Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi porazi za Boston, San Antonio i New York

U bogatom rasporedu utakmice NBA lige u srijedu naveèer poraze su upisale momèadi San Antonio Spursa i Boston Celticsa. Slavili su, pak, Orlando Magic i Miami Heat.

Omjerom (57-14) najbolju momèad lige, San Antonio Spurse, svladali su Denver Nuggetsi rezultatom 115-112 iskoristivši izostanak startnog krilnog centra Spursa Tima Duncana. Za Nuggetse, koji su u ovoj sezoni ostali bez nositelja igre Carmela Anthonyja i Chaunceyja Billupsa (mijenjani u New York) pobjeda je bila prva ovosezonska protiv Spursa i prva nakon niza od pet vezanih poraza. Tricu za produžetak promašio je Emanuel Ginobili (20 poena). Al Harrington s 27 koševa i Raymond Felton te J.R. Smith s po 18 predvodili su Nuggetse do 43. pobjede u 72. utakmici sezone.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Martin (34)
  • Asistencije: Jose Calderon (13)
  • Skokovi: Kris Humphries (23)
  • Ukradene lopte: Rajon Rondo (7)
  • Blokade: Wilson Chandler (6)

Boston je kod kuæe imao priliku pobjedom protiv Memphisa izjednaèiti se omjerom s vodeæom momèadi Istoka, Chicago Bullsima (51-19). Poraženi su 90-87, a šansu za produžetak promašio je Paul Pierce (22 koša). Treba spomenuti i svestranu igru Rajona Ronda, ali i njegove “muke po košu”. Ispromašivao se propisno (2-12 za šest koševa), no i momèadi koristio s po 11 skokova i asistencija te sedam osvojenih lopti. Jedanaest poena i jednako toliko skokova bio je uèinak Marca Gasola za Grizzliese.

U treæoj èetvrtini utakmice u Detroitu igraèi Heata gubili su jedanaest razlike. Mike Miller je potom ubacio tricu, a posljednju su èetvrtinu gostujuæi košarkaši otvorili serijom 15-0 i trasirali si put do konaènih 100-94. Za pobjednièki momèad Dwyane Wade, LeBron James i Chris Bosh kombinirano su ostvarili uèinak od 66 poena i 19 uhvaæenih lopti. Sva su trojica bila na šutu ne manjem od 50 posto, a kada imaju tako namještenu ruku Miami redovito niže pobjede. Dogodilo se to trinaest puta ove sezone.

Šestu uzastopnu pobjedu i trinaestu u posljednjih petnaest meðusobnih ogleda upisali su košarkaši Orlando Magica na gostovanju kod New York Knicksa. Uz 33 poena i 11 skokova Dwighta Howarda završilo je 111-99. Poraz je Knicksima bio 36. u 71. utakmici sezone, što æe reæi da su na negativnom omjeru po prvi puta od studenoga prošle godine (8-9).

Uknjižena su u srijedu i dva triple-double uèinka, oba premijerna za igraèe koji su ih ostvarili. U susretu s dva produžetka LA Clippersi su svladali Washington Wizardse 127-119 uz 33 poena, 17 skokova i deset asistencija Blakea Griffina. Usput, Griffinu je utakmica bila 55. u kojoj je dvoznamenkaste cifre ostvario u barem dvije statistièke kolone što predstavlja izjednaèenje klupskog rekorda Eltona Branda iz sezone 2001/02.

U petoj uzastopnoj pobjedi Houston Rocketsa, a ostvarena je ona rezultatom 131-112 protiv Golden State Warriorsa, Kevin Martin utrpao je 34 koša, a Chuck Heyes ostvario uèinak od 13 poena, 14 uhvaæenih lopti i 11 asistencija. Inaèe, poraz je Warriorsima bio šesti uzastopni u Houstonu i ukupno 12. u njihovih posljednjih trinaest suèeljavanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE