Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi floridski derbi, Lakersi u Memphisu

U veèerašnjih osam susreta bi trebali vidjeti dvije velike i zanimljive utakmice. Prva æe biti u Amway Centru gdje Orlando ugošæuje Miami a poznavajuæi te dvije ekipe sigurno nas oèekuje vatreni susret. A zatim bi trebalo biti zanimljivo i u Memphisu gdje æe se Grizzliesi boriti s Lakersima za 3. poziciju Zapadne konferencije. Od ostalih dvoboja treba izdvojiti gostovanje Hawksa kod Nuggetsa te dvoboj Sacramenta i Golden Statea.

Orlando Magic – Miami Heat  00.00

Orlando (27-15) doèekuje drugu najbolju momèad Istoka, tj. Miami (31-9). Ovo im je treæa utakmica u ovoj sezoni. Obje ekipe imaju po jednu pobjedu ostvarenu u svojoj dvorani. Orlando je posljednju utakmicu igrao protiv Indiane preksinoæ te upisao novu pobjedu 107:94. Najzaslužniji je bio Dwight Howard koji je upisao double-double (30 poena i 13 skokova). Dobro je odigrao i J. J. Redick postigavši 18 poena i 9 asistencija. Veèeras oèekujemo dobru partiju Howarda ponovno. Miami je svoju posljednju utakmicu igrao prije tri dana takoðer protiv Indiane. Ostvarili su tešku pobjedu nakon produžetaka (93:91). Kroz cijelu utakmicu najveæa im je prednost bila 3 poena, dok se Indiana odvajala na èak 13 poena razlike. Odlièno su odigrali Dwayne Wade (28 poena) i LeBron James (27 poena). Domaæoj je ekipi upitan Jason Richardson, Heatu neæe nastupiti Mike Miller.

Malu prednost dajemo gostima od kojih oèekujemo iskupljenje za prošlu utakmicu gdje su unatoè pobjedi ipak podbacili.

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors  00.00

Dvoboj ekipa sa donjeg dijela ljestvice Istoka. Ovo im je treæi i pretposljednji susret ove sezone. Do sada Toronto ima dvije pobjede koje su ostvarene na poèetku sezone. Veèerašnji domaæini su preksinoæ ugostili Houston na svom terenu. U pobjedi 118:107 se istaknuo Antawn Jamison sa 28 poena, a prikljuèio mu se Kyre Irving sa 21 poenom. Toronto je preksinoæ igrao protiv  Milwaukeea te su upisali novi poraz (99:105). Najviše poena je postigao DeMar DeRozan (21), ali uz lošu realizaciju (40%). Andrea Bargnani kojemu je to bila druga utakmica nakon ozljede je loše realizirao šuteve (4/10 šut iza igre, 0/3 šut za tri poena). Torontu je upitan za nastup Jose Calderon zbog ozljede koljena, a gostima neæe igrati Anderson Varejao.

Oèekujemo zanimljivu utakmicu u kojoj malu prednost dajemo Raptorsima koji dobro igraju na svom terenu.

Indiana Pacers – Portland Trail Blazers  00.00

Pacersi (23-16) su i unatoè onom nizu od šest uzastopnih pobjeda pokazali kako se nisu u potpunosti oporavili i da je ova ekipa u ozbiljnom padu. Te pobjede su bile plod odliènog rasporeda gdje su u tih šest susreta imali okršaje sa odredom najslabijim ekipama lige. I prije tog niza i nakon njega su igrali sa puno jaèim protivnicima i redovno gubili, ponekad i sa dvoznamenkastim brojem poena kao što je to bio sluèaj u nedjelju kod Orlanda. Frank Vogel oèito ne može razbuditi ekipu i trebat æe se nešto mijenjati jer ne vrijedi èekati povoljan raspored i onda sakupljati pobjede. Veèeras bi ipak mogli doæi do nje jer im dolazi Portland koji je u sliènim, ako ne i gorim problemima. George Hill je propustio zadnje dvije i bit æe upitan i za veèerašnji susret. Gosti pak nastavljaju turneju po Istoku. Nakon poraza kod Bostona gostovali su u glavnom gradu te odnijeli rijetku pobjedu u posljednje vrijeme 110:99. LaMarcus Aldridge napokon nije imao puno posla na oba kraja parketa pa je to iskoristio za 30 poena i 10 skokova dok su uèinkoviti u napadu bili Crawford i Felton sa po 23 odnosno 21 poenom. Dobro su im došla ova tri dana odmora jer im slijede paklena gostovanja gdje bi mogli reæi zbogom borbi za doigravanje ako zaredaju porazima. Za ekipu Natea McMillana bi to bio novi šok i porazna èinjenica jer su ih na poèetku sezone mnogi vidjeli pri vrhu Zapadne konferencije. Jedino oko èega ne treba brinuti trener Portlanda su ozljede pošto su Blazersi berem toga pošteðeni ove sezone.

Indiana je ipak u maloj prednosti pošto ove sezone igraju solidno na svojem parketu dok gosti tu i tamo znaju pobijediti van svoje dvorane no skoro pa nikad neku jaèu ekipu.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers  01.00

Ako za neku ekipu možemo reæi da je u velikom naletu i odliènoj formi, uz veæ standardne Chicaga, Oklahomu i Miami onda su to svakako Grizzliesi. U zadnjih 15 utakmica imaju èak 12 pobjeda i sa tim nizom se opasno približavaju 3. poziciji Zapadne konferencije sa naumom kako bi možda mogli pokvariti raèune i Spursima koji tokom cijele sezone drže 2. mjesto. Trener Hollins veæ duže vrijeme ima sve igraèe na raspolaganju (naravno, izuzevši Randolpha) i u zadnjih nešto više od mjesec dana izgledaju fantastièno. Conley, Gay i Gasol drže momèad u svojim rukama a sjajno im se uklapaju specijalac za obranu Tony Allen, pod košem borbeni Marreese Speights i sada veæ ozbiljni konkurent za najboljeg šestog igraèa lige O.J. Mayo. Veèeras doèekuju Lakerse koji su ove sezone sve samo ne bajni u gostima. Jezerèani èim izaðu van svog Staples Centra kao da postanu druga momèad koja ponekad izgleda kao ispodprosjeèna NBA ekipa. U zadnje dvije nedjeljne utakmice protiv Miamija i Bostona su pokazali borbeno, agresivno i strašno motivirano lice no èim doðu utakmice preko tjedna i gostovanja na kojima su veliki favoriti kao da to odjednom nestane i tu poèinju problemi. Bryant ispucava previše lopti, World Peacea nema niti približno na radaru dok igraèi sa klupe jedva skupe desetak poena zajedno. Mike Brown ima još puno posla za napraviti a pošto su ekipe na Zapadu osim Thundera i Spursa u formama raznolike Lakersi trenutno drže za njih odlièno treæe mjesto.

To treæe mjesto ozbiljno napada Memphis koji je u strašnoj formi a pošto se Lakersi na gostovanjima muèe sa drastièno slabijim ekipama prednost dajemo Grizzliesima koji su prerasli u ozbiljnu ekipu, zrelu za velike stvari.

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets  01.00

Ove dvije ekipe su se meðusobno susretale dosta kroz sezonu, toènije veæ tri puta do sad, što znaèi da im je ovo posljednji dvoboj barem što se regularnog dijela sezone tièe. Od ta tri puta dva puta su igrali u Houstonu gdje Rocketsi imaju jednu pobjedu dok je Oklahoma slavila u drugoj utakmici i u onoj pred svojim navijaèima. Domaæini još od subote nisu igrali a tada su svladali nejake Bobcatse 122:95. U tom susretu je rekord karijere u ubaèenim poenima zabilježio James Harden. Stao je na brojci 33 i sve to za samo 29 minuta na parketu. Tako da igraèi Scott Brooksa odmorni doèekuju Rocketse u nadi da æe izboriti 33. Pobjedu. Houstonu (22-20) je oèito suðeno da bez svog najboljeg razigravaèa odmjerava snage ove sezone sa Oklahomom. I u sijeènju kada su se dva puta sastali oba puta ga nije bilo radi ozljede i oba puta su izgubili. Veèeras æe definitivno biti bez njega a možda mu se prikljuèi i Kevin Martin koji ima ozljedu ramena. Na ovoj gostujuæoj turneji koja im je zapoèela 6. ožujka se baš i ne provode dobro. Od 4 susreta imaju 3 poraza a sigurno ih ne veseli što su u zadnje tri utakmice primili u prosjeku 113 poena. Goran Dragiè æe pokušati uštopati Russella Westbrooka dok æe na Duranta mladi Parsons odnosno Budinger što sigurno ne ulijeva puno povjerenja.

Oklahoma je veliki favorit i predviðamo njihovu laganu pobjedu.

Dallas Mavericks  – Washington Wizards  01.30

Dallas Mavericksi  (23-20) su trenutno u seriji od tri poraza, a zadnji je došao u nedjelju u gostima kod Golden State Warriorsa  87:111. Aktualni prvaci su odigrali jednu kriminalnu utakmicu u kojoj su imali 37% šuta, 21 izgubljenu loptu i nijednom tijekom utakmice nisu bili u prednosti. U tom sivilu je najbolji bio Dirk Nowitzki sa svoja 22 koša. Danas imaju lijepu prigodu prekinuti taj crni niz, jer u goste im dolazi jedna od najlošijih ekipa u ligi, Washington Wizardsi (9-31). Oni su sinoæ gostovali kod San Antonio Spursa gdje su izgubili sa 97:112. Veæ na poluvremenu su imali zaostatak od 14 koševa, no sigurno se i prije utakmice nisu ni previše nadali nekom boljem rezultatu. U drugom dijelu su domaæini mirno održavali razmak na desetak razlike i pitanje pobjednika nije dolazilo u pitanje. Javale McGee je sa 21 košem i 15 skokova bio najbolji kod poraženih. Ronny Turiaf je upitan za veèeras, dok je Rashard Lewis  out.

Dallas Mavericksi su veliki favoriti i teško da gosti mogu u back-to-back utakmici iznenaditi prvake, iako su u lošoj seriji.

Denver Nuggets  – Atlanta Hawks  02.00

Domaæini (23-19) su u nedjelju kod kuæe poraženi od Memphis Grizzliesa rezultatom 91:94. Iako su nakon prvog dijela vodili, u nastavku su zaigrali dosta lošije te ubacuju samo 38 koševa. Bilo je tu dosta loše izraðenih akcija, što je rezultiralo sa 24 izgubljene lopte. Sa po 15 koševa su najbolji bili Nene, Corey Brewer i Al Harington. Danas imaju imperativ pobjede s obzirom da su od èetiri domaæe utakmice u nizu, pobjedili u samo dvije (New Orleans, Sacramento).  Atlanta Hawksi (24-17) su zadnje gostovali kod Sacramento Kingsa gdje su pobijedili sa 106:99. Domaæini su u prvom poluvremenu bili dostajan protivnik Atlanti, no u nastavku gosti su zaigrali mnogo bolje te sredinom zadnje èetvrtine odlaze na dvoznamenkastu prednost koju Kingsi više nisi mogli dostiæi. Od šest igraèa sa dvoznamenkastim uèinkom, najbolji je bio Josh Smith sa svojih 28 koševa. Danas možemo oèekivati vrlo zanimljivu utakmicu, jer se susreæu jedan od boljih napada, te jedna od boljih obrana u ligi.

Prednost dajemo domaæim Denver Nuggetsima koji bi trebali iskoristiti prednost domaæeg terena.

Sacramento Kings  – Golden State Warriors  03.00

Sacramento Kingsi (14-27) su kao što smo napisali u najavi iznad, u prošloj utakmici kod kuæe ugostili Atlanta Hawkse koji su ih porazili sa 99:106. Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednaèeno, ali u drugom je domaæinima malo popustila koncentracija pa nisu pogodili nekoliko otvorenih šuteva. Gosti su to znali iskoristiti i odlaze na desetak razlike, koje su saèuvali do samoga kraja. DeMarcus Cousins je sa svojim double-double uèinkom od 28 koševa i 12 skokova bio najuèinkovitiji  kod domaæina. Golden State Warriorsi (17-21) su prošlu utakmicu pomalo iznenaðujuæe slavili kod Los Angeles Clippersa rezultatom 97:93. Nakon dvije i pol odigrane èetvrtine su bili mnogo bolja momèad, te sredinom treæe èetvrtine imaju velikih 21 razlike prednosti.  No tada se domaæini bude te 4 minute prije kraja dolaze na 83:83. No, nisu uspjeli napraviti totalni preokret, jer su u završnici napravili nekoliko grešaka  što su gosti iskoristili. Monta Ellis sa 21 košem i Dorell Wright sa 20 , su bili najzaslužniji za veliko slavlje Warriorsa.

Veèeras možemo oèekivati jednu vrlo zanimljivu utakmicu, u kojoj se pobjednik neæe znati do samoga kraja. U zadnjih sedam meðusobnih dvoboja ovih momèadi, su èak tri utakmice otišle u produžetke. Na kraju, prednost dajemo domaæim Sacramento Kingsima koji su na svom terenu tvrd orah.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE