Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi dvoboj Rocketsa i Clippersa, Netsi dočekuju Pacerse

Ponovno gust raspored u NBA ligi, nakon jučerašnjih 12 susreta, večeras ćemo ih vidjeti devet. “Vatreno” bi trebalo biti između Houston Rocketsa i Los Angeles Clippersa, dok na Istoku svakako treba ispratiti dvoboj Brooklyn Netsa i Indiana Pacersa.

Toronto Raptors (2 – 4) – Utah Jazz (0 – 6) 01.00

Momčad Jazza je na pragu da obori negativni rekord iz sezone 1974/75 kada su bili poraženi u prvih 11 utakmica. Sinoć su ih Bullsi propisno razbili i nanijeli im najteži poraz u ovoj sezoni, a još su ih ostavili na 29% šuta iz igre i primili su 56 poena iz reketa za uvjerljiv poraz 97:73. Najbolji igrač u ekipi bio je Gordon Hayward s 15 poena uz šut 5/15, 6 skokova i 5 asistencija. Raptorsima je ovo prava prilika da prekinu niz od tri uzastopna poraza, a posljednji su doživjeli sinoć na gostovanju kod Pacersa rezultatom 91:84. Odradili su odličnu prvu četvrtinu da bi se kasnije u potpunosti raspali zabivši svega 27 poena u drugom i trećem dijelu kada su Pacersi ubacili u brzinu više. Odlično je odigrao Rudy Gay s 30 poena, a vrlo dobru utakmicu je odradio Kyle Lowry s 12 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Obje ekipe imaju problema u napadu, Utah u prosjeku zabija 87 poena uz 39% šuta i svega 25% za tri poena, dok Raptorsi su nešto bolji s prosjekom od 92 poena uz 43% šuta. Zanimljivo će biti gledati dvoboj dva mlada centra, Enesa Kantera i Jonasa Valanciunasa, te šutera Haywarda i DeMara DeRozana.

Očekujemo pobjedu Raptorsa i prekid negativnog niza jer momčad Jazza nema dovoljno kvalitetnih igrača na boku koji bi se mogli nositi vanjskom linijom Raptorsa.

Atlanta Hawks (2 – 3) – Orlando Magic (3 – 3) 01.30

Orlando je imao lijepu priliku nastaviti pozitivan niz od tri pobjede, ali su se poskliznuli pred svojim navijačima i sinoć su poraženi 91:89 od Celticsa. Najveći razlog poraza je 20 izgubljenih lopti i 65% realizacija s linije slobodnih bacanja. Istaknuo se Arron Afflalo s 23 poena, te Nikola Vučević s double double učinkom od 14 poena i 13 skokova. Hawksi se s kratkog putovanja po zapadu vraćaju s jednom pobjedom i dva poraza, a u posljednjoj utakmici su poraženi 109:107 od Nuggetsa. To je bila razočaravajuća predstava Hawksa jer su imali 9 napada više od protivnika, a odigrali su katastrofalnu obranu, posebno u branjenju šutu za tri poena gdje su Nuggetsi dozvolili realizaciju od 56%. Najbolji igrač bio je Paul Millsap s 29 poena, 10 skokova i 5 asistencija, a dobro su odigrali Al Horford s 21 poenom, 9 skokova, 5 asistencija i 4 blokade, Jeff Teague s 14 poena i 11 asistencija, te Kyle Korver sa 16 poena.

Mislimo da će Hawksi večeras slaviti jer njihova visoka linija Horford – Millsap bi trebala biti previše za usamljenog Vučevića.

Cleveland Cavaliers (2-4) – Philadelphia 76ers (4-2) 01.30

Cavaliersi i 76ersi u sezonu su ušli uglavnom suprotno od očekivanja. Od Clevelanda se očekivalo da nastave poboljšavati svoju igru iz prošle sezone te da se probiju među playoff momčadi, dok je Philadelphia odmah otpisana i zabilježena za borbe za najviše pozicije na draftu sljedeće godine. Početak sezone pokazuje suprotno, Cavaliersi ne igraju dobro i bilježe slabe rezultate, dok je Philadelphia najveće iznenađenje sezone i ne pokazuje znakove “tankiranja”. Ove dvije momčadi odigrale su sinoć međusobni susret, a Philadelphia je slavila na svome terenu 94:79 i sada dolazi do promjene domaćinstva. 76erse je s 22 poena, 10 skokova i 5 asistencija predvodio Evan Turner, dok je Thaddeus Young upisao 16 poena uz 8 skokova. Na suprotnoj je strani Dion Waiters ubilježio 18 poena, a po 13 ubacili su Jarrett Jack i C.J. Miles.

U uzvratu od sinoć očekujemo da Cavaliersi uzvrate pobjedom na domaćem parketu, uz puno bolju igru Kyrieja Irvinga koji je ostao dužan nakon samo 10 postignutih poena iz šuta 4/17.

Miami Heat (4-2) – Boston Celtics (2-4) 01.30

Miami Heat na svome terenu dočekuje nekadašnje rivale, momčadi Boston Celticsa. Ovaj susret ipak ne bi trebao pružiti previše uzbuđenja budući da je ekipa Miamija veliki favorit i očekuje se njihova uvjerljiva pobjeda, dok je Boston u fazi ponovne izgradnje momčadi i njihovi rezultati ove sezone ne biti daleko ispod razine na koju su nas navikli prošlih godina. Miami je neporažen na svome terenu u dosadašnjem dijelu sezone, a prije dva dana svladali su Clipperse sa 102:97 uz odličnu partiju Dwyanea Wadea koji je ubacio 29 poena, dok je LeBron James s bolovima u leđima došao do 18 poena i 6 asistencija. Celticsi su nakon četiri poraza upisali dvije pobjede, prvo protiv Jazzera, a zatim i protiv Magica, sinoć rezultatom 91:89. Do slavlja ih je vodio Brandon Bass sa 16 poena, dok je Avery Bradley ubacio 14.

Miami je veliki favorit u ovoj utakmici i sve osim njihove uvjerljive pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Brooklyn Nets (2 – 3) – Indiana Pacers (6 – 0) 01.30

Pacersi su trenutno u najboljoj formi u ligi, protivnike maltretiraju izvanserijskom obranom koja u ovoj sezoni prima u prosjeku 84 poena, a protivnicima dopuštaju realizaciju šuta od 38% i 32% za tri poena, uvjerljivo najbolje u ligi. Sinoć su pobijedili 91:84 ekipu Raptorsa. Nakon lošeg ulaska u utakmicu konsolidirali su se u drugoj i trećoj četvrtini gdje su uz vrhunsku obranu i napadačku eksploziju Paula Georgea (17 od 23 poena je zabio u trećoj četvrtini, dodao je 8 skokova i 6 asistencija) preokrenuli susret u svoju korist, te su prednost od 13 poena održavali do kraja utakmice. Uz odličnu obrambenu igru napadački se napokon pokrenuo Roy Hibbert s 20 poena, a povratnik nakon lakše ozljede, George Hill ubilježio je 14 poena. Netsi su negativno iznenadili svoje navijače ulaskom u sezone sa svega dvije pobjede. Sinoć su imali iscrpljujuću utakmicu u Washingtonu gdje su morali igrati produžetak i na kraju su poraženi 112:108. Odigrali su jako lošu utakmicu, šutirali su 25% za tri poena, izgubili 21 loptu, te su Wizardsima dopustili realizaciju od 41% za tri poena i 22 poena iz kontranapada., a uz sve to su im uspjeli parirati po broju postignutih poena iz reketa, obje ekipe su zabile po 40 poena. Opet je najbolji njihov igrač bio Brook Lopez s 23 poena, a solidnu su odigrali Joe Johnson sa 16 poena i 7 skokova, te s klupe Andray Blatche s 10 poena i 13 skokova, Shaun Livingston s 12 poena i Jason Terry s 11 poena.

Večeras očekujemo dvoboj dva teškaša, Hibberta i Lopeza, te mladih Georgea – Lancea Stephensona i starih igrača Johnsona – Paula Piercea na bočnim pozicijama. Prednost ćemo dati domaćinima jer će Pacersima ovo biti četvrta utakmica u pet dana.

Houston Rockets (4-2) – Los Angeles Clippers (3-3) 02.00

Najatraktivniji susret večeri trebao bi biti dvoboj Houston Rocketsa i Los Angeles Clippersa. Obje ekipe preferiraju brzi i napadačku košarku tako da u utakmici možemo očekivati jako velik broj postignutih poena. Ove dvije ekipe već su igrale međusobno, a prije pet dana slavili su Clippersi rezultatom 137:118. Tada su Clippersi sjajno otvorili susret i kontrolirali utakmicu od početka, a Rocketsi sada moraju popraviti početni dio utakmice i ne dozvoliti ponovno veliki zaostatak. Sinoć je Houston igrao protiv druge ekipe iz Los Angelesa, protiv Lakersa od kojih su izgubili rezultatom 99:98 šutom u posljednjoj sekundi. Vrlo dobar u toj utakmici bio je James Harden s 35 poena, 9 skokova i 5 asistencija te će ponovno trebati njegova velika utakmica ako Rocketsi žele pobjedu. Clippersi trenutno imaju niz od dva poraza, prvo ih je svladao Orlando, a zatim i Miami. Odličan je protiv branitelja naslova bio Blake Griffin s 27 poena i 14 skokova, a nešto veći udio u postizanju poena očekuje se od Chrisa Paula koji je zabio 11 poena, uz “standardnih” 12 asistencija.

U prvom susretu ovih momčadi slavili su L.A. Clippersi, a isti rezultat očekujemo i večeras.

Memphis Grizzlies (2 – 3) – Golden State Warriors (4 – 2) 02:00

Jedan od zvučnijih okršaja predstojeće NBA večeri igra se u Memphisu. Prošlosezonski finalist protiv polufinalista zapadne konferencije. Gosti iz Oaklanda su pak barem na papiru bolja momčad od njihovih sljedećih protivnika. No, povijest njihovih međusobnih susreta im ne ide na ruku. Naime, Grizzliesi su slavili posljednjih devet puta protiv Warriorsa, dok su posljednji domaći poraz od Warriorsa doživjeli 2008. godine. Još jedna komponenta, koja ne ide na ruku Warriorsima je ozljede Stephena Curryja, koju je zabio u utakmici protiv Timberwolvesa i zbog koje nije konkurirao za sastav protiv Spursa. Ukoliko Curry ne bude igrao ni ovog puta, sav teret će pasti na Klaya Thompsona. Grizzliesi će pak i ovog puta puno očekivati od trojca Conley – Randolph – Gasol.

Grizzliesima dajemo prednost samo zbog bogate i uvjerljive povijesti međusobnih susreta te u slučaju da Curry ne bude na parketu kod gostiju.

Milwaukee Bucks (2 – 2) – Dallas Mavericks (3 – 3) 02.30

Bucksi nisu imali gust raspored na otvaranju sezone te su odigrali tek četiri utakmice, s polovičnim učinkom. Njihovi naredni protivnici su Dallas Mavericksi te će se Monta Ellis i Samuel Dalembert vratiti u Milwaukee gdje su proveli prošlu sezonu. Ellis je odigrao vrlo dobro prvi dio sezone te će i ovog puta biti jedan od pokretača svih akcija Mavericksa. S druge pak strane sa svojim starim klubom će se susresti i O. J. Mayo, aktualni član Bucksa. Mavericksi su s Ellisom, Nowitzkim, Marionom i Calderonom znatno jača i kompetitivnija momčad od Bucksa, no kako kod Bucksa ne nastupaju četvorica igrača Mavericksi slove kao apsolutni favoriti. Naime, za Buckse neće nastupiti Larry Sanders, Ersan Ilyasova, Luke Ridnour i Brandon Knight.

I bez izostanaka kod Bucksa usudili bismo se favorizirati Mavericksi, dok u ovom slučaju prognoziramo više nego uvjerljivu pobjedu gostiju.

Sacramento Kings (1 – 4) – Portland Trail Blazers (3 – 2) 04.00

Drugi susret u dvije večeri odigrat će Kingsi i Blazersi. Nakon uvjerljive domaće pobjede Blazersa, momčadi sele u kalifornijsku prijestolnicu na odigravanje novog susreta. Prethodne noći DeMarcus Cousins je ubacio 35 poena, ali ni to nije uspjelo spriječiti Kingse od četvrtog poraza. Možda će samo 24 sata kasnije na svome parketu osvetiti poraz, iako Portland s raspoloženim Aldridgeom i Lillardom izgleda vrlo moćno. Još kada se u sustav igre uključi i Nicolas Batum, Blazersi mogu napakostiti apsolutno svakoj momčadi u NBA ligi. Povijest njihovih međusobnih dvoboja kaže da većinom slavi domaćin, pa su tako Blazersi bili bolji u posljednja tri dvoboja koja su odigrali na svom parketu.

Iako povijest to ne nalaže, prognoziramo pobjedu Blazersa. Ako Lillard bude na 60% onoga do sada prezentiranog Blazersi će slaviti pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE