Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nova velika pobjeda Grizzliesa

Utakmicom izmeðu Oklahoma City Thundera i Memphis Grizzliesa poèeo je drugi krug doigravanja. Igraèi Grizzliesa nastavili su s odliènom igrom koju su pokazali protiv Spursa, te pobijedili Oklahomu u gostima rezultatom 114:101. Iako su igraèi Thundera odahnuli kada su saznali da igraju s Memphisom morat æe se namuèiti da proðu dalje u ovoj seriji jer je Zach Randolph u životnoj formi.

Prvi koš drugog kruga postiže Serge Ibaka, no odmah s druge strane uzvraæa Zach Randolph, te postiže prvih 7 koševa Grizzliesa koji preuzimaju vodstvo. Westbrook ne dopušta Grizzliesima da se odvoje na veæu razliku i odlièno otvara utakmicu sa 10 poena u èetvrtini. Ibaka i Perkins uspjevaju ukrotiti Randolpha, no budi se centar Grizzliesa Mark Gasol, te zatvara èetvrtinu sa 7 koševa.

Deaquan Cook pogaða tricu na poèetku druge èetvrtine i smanjuje vodstvo Memphisa na samo pola koša. S druge strane Vasquez uspješno završava dva napada Grizzliesa koji polako stvaraju prednost. Tri minute prije poluvremena Young pogaða težak šut sa zvukom sirene i daje Grizzliesima velikih 15 koševa prednosti. Durant uspješno zakucava i podiže publiku na noge, no odmah u sljedeæem napadu Randolph pogaða tricu i smiruje tribine Oklahoma City Arene. Ponovno se budi Westbrook i postiže 8 poena u kratkom razdoblju, te smanjuje vodstvo Memphisa na 10 razlike.

U treæu èetvrtinu igraèi Oklahome ulaze odluèno i zabijaju koševe iz svih pozicija te je prednost Memphisa u tri minute spuštena na samo 3 koša razlike. Randolph postiže 10 uzastopnih koševa Memphisa i ne dozvoljava Oklahomi da se približi. Nakon druge èetvrtine u kojoj nije uspio zabiti koš budi se Gasol i zabija 8 koševa u treæoj èetvrtini. Igraèi Thundera poèeli su promašivati i Memphis u posljednju dionicu ulazi rezultatom 84:71.

Grizzliesi kreæu završiti utakmicu i nakon koša Battiera imaju prednost od velikih 17 poena. Durant pogaða tricu koja je razbudila njegove suigraèe. Oklahoma radi seriju 9-0 i prednost Memphisa je samo 7 koševa. Gasol nastavlja s odliènim igrama u drugom poluvremenu i ponovno daje Memphisu prednost od 10 koševa. Oklahoma se pokušala vratiti u utakmicu, no Grizzliesi su imali odgovor na svaki pokušaj Thundera, te su tako stigli do nove iznenaðujuæe pobjede u doigravanju.

Memphis je do nove pobjede predvodio Randolph s novim rekordom karijere u doigravanju od 34 poena i 10 skokova, Gasol je dodao 20 uz 13 skokova. Ponovno je solidnu utakmicu odigrao Mike Conley te je postigao 15 koševa i podijelio 7 asistencija.

Oklahomu su tradicionalno predvodili Durant s 33 koša i 11 skokova i Westbrook koji je zabio 29 uz 8 skokova i 6 asistencija, ali i 7 pogrešaka. Ibaka je nastavio s odliènim igrama u doigravanju, te je utakmicu završio s 16 koševa, 11 skokova i 5 blokada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE