiže 106 poena, u posljednjoj četvrtini limitirali samo na 16 poena. Osim odlično odrađenog obrambenog zadatka Minnesota je imala i pucački raspoložene igrače. Nikola Peković je postigao 22 poena uz 15 skokova, Španjolac Ricky Rubio je postigao 17, uz 7 asistencija, a 13 poena je postigao Chase Budinger koji se nedavno oporavio od dugotrajne ozljede i vratio na parket. Memphis je suvereno na svom parketu svladao Houston 103:94. Šestorica igrača Grizlija bilo je dvoznamenkasto u rubrici poena, ali ključnu rolu je odradila centarska linija Marc GasolZach Randolph. Obojica su postigla 21 poen, s tim da je Randolph imao double-double učinak jer se skupio i 12 skokova. Pomoć su imali u Tonyju Allenu sa 16 poena i Mike Conleyu s 15 poena i 10 asistencija. Memphis je ekipa koja nikako ne odgovara Minnesoti, budući da su ih Grizzliesi pobijedili u deset uzastopnih dvoboja.

Memphis vodi borbu za što bolju poziciju za playoff, tradicija je na njihovoj strani i očekujemo njihovu pobjedu.

Milwaukee Bucks (35-36) – Oklahoma City Thunder (53-20) 01.30

Bucksi su pobjedom nad Lakersima 113:103 prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. Nešto lošija forma u zadnjih nekoliko utakmica ipak ih ne bi trebala spriječiti da dohvate osmu poziciju Istočne konferencije. U pobjedi nad Lakersima istaknula se cijela prva petorka Bucksa koja je postigla dvoznamenkast broj poena. Larry Sanders je bio najraspoloženiji i postigao je 21 poen uz 13 skokova, dok su Brandon Jennings i Ersan Ilyasova postigli 20 poena. Bucksi su protiv Lakersa odlično odigrali drugo poluvrijeme u kojem su zabili ukupno 60 poena što je na koncu presudilo. Oklahoma je iznenađujuće sinoć poražena od Minnesote 101:93. Općenito gledajući, Thunder u zadnjih šest utakmica nije u formi u kakvoj smo ih gledali veći dio sezone, imaju tri poraza i isto toliko pobjeda. Protiv Minnesote najraspoloženiji bio je kao i obično Kevin Durant s 36 poena i 7 skokova, dok je Russell Westbrook ubacio 18 poena uz 9 asistencija. Zanimljivo je da su u zadnja tri susreta ovih ekipa pobjedu odnosili gosti. Dva puta je to bila Oklahoma, a jednom Milwaukee.

Očekujemo utakmicu s velikim brojem poena, neizvjesnu do kraja, ali laganu prednost dajemo Oklahomi.

Utah Jazz (37-36)  – Brooklyn Nets (42-30)  03.00

Momčad Utah Jazza je sinoć na gostovanju kod Portland Trail Blazersa ostvarila pobjedu 105:95  i tako zasjela na osmu poziciju Zapada. Premda su na odmor otišli s deset koševa zaostatka, u nastavku je do izražaja došao umor kod domaćina jer su imali jako kratak kadar igrača. Istaknuli su se Mo Williams s 28 koševa, Paul Millsap s 25, te Al Jefferson s 22 koša. Večeras imaju lijepu prigodu da upišu četvrtu pobjedu zaredom. Brooklyn Netsi su sinoć poraženi od Denver Nuggetsa s uvjerljivih 109:87. Bila je to jednosmjerna utakmica od samoga početka. Za Brooklyn nije nastupio ponajbolji igrač Joe Johnson, koji je upitan i za današnji dvoboj. Deron Williams se trudio sa svojih 19 koševa, no imao je samo tri asistencija što je debelo ispod njegovog prosjeka.

Utah je na svom parketu vrlo opasna momčad, pa stoga očekujemo da upišu novu pobjedu protiv oslabljenih gostiju.

Sacramento Kings (27-46) – Los Angeles Lakers (37-36) 04.00

Prije desetak godina ovo je bio veliki derbi NBA lige, u kojemu su ipak s velikim postotkom kao pobjednici izlazili Lakersi. Danas ova utakmica može biti eventualno derbi Kalifornije, no ni tam priča ne drži vodu. Sacramento Kingsi su u zadnjih desetak dana pobjegli sa samog dna Zapadne konferencije i sada drže 12. mjesto. Prošlu su utakmicu slavili kod Phoenix Sunsa rezultatom 117:103. Najzaslužniji je za pobjedu bio DeMarcus Cousins s 34 koša i 14 skokova. Los Angeles Lakersi nisu dugo izdržali na osmoj poziciji koja vodi u playoff, pa su tako u zadnjih pet utakmica četiri puta poraženi. Prošlu utakmicu su poraženi od Milwaukee Bucksa 113:103, no više od samog poraza ih je zabrinula ozljeda Kobe Bryanta koji je iz dvorane izašao na štakama. Prema novim informacijama Kobe će biti dobro, te ga se već večeras može očekivati na parketu. Protiv Bucksa je bio najbolji strijelac s 30 koševa i njegova ozljeda bi bila nenadoknadiv gubitak za momčad iz Los Angelesa.

Malu prednost dajemo Los Angeles Lakersima, no u slučaju izostanka Bryanta realno je očekivati pobjedu Kingsa.

Phoenix Suns (23-50) – Indiana Pacers (46-27)  04.00

U ovom susretu bi sve trebalo ići u jednom smjeru. Phoenix Sunsi prolaze kroz jedno teže razdoblje u svojoj povijesti. U zadnjih 13 utakmica imaju samo dvije pobjede, a trenutno su na samom dnu Zapada. Prošlu su utakmicu kod kuće poraženi i od Sacramento Kingsa, koji u gostima pobjeđuju “svake prijestupne godine”. Istina, na ovaj rezultat utjecaj imaju i ozljede nekih igrača Sunsa, no čini se da je momčad spremna za totalnu rekonstrukciju. Indiana Pacersi su trenutno u nizu od tri pobjede, a prošlu su utakmicu slavili na teškom gostovanju kod Dallas Mavericksa sa 103:78. Iako se na odmor otišlo s egalom, u nastavku su Pacersi totalno dominirali i slavili lakše nego je to itko očekivao. Paul George je predvodio momčad sa svoja 24 koša. Indiana lovi New York Knickse na drugom mjestu Istočne konferencije i teško da večeras možemo očekivati nekakvo podcjenjivanje slabašnih Sunsa.

Pobjeda Indiane se nameće kao jedino logično rješenje.

Golden State Warriors (41-32) – Portland Trail Blazers (32-39)  04.30

Golden State Warriorsi su prošlu utakmicu totalno podbacili, te su kod kuće poraženi od Sacramento Kingsa 105:98. Nijedan od igrača Golden Statea nije bio pretjerano raspoložen, a istaknuo se David Lee sa svojih 20 koševa. Najbolji igrač Stephen Curry je imao lošu šutersku večer 5/17, a utakmicu je završio sa 17 koševa. Warriorsi ove sezone nisu pretrpjeli dva uzastopna domaća poraza, a večeras im u goste dolaze oslabljeni i izmoreni Portland Trail Blazersi. Oni su sinoć u svom Rose Gardenu poraženi od Utah Jazza s 105:95. Iako su vodili na poluvremenu, kratka klupa i umor bili su glavni faktor poraza. Damian Lillard je bio najbolji u porazu s 24 koša. U porazu nije sudjelovao LaMarcus Aldridge, a neće ga biti niti večeras.

Očekujemo da Golden State upiše pobjedu i još se učvrsti na šestom mjestu Zapadne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE