Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi poraz Miamija, Spursi se ne zaustavljaju

Šou je u ovom momentu daleko od Miami Heata, unatoè tome što u dresu tog kluba igraju tri istinske zvijezde današnje košarke, Dwyane Wade, LeBron James i Chris Bosh.

Miami je na tri poraza zaredom. Nakon Memphisa i Indiane pobijedio ih je u srijedu naveèer Orlando i tako im uzvratio za raniji poraz u sezoni od 26 poena razlike. Slavio je Orlando 104-95, a uistinu nestvarno izgleda da Miami u ovom trenutku ima nategnuti pozitivan omjer od osam pobjeda i sedam poraza.

Wade je opet bio raspoložen samo za potrošnju lopti, pa je tako pogodio samo šest od 21 upuæena šuta. James je sa 25 poena i pooloviènim šutom (9-18) bio standardno dobar, ali je oèigledno da u Miamiju zasad ima daleko slabiju potporu nego prije u Clevelandu.

Centar Orlanda Dwight Howard je dominirao pod koševima sa 24 poena i 18 skokova, a ako njemu pridodamo J.J. Redicka sa 20 poena i pet asistencija, odnosno, Jameera Nelsona sa 17 poena i 14 asistencija (rekord karijere), dobivamo trolist koji je bio previše za Miami.

San Antonio je gubio i sa više od dvadeset poena razlike kod Minnesote, ali se dovukao do produžetka i u dodanom vremenu do 113-109 pobjede. Neuništivi sjajni Argentinac Manu Ginobili opet je bio glavni pokretaè Spursa, te je u posljednjoj èetvrtini, kada su Teksašani stizali zaostatak, ubacio 14 od ukupno 26 poena na utakmici. San Antonio je i dalje najbolja momèad lige s omjerom 13-1, a Minnesoti nije pomogao niti fantastièan uèinak centra Kevina Lovea koji je ubacio 32 poena uz 22 skoka.

Ne jedan, veæ su dva produžetka igrana u Phoenixu gdje je Chicago slavio 123-115. Phoenix je dva puta trebao dobiti utakmicu, u osnovnom dijelu je Grant Hill promašio zadnji napad, a na isteku prvog produžetka su primili koš od Derricka Rosea u samoj završnici. Nakon toga je Phoenix totalno stao i izgubio treæu od šest domaæih utakmica ove sezone. Odliènu je utakmicu za goste odigrao Derrick Rose koji je imao brojke: 35 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Nijemac Dirk Nowitzki je “vruæ”, pa je tako nakon 42 poena Detroitu, samo 24 sata kasnije ubacio 34 Oklahoma Cityju za slavlje Dallasa u gostima 111-103.

Spomenimo i da je u jednoj utakmici Bostona prvo ime kluba bio Shaquille O’Neal, ovoljetno njihovo pojaèanje. Boston je pobijedio New Jersey 89-83, a popularni Shaq je ubacio 25 poena uz 11 skokova. Promašio je samo jedan šut iz igre (9-10).

Latest Posts

NE PROPUSTITE