Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi dvoboj Spursa i Grizzliesa, Warriorsi dočekuju prvake

Večeras je 10 utakmica na rasporedu najjače lige svijeta. Kao tri najzanimljivije utakmice možemo izdvojiti dvoboje Thundera i Nuggetsa, Spursa i Grizzliesa, te zadnju utakmicu večeri, gostovanje Miami Heata kod Golden State Warriorsa.

Toronto Raptors (14-24) – Chicago Bulls (21-15)  01.00

Raptorsi su prije ova zadnja dva poraza mali jako dobru seriju u kojoj su ostvarili 10 pobjeda iz 13 susreta i tako se ponovno vratili u igru za 8 mjesto istoka koje donosi doigravanje. Međutim posljednje poraze su doživjeli od izravnih konkurenata Netsa i Bucksa. Posljednji poraz im se dogodio u sinoćnjoj utakmici na gostovanju kod Netsa rezultatom 113:106. Jedina pozitivna točka u porazu je bio odličan povratak Kyle Lowryja koji je u 15 minuta zabio 21 poen od kojih je 19 zabio u posljednjoj četvrtini. Od ostalih igrača Raptorsa solidno su odigrali Jose Calderon s 15 poena, Ed Davis s 12 poena i 7 skokova, te s klupe Amir Johnson s 15 poena. Bullsi su imali iznenađujući poraz od Sunsa na domaćem terenu, međutim to je djelovalo pozitivno na njih i u sljedećoj utakmici su demonstrirali obrambenu moć kakva nije viđena ove sezone. Ekipu Hawksa su uspjeli ostaviti na 58 poena u utakmici, a prvo poluvrijeme su Hawksi zabili samo 20 poena i oborili sve moguće negativne rekorde franšize. Kod Bullsa su posebno dobro odigrali Carlos Boozer s 20 poena i 15 skokova, te Luol Deng s 18 poena. Spomenut ćemo da Boozer igra u odličnoj formi i ostvario je 20 double-double učinaka u ovoj sezoni, te predvodi istočnu konferenciju u tom segmentu. Raptorsi će možda večeras biti bez Calderona i Alan Andersona.

Očekujemo zanimljivu utakmicu jer su obje ekipe u jako dobroj formi, a mi ćemo prednost dati ekipi Raptorsa zbog nepredvidljive igre Bullsa kojima se u ovoj sezoni često dogodi da izgube utakmice od dosta slabijeg protivnika. Također, Raptorsi jako dobro igraju pred svojom publikom i u zadnjih 10 susreta su ostvarili 7 pobjeda.

Orlando Magic (13-24) – Indiana Pacers (24-15)  01.00

Magic jako loše igra u posljednjih pet utakmica, a pogotovo se to vidi u obrani u kojoj su prosječno primali 113,6 poena. U posljednjem susretu koji su igrali na gostovanju kod Wizardsa poraženi su rezultatom 120:91. Posebno loše su igrali drugo poluvrijeme koje su izgubili rezultatom 61:38. Dopustili su Wizardsima realizaciju od 56% i čak 32 asistencije je podijelila momčad Wizardsa. Kod Magica su dobru utakmicu odigrali Jameer Nelson s 19 poena i 12 asistencija, Nikola Vučević s 13 poena i 13 skokova, te povratnik nakon ozljede Glen Davis s 13 poena. Pacersi su u sinoćnjem susretu na gostovanju „pomeli“ momčad Bobcatsa, a rezultat je bio 103:76. Igrali su odlično prvo poluvrijeme u kojem su otišli na plus 10, a treću četvrtinu su bili posebno inspirirani te su je završili s plus 16 u odnosu na Bobcatse. Tako su glavni igrači Pacersa imali odmor u zadnjoj četvrtini. Odlično su igrali David West s 15 poena i 8 skokova, Paul George sa 16 poena i 10 skokova , George Hill sa 16 poena i 7 skokova, te Roy Hibbert s 18 poena i 7 skokova.

Očekujemo neizvjesnu utakmicu, a prednost dajemo Pacersima koji igraju jako dobro u posljednjim susretima dok je ekipa Magica ostvarila samo jednu pobjedu iz posljednjih deset utakmica.

Atlanta Hawks (21-16) – Brooklyn Nets (23-15)  01.30

Hawksi su u lošoj seriji i u posljednjih sedam utakmica doživjeli su šest poraza. U zadnjem susretu kojeg su igrali su poraženi na gostovanju kod Bullsa rezultatom 97:58. Oborili su negativni rekord franšize u najmanjem broju poena zabijenih u jednom poluvremenu koji sada iznosi samo 20 poena, a oborili bi i rekord o ukupno najmanjem broju poena na susretu da Jeff Teague nije položio 7,9 sekundi prije kraja za 58 koš. Jedini igrač Hawksa koji je zabio dvoznamenkasti broj poena je bio Mike Scott sa samo 10 poena. Ostale igrače nećemo spominjati jer su odigrali katastrofalno. U goste im dolazi ekipa Netsa koja je u posljednjih deset utakmica ostvarila devet pobjeda i imaju niz od sedam uzastopnih slavlja. Posljednju pobjedu su ostvarili na domaćem terenu protiv Raptorsa rezultatom 113:106. Odlično su odigrala tri njihova najskuplja igrača. Brook Lopez je zabio 22 poena uz 9 skokova, Deron Williams 21 poen i 7 asistencija,a Joe Johnson 21 poen uz 5 skokova i 5 asistencija. Dobro su odigrali i igrači s klupe, a najviše su zabili Andray Blatche 14 poena i Mirza Teletović 10 poena.

Još jedna loša vijest za Hawkse je da neće večeras igrati Josh Smith, kojeg je ekipa suspendirala na jednu utakmicu (ovu), zbog “ponašanja štetnog po ekipu”, kako stoji u priopćenju. Zbog toga smo skloniji opciji da će Netsi nastaviti niz pobjeda.

Boston Celtics (20-17) – New Orleans Hornets (12-26)  02.00

Boston je trenutno na šest pobjeda u nizu koje su mu donijele dolazak među osam odabranih na Istoku. Zadnja je ostvarena kod kuće protiv slabašnih Charlotte Bobcatsa 100:89. Bez nekih pretjeranih poteškoća Boston je dobio utakmicu, a najbolji igrač utakmice je bio Rajon Rondo. Playmaker Celticsa je ubilježio triple-double učinak od 17 koševa, 10 skokova i 12 asistencija, što mu je bio 26.u karijeri. Večeras im u TD Garden dolaze Hornetsi koji su sinoć iznenadili Sixerse u gostima s 111:99. Presudna je bila treća četvrtina u kojoj su otišli na 20-ak koševa prednosti koje domaćini nisu mogli dostići. Greivis Vasquez s 23 i Eric Gordon s 19 koševa bili su najzaslužniji za vrijednu pobjedu. U ovoj utakmici će biti zanimljiva jedna situacija, a to je da će se susresti otac i sin na suprotnim stranama. Doc Rivers je kao što znate trener Bostona, dok njegov sin Austin Rivers igra u Hornetsima.

Boston se dosta digao u formi , pa stoga očekujemo da pobjedi New Orleans kojemu je ovo druga utakmica u dva dana.

Oklahoma City Thunder (30-8) – Denver Nuggets (24-16)  02.00

Ekipa Thundera je na domaćem terenu ostvarila 14 pobjeda iz 15 susreta u kojima su prosječno zabijali 109 poena. Trenutno su u nizu od četiri uzastopne pobjede, a posljednju su ostvarili na gostovanju kod Sunsa rezultatom 102:90. Fenomenalni su bili Kevin Durant s 41 poenom i Russell Westbrook s 36 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Durant igra odlično u ovom mjesecu tj. u zadnjih osam utakmica šutira 56%, a posebno je prošle sezone bio inspiriran protiv Nuggetsa kojima je zabijao 35,7 poena u prosjeku uz 59% šuta i zabio im je svoj učinak karijere od 51 poena. Nuggetsi igraju odlično u zadnje vrijeme, te su ostvarili šest pobjeda u nizu. Posljednju pobjedu su ostvarili u sinoćnjem susretu na domaćem terenu protiv Blazersa nakon produžetaka, a rezultat je bio 115:111. Odlični su bili Ty Lawson s 24 poena i 12 asistencija, Kenneth Faried s 21 poenom i 11 skokova, Danilo Gallinari s 25 poena, te s klupe povratnik Wilson Chandler s 13 poena i 6 skokova.

Očekujemo utakmicu s puno poena i dobrih akcija, a prednost ćemo dati ekipi Thundera zbog vrućeg domaćeg terena na kojem su ostvarili ukupno 18 pobjeda iz 21 susreta.

Dallas Mavericks (16-23) – Houston Rockets (21-18)  02.00

Mavericksi su u nizu od tri uzastopne pobjede. Posljednju pobjedu su ostvarili na domaćem terenu protiv Timberwolvesa rezultatom 113:98. Jako dobro su odigrali O.J. Mayo s 20 poena, 7 skokova i 9 asistencija, Darren Collison s 23 poena i 9 asistencija, te s klupe Elton Brand s 20 poena i 6 skokova. Odlične igre Mavericksa povezane su s povratkom njihovog glavnog igrača Dirk Nowitzkog koji u posljednji sedam susreta u prosjeku zabija 17 poena. Rocketsi su u negativnom nizu od četiri uzastopna poraza. Posljednji poraz im se dogodio na domaćem terenu od ekipe Clippersa koja je igrala bez ozlijeđenog Chris Paula. Rezultat je bio 117:109. Solidno su odigrali James Harden s 23 poena, Chandler Parsons sa 17 poena, Jeremy Lin s 12 poena i 10 asistencija, te s klupe Carlos Delfino sa 16 poena i Marcus Morris s 12 poena i 8 skokova. Ove ekipe su do sada odigrale jedan međusobni susret u Toyota Centru u kojem je slavila ekipa Mavericksa s rezultatom 116:109. Briljirali su Mayo s 40 poena i 8 skokova, te Harden s 39 poena, 6 skokova i 9 asistencija. Od ostalih igrača kod Mavericksa su dobro igrali Chris Kaman s 20 poena, te s klupe Collison i Vince Carter s po 12 poena. U redovima Rocketsa uz Hardena je dobro odigrao Parsons s 18 poena, 10 skokova i 5 asistencija.

Dvoboj između ekipa koje se bore za doigravanje, a prednost ćemo dati ekipi Mavericksa zbog odlične forme i dobre igre na domaćem terenu.

San Antonio Spurs (29-11) – Memphis Grizzlies (24-12)  02.30

Ove momčadi su se susrele prošli tjedan u Memphisu gdje su nakon produžetka slavili Grizzliesi 101:98. Sada San Antonio ima priliku za osvetu jer na svojem parketu su vrlo uvjerljivi ove sezone 16-2. U nedjelju su kod kuće pobijedili Minnesota Timberwolvese s 106:88. Iako su na početku imali male probleme s gostima koji su imali devet koševa prednost, kako je utakmica odmicala tako je inicijativu preuzimao San Antonio, te u drugom dijelu odlaze na velikih 19 razlike čime je utakmica bila riješena. Od pet dvoznamenkastih igrača najbolji je bio Francuz Tony Parker sa svojih 20 koševa i šest asistencija. Memphis je nakon pobjede protiv San Antonija upisao dva poraza od Dallasa i Los Angeles Clippersa. Od Clippersa su kod kuće uvjerljivo poraženi 99:73. Sve je već bilo riješeno na odmoru gdje su gosti imali 19 koševa prednosti i u preostalom vremenu su rutinski zadržali prednost. Zach Randolph je sa svojim double-double učinkom od 15 koševa i 12 skokova bio najbolji u porazu svoje momčadi.

Prednost dajemo Spursima koji će na svojem terenu htjeti revanširati  gostima za poraz otprije par dana.

Sacramento Kings (14-24) – Washington Wizards (7-28)  04.00

Niz od četiri poraza Sacramento je prekinuo pobjedom protiv Cleveland Cavaliersa rezultatom 124:118. U toj run&gun utakmici najbolji je bio DeMarcus Cousins s 18 koševa i 14 skokova, dok je najefikasniji bio oporavljeni Marcus Thornton s 20 koševa. Večeras Kingsi imaju lijepu prigodu da upišu novu pobjedu jer u goste im opet dolazi momčad s dna Istoka. Washington je konačno dočekao povratak Johna Walla što mu je donijelo tri domaće pobjede u nizu, a u dvijema je nastupio Wall. Zadnju utakmicu su kod kuće teško porazili Orlando Magic rezultatom 120:91. Najbolji strijelac je bio pomalo zaboravljeni Emeka Okafor s 19 koševa. Konačno se nešto dobroga događa za klub iz glavnog grada Amerike i navijači ipak gaje nadu da će za godinu, dvije Washington stići do playoffa s mladim dvojcem Johnom Wallom i Bradleyjem Bealom.

Prednost dajemo momčadi iz glavnog grada Kalifornije.

Portland Trail Blazers (20-18) – Cleveland Cavaliers (9-31) 04.00

Večeras u goste Blazersima dolaze slabašni Cavaliersi. Blazersi u posljednje vrijeme imaju naporan ritam. Odigrali su čak tri utakmice u posljednjih 5 dana, te su u sve tri zabilježili poraze. Posljednji poraz su doživjeli sinoć od Denver Nuggetsa nakon produžetka. Damian Lillard je imao priliku Portlandu donijeti pobjedu u regularnom vremenu, ali je njegov pokušaj bio neuspješan. Najbolji u redovima Blazersa bio je LaMarcus Aldridge s 28 koševa, 8 skokova i 6 asistencija, te Nicolas Batum s 22 koša, 7 skokova i 7 asistencija. Pridružili su im se J.J. Hickson s 19 koševa i 13 skokova, te mladi rookie Damian Lillard sa 16 koševa i 8 skokova. Cavaliersi se i dalje muče ove sezone, a posljednji poraz su doživjeli u ponedjeljak od Sacramento Kingsa. U utakmici s puno poena, najviše su se istakli rookie Dion Waiters s 33 koša i 5 asistencija, te Tristan Thompson sa 17 koševa i 15 skokova.

Prednost dajemo Blazersima koji pred domaćom publikom igraju odlično.

Golden State Warriors (23-13) – Miami Heat (24-12) 04.30

Heat večeras u goste dolazi Warriorsima koji traže pobjedu nakon nedjeljnog poraza od Nuggetsa. Miami u posljednje vrijeme bilježi lošije rezultate, te su tako na samo 4 pobjede u posljednjih 10 utakmica. Posebno treba naglasiti kako je Miami u posljednje vrijeme gubio od većinom visokih momčadi. Heat je posljednju utakmicu odigrao protiv Utah Jazza u ponedjeljak gdje je ubilježio novi poraz. Jazzerima je ključ pobjede bio u skokovima (40 skokova Utaha, a samo 23 Miamija). Momčadi s Floride nije bila dovoljna ni odlična partija LeBrona Jamesa, koji je zabio 32 koša uz 4 skoka i 6 asistencija. Jedinu pomoć je imao u Chrisu Boshu koji je zabio 16 koševa. Warriorsi su u nedjelju doživjeli poraz od Nuggetsa, a najbolji u redovima Warriorsa je bio Stephen Curry s 29 koševa i 7 asistencija, te David Lee s 23 koša, 13 skokova i 6 asistencija. Vrlo dobru partiju je odigrao rookie Harrison Barnes s 21 košem i 6 skokova.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje, ali ćemo ipak malu prednost dati Miamiju koji mora pobijediti ukoliko želi izaći iz krize rezultata u kojemu se nalazi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE