Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi poraz Lakersa, Clippersi bolji od Spursa

Aktualni prvaci NBA lige, košarkaši Los Angeles Lakersa, zapali su u crnu seriju. U èetiri posljednje utakmice doživjeli su èetiri poraza, a posljednji na gostovanju kod Houstona 109-99.

Kevin Martin zabio je 22 koša za pobjednièki sastav, a Shane Battier je 11 od svojih 17 koševa zabio u zadnje tri minute susreta i tako predvodio Rocketse do šeste pobjede u 18 odigranih utakmica sezone. Takoðer valja spomenuti i uèinak Argentinca Luisa Scole koji je upisao 14 koševa i 9 skokova.

Lakerse, koji su trenutno na omjeru 13-6, predvodio je Kobe Bryant sa 27 koševa, dok je Lamar Odom uz 25 koševa zabilježio i 11 skokova. Valja reæi da je Odomu 25 koševa najbolji napadaèki uèinak sezone, ali i da je propustio zabiti u posljednjoj èetvrtini.

Tek treæi poraz sezone nanijeli su Los Angeles Clippersi San Antonio Spursima u Staples Centeru. Slavili su Clippersi 90-85, prekinuvši tako niz od 18 poraza zaredom od Spursa, a uèinili su to nošeni uèinkom Blakea Griffina koji je ubacio 31 koš uz 13 skokova. Eric Gordon dodao je 21 koš, a povratnik na parkete nakon deset propuštenih utakmica zbog ozljede lijevog koljena, Baron Davis, završio je susret sa sedam koševa i 10 asistencija. Spursi su unatoè porazu i dalje vlasnici najboljeg omjera lige (15-3), a razloge poraza trebaju tražiti u slabim veèerima svojih nosioca igre. Tako je Tony Parker ubacio dva koša, dok je Tim Duncan zabio njih osam.

Èak tri produžetka trebala su Oklahoma City Thunderu da slomi otpor domaæih New Jersey Netsa. Na kraju je Thunder slavio 123-120, a junak susreta je Russel Westbrook koji je ostao korak kratak od triple-double uèinka, buduæi je završio susret s 38 koševa, 15 skokova i devet asistencija. Zabio je Westbrook svih 13 poena svoje momèadi u treæem produžetku i tako na najbolji naèin nadomjestio izostanak ozlijeðenog Kevina Duranta. Kod pobjednièkog sastava još valja istaknuti Jeffa Greena koji je s 37 koševa ostvario najbolji uèinak karijere, dok kod su kod New Jersey Netsa Brook Lopez i Jordan Farmar obojica zabili po 28 koševa.

Orlando Magic prohujao je “vjetrovitim gradom” i savladao domaæe Chicago Bullse 107-78, pokvarivši tako debi sezone za Carlosa Boozera. Krilni centar Bullsa propustio je sve predsezonske i prvih 15 utakmica sezone za Bullse zbog loma pete metatarzalne kosti desne ruke, a sada je u povratku na parkete upisao pet koševa i dva skoka za 22 minute. Orlando su do slavlja predvodili Jameer Nelson s 24 i Vince Carter s 22 koša.

Utah Jazz slavio je na domaæem parketu protiv Indiana Pacersa 110-88 upisavši tako sedmu uzastopnu pobjedu. Najveæe zasluge za novi trijumf “džezera” idu na raèun Derona Williamsa koji je uz 24 koša podijelio i 16 asista.

Latest Posts

NE PROPUSTITE