Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi napredak Nowitzkog na ljestvici najboljih strijelaca

Zvijezda Dallas Mavericksa, Dirk Nowitzki ponovno je napredovao za jedno mjesto na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena NBA lige. Sinoć je došao na 13. poziciju preskočivši Alexa Englisha.

Nowitzki je nakon početna dva tjedna ove sezone preskočio Jerryja Westa na 16. poziciji najboljih strijelaca lige, zatim je došao ispred Reggieja Millera, zatim Kevina Garnetta, a sinoć je zaobišao i Alexa Englisha, legendu Denver Nuggetsa.

U pobjedi Dallasa nad Houstonom 111:104, Nowitzki je ubacio 31 poen i tako došao do brojke od 25.629 postignutih poena u NBA karijeri, ne računajući poene postignute tijekom doigravanja. Trenutno 12. najbolji strijelac u povijesti lige je John Havlicek, legenda Bostona, sa 766 poena više od sjajnog Nijemca. U dosadašnjem dijelu ove sezone Nowitzki je postigao 578 poena, tako da je sasvim realno za očekivati da će do kraja sezone preskočiti i legendarnog Honda.

Možemo pogledati i još dalje na ljestvici, ispred Havliceka je Dominique Wilkins, koji Nowitzkom trenutno “bježi” za 1039 poena, ali i on mu je dostižan, jer ako nastavi ovim tempom (21,4 poena po utakmici) i ne bude imao problema s ozljedama, u posljednjim utakmicama sezone bi mogao prestići i Wilkinsa, a nakon toga nije daleko ni Oscar Robertson koji je ubacio samo 42 poena u karijeri više od Niquea.

Sve u svemu, 35-godišnji Nowitzki nastavlja napredovati na ljestvici najboljih strijelaca i učvršćivati svoje mjesto među legendama NBA lige. U karijeri je osvojio jedan naslov prvaka (2011. godine), a jednom je bio i MVP sezone (2007. godine), što će mu sigurno donijeti mjesto i među velikanima u Hall of Fameu nakon završetka karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE