Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi porazi Lakersa i Knicksa, Bryant srušio rekord Westa

U šest utakmica najjaèe košarkaške lige svijeta (NBA), igranih u noæi sa subote na nedjelju, domaæini su bili vrlo uspješni ostvarivši pet pobjeda.

U svakako najzanimljivijem susret Milwaukee Bucksi su u svom Bradley Centru slavili protiv Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta 100:89. Bila je to jednosmjerna utakmica od samog poèetka u kojoj je veliku odgovornost na sebe preuzeo krilni centar Bucksa Drew Gooden. Ubacio je 23 poena te uhvatio osam lopti pod obruèima. Pobjeda Bucksa dobiva još više na težini kada se zna da su igrali bez svoja dva najbolja igraèa – centra Andrewa Boguta (ozljeda) i krila Stephena Jacksona (suspenzija).

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Tyreke Evans (31)
  • Asistencije: Kemba Walker (11)
  • Skokovi: Pau Gasol (15)
  • Ukradene lopte: Courtney Lee (4)
  • Blokade: JaVale McGee (5)

Kod gostiju je najbolji igraè susreta bio Bryant sa 27 poena, devet asistencija i osam skokova. Uz to, “crna mamba” srušila je klupski rekord Jerryja Westa po broju pogoðenih slobodnih bacanja. Do ove utakmice je bio na brojci od 7157, Westov rekord je iznosio 7160, a Bryant ih je noæas pogodio šest. Bio je do sedmi poraz Lakersa u osmoj ovosezonskoj utakmici u gostima.

Andre Iguodala je na svoj 28. roðendan ostvario osmi triple-double karijere u pobjedi Philadelphije nad Detorit Pistonsima 95:74. Imao je uèinak od po 10 koševa, skokova i asistencija. Momèad 76-ersa su do pobjede, osim Iguodale, predvodili Lou Williams sa 17 koševa, Elton Brand s 14 i Jrue Holiday s 13 ubaèenih poena. Gostima se u momèad, nakon obiteljskih problema, vratio Tayshaun Prince, ali sa skromnim uèinkom od šest poena.

Utah Jazz ostvarila je 11. pobjedu ove sezone savladavši u Salt Lake Cityju momèad Sacramento Kingse 96:93, u vrlo uzbudljivoj završnici susreta. Gordon Hayward s 21 i C.J. Miles s 20 koševa pokvarili su povratak Jimmera Fredettea u svoj bivši grad u kojem je zapoèela takozvana “jimmermania” za vrijeme odigravanja sveuèilišnog prvenstva. Fredette je kao igraè Brigham Younga bio proglašen za najboljeg nacionalnog igraèa prošle godine, a sinoæ je tri sekunde prije kraja promašio šut za pobjedu.

Tyreke Evans bio je najbolji igraè gostiju s 31 poenom i šutom 12-20 iz igre. Sacramento je s omjerom pobjeda i poraza 6-14 druga najlošija momèad lige nakon New Orleansa (4-15).

Phoenix Sunsi su u Arizoni prekinuli niz od tri poraza, ali su istovremeno nanijeli Memphis Grizzliesima treæi u nizu (86:84). Memphis je nakon lijepog niza od sedam pobjeda, sada na nizu od tri utakmice bez pobjede.

Jared Dudley bio je najbolji u redovima domaæe momèadi sa 20 koševa šest skokova i èetiri asistencije. Steve Nash imao je “skromni” razigravaèki uèinak pa je sinoæ podijelio svega šest lopti koje su vodile ka postizanju koša. Goste su do devetog poraza sezone “predvodili” španjolski centar Marc Gasol sa 18 koševa i 13 skokova, te krilni igraè Rudy Gay sa takoðer 18 ubaèenih poena, te šest skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE