Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Francuska ostaje prva, porazi Litve i Srbije

Ponovno je na rasporedu skupina F u kojoj æemo vidjeti tri vrlo dobre utakmice. Danas bi mogli saznati barem tri ekipe koje æe proæi u èetvrtfinale, dok æe borba za èetvrto mjesto biti neizvjesna do kraja natjecanja po skupinama.

Španjolska i Srbija otvorit æe današnji dan, nakon njih na parket æe izaæi Njemaèka i Turska a na kraju dana æemo vidjeti najzanimljiviju utakmicu dana, dvoboj izmeðu neporažene Francuske i domaæine Litve.

Skupina E

Španjolska – Srbija 84:59
(P. Gasol 26p, 8sk, M. Gasol 20p, 10sk; Krstiæ 12p)

Španjolska je u ovom dvoboju potpuno deklasirala Srbiju i bez ikakvih problema upisala novu pobjedu. Od samog poèetka Španjolci su pokazali tko je gazda na terenu, utakmicu su otvorili serijom 15:5, a tu su prednost nastavili poveæavati sve do kraja susreta. O dominaciji Španjolske dovoljno govori i da su svaku èetvrtinu uspjeli postiæi više koševa od Srbije. Napad Srbije nije nikako mogao pronaæi rješenja za agresivnu španjolsku obranu koja je prouzrokovala velik broj laganih poena za Španjolce.

Nezaustavljivi su bili Pau i Marc Gasol. Stariji Gasol postigao je 26 poena i 8 skokova, a mlaði 20 poena i 10 skokova. Calderon je ubacio 8 poena, Fernandez i Rubio po 2, a Ibaka samo 1. Kod Srbije nije bilo dovoljno raspoloženih igraèa, možemo tek izdvojiti Krstiæa sa 12 poena i Savanoviæa sa 11.

Njemaèka – Turska 73:67
(Kaman 20p, 7sk, Nowitzki 19p; Asik 19p, Kanter 11p)

Košarkaši Njemaèke su pobjedom protiv Turske zadržali teoretske moguænosti za proboj u èetvrtfinale natjecanja. Ukoliko bi njihovi današnji protivnici u posljednjem krugu drugog djela svladali Srbiju, a Nijemci uspjeli pobijediti protiv domaæina Litve, tada bi se probili kao posljednja ekipa iz grupe E u èetvrtfinale.

Do pobjede ih je odveo dvojac KamanNowitzki. Posljednji je imao mnogo problema s osobnim pogreškama, naime veæ sredinom druge èetvrtine je zadobio treæu osobnu pogrešku. Meðutim to ga nije sputalo da zabije 19 poena, ukljuèujuæi posljednja èetiri poena s linije slobodnih bacanja. Odliènu utakmicu je odigrao i Chris Kaman ubacivši 20 poena. Kod poraženih je Asik zahvaljujuæi napadaèkom skoku uspio zabiti 19 poena, dok je još jedini dvoznamenkasti bio Enes Kanter sa 11 poena.

Za kraj dodajmo kako su Turci sami izgubili ovu utakmicu, naime imali su u drugoj èetvrtini, kada su Nijemci ostali bez Nowitzkog, i dvoznamenkastu prednost, ali u utakmici sa 38% šuta iz igre i uz to 12 promašenih slobodnih bacanja (10/22) nisu uspjeli iskoristiti i tako došli nadomak ispadanju na ovogodišnjem europskom prvenstvu. No, bili su nadomak i u prvom djelu pa se uspjeli probiti, hoæe li se i ovog puta?

Litva – Francuska 67:73
(Jasaitis 13p; De Colo 21p, Parker 19p)

Francuska je pobjedom protiv domaæina Litve uspjela potvrditi svoj prolazak u èetvrtfinale te ostati jedina neporažena reprezentacija skupine E. Litva ovim porazom ostaje na treæem mjestu, ali u nekim kombinacijama bi mogla izostati iz èetvrtfinala, sve æe se odluèivati za dva dana, kada se igraju posljednje utakmice skupine E.

Što se tièe ove utakmice, bila je vrlo izjednaèena. Prvo poluvrijeme pripalo je Francuzima, ali treæa èetvrtina završava rezultatom 18:9 za Litvu koja preuzima prednost. Ipak, tu igru nisu mogli nastaviti i u posljednjoj èetvrtini koju Francuzi dobivaju sa 9 poena razlike i upisuju pobjedu. Ipak, mora se priznati da su Francuzi dopustili Litvi da se u posljednjim minutama potpuno prikljuèi, no oni to ipak nisu znali iskoristiti.

Francuze je predvodio De Colo sa 21 poenom, a Parker je postigao 19. Noah je takoðer bio vrlo dobar, odigrao je svoju karakteristiènu utakmicu i postigao 9 poena i 13 skokova. Poražene je predvodio Jasaitis sa 13 poena, a vrlo dobro je odigrao i Valanciunas sa 12 poena. On je pokazao kako ga je zaista teško zaustaviti u pick and roll akcijama.

Ljestvica:
Francuska 4-0
Španjolska 3-1
Litva 2-2
Turska 1-3
Srbija 1-3
Njemaèka 1-3

Latest Posts

NE PROPUSTITE