Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi poraz Pacersa, Rose sjajan na domaćem parketu

Novih pet susreta NBA predsezone odigrano je sinoć. Gotovo je u svim utakmicama rezultat na kraju bio neizvjestan, a nešto uspješnije bile su ekipe koje su igrale na svojem terenu.

Najuvjerljivija pobjeda domaćina bila je ona Chicago Bullsa, koji su odigrali prvu predsezonsku utakmicu na svome terenu. Usto je ovo bila i prva utakmica Derricka Rosea na domaćem parketu od povratka nakon ozljede. Očekivano su navijači burno proslavili svaki njegov koš i kontakt s loptom. Rose je bio sjajan te je s 22 poena u 22 minute odveo svoju momčad do sigurne pobjede 96:81.

Od ostalih Bullsa možemo izdvojiti double-double učinke Taja Gibsona (11 poena, 12 skokova) i Carlosa Boozera (10 poena, 11 skokova). Najbolji kod Pistonsa bio je rookie Kentavious Caldwell-Pope s 18 poena i 7 skokova.

Toronto Raptorsi tijesno su, s 99:97, svladali Boston Celticse, koji su na kraju utakmice imali dvije prilike za postići rezultat, ali nisu uspjeli. Prvo je Jordan Crawford promašio tricu za pobjedu, a zatim je i Jared Sullinger promašio “odbijanac” te su Raptorsi došli do četvrte pobjede u petom susretu.

Do slavlja ih je vodio Terrence Ross s 19 poena, dok je Landry Fields ubacio 14 poena uz 7 skokova i s još jednom solidnom utakmicom pokazao da bi sljedeća sezona trebala biti dosta bolja od prethodne za njega. Celticse je predvodio MarShon Brooks sa 17 poena, dok su po 13 ubacili Vitor Faverani, Kelly Olynyk i Jeff Green.

Četvrti uzastopni poraz upisali su Indiana Pacersi, koji su sinoć izgubili od Dallas Mavericksa rezultatom 92:85. Glavni razlog poraza je odmaranje četvorice igrača koji će sljedeće sezone iznijeti najveći teret – Roy Hibbert, David West, George Hill i Paul George. Tijekom prve četvrtinu ozljedu lista lijeve noge je zaradio Danny Granger i više se nije vraćao u igru, te će uskoro biti poznatije kolika je ozbiljnost povrede.

Shawn Marion predvodio je Mavse s 18 poena i 11 skokova, a vrlo dobro odigrao je novi šuter Monta Ellis, koji je susret završio s 13 poena i 9 asistencija. “Krnji” sastav Pacersa predvodio je Luis Scola s 14 poena, jednako koliko je zabio i Orlando Johnson.

U jedinoj utakmici u kojoj je barem jedna ekipa postigla preko 100 poena, Houston Rocketsi svladali su Orlando Magic rezultatom 108:104. Rocketsi su tijekom prvog poluvremena izgradili prednost, Orlando se tijekom drugog polako vraćao u igru, ali nije uspio doći do preokreta.

U redovima Rocketsa, kojima je ovo treća predsezonska pobjeda u četiri susreta, ponovno je najbolji bio James Harden s 21 poenom, dok je Donatas Motiejunas ubacio 14 poena uz 8 skokova. Dwight Howard nije bio raspoložen za igru te je za 18 minuta ubacio 8 poena i uhvatio 4 skoka. Orlando je imao petoricu igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najviše ih je ubacio E’Twaun Moore, 17.

U posljednjem susretu večeri Portland je svladao Utah Jazzere rezultatom 99:92, i to zahvaljujući boljoj igri u drugom dijelu utakmice. Damian Lillard bio je predvodnik Blazersa s 24 poena, a dobar je bio i novi igrač Robin Lopez s 13 poena i 13 skokova. Najbolji Jazzer na utakmici bio je Enes Kanter s 23 poena, a nije puno zaostajao ni Gordon Hayward s 20 poena i 7 asistencija. Možemo istaknuti i 17 uhvaćenih skokova Derricka Favorsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE