Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nove pohvale Reggieja Millera na račun Dražena Petrovića

Reggie Miller, legenda Indiana Pacersa i jedan od najboljih šutera u povijesti NBA lige, već je nekoliko puta iskazao svoje veliko poštovanje prema Draženu Petroviću, a jučer je ponovno, tijekom jedne radio emisije, iskazao veliko poštovanje prema preminuloj hrvatskoj legendi.

Miller je bio gost u emisiji Dan Patrick Show te je govorio o svojim rivalima u NBA ligi. Na početku razgovora rekao je kako je često tijekom utakmicama koristio svoj poznati trash talk prema suparnicima, ali uglavnom kako bi sebe motivirao da bolje igre, a ne zato što ima nešto protiv suparnika, a pri tome je nabrojio Johna Starksa, Michaela Jordana i Dražena Petrovića.

Uskoro je nastavio o Draženu kada ga je voditelj pitao o igračima koji su mu se “uvukli pod kožu” tijekom utakmica: “Reći ću ti tko je bio dobar, i njegovo ime često spominjem – Dražen Petrović. Po mome mišljenju možda i najbolji šuter kojeg sam ikada vidio. Potpuno me izluđivao kada mi je odgovarao na svojem lošem engleskom jeziku, a ja ga nisam mogao razumjeti. Uvijek sam mu želio odgovoriti na njegovom jeziku, ali ga nisam znao, a on je uvijek ponavljao iste stvari koje sam ja njemu govorio, što me stvarno izluđivalo.”

Nakon toga je i voditelj emisije, Dan Patrick, ispričao kako je gledao Dražena u Netsima i da se vidjelo da je jako dobar igrač, na što se Miller nadovezao: “Šutirao je tako brzo nakon izlaska iz bloka, mogli ste biti na njemu, a on bi pogađao. I ne govorimo o šutevima s poludistance, radio je to iza linije za tri poena. Bio mi je jedan od najtežih igrača za čuvati.”

Patrick je iznio brojku da je Dražen šutirao 45% iza linije za tri poena, na što je Reggie nadodao: “Nevjerojatno. Stvarno odličan šuter.”

Miller je već nekoliko puta uputio brojne pohvale na račun hrvatske legende, a vjerojatno nije posljednji puta da to radi budući da je Dražen zaradio veliko poštovanje tijekom njihovih dvoboja. Međusobno su igrali 13 utakmica, 7 puta je pobijedila Draženova ekipa, 6 puta Millerova. Miller je u tim utakmicama prosječno bilježio 21,3 poena, uz postotak šuta od 51%, dok je Dražen bio na prosjecima od 17 poena i 49% šuta iz igre, no uz 8 minuta prosječno manje igre na parketu.

Gostovanje Reggieja Millera u spomenutoj radio emisiji možete poslušati u priloženom YouTube video isječku, a razgovor o Draženu se nalazi u prve četiri minute.

Latest Posts

NE PROPUSTITE