Friday, August 12, 2022

ZADNJE OBJAVE

Novi problemi za Lakerse, Blake šest tjedana van parketa

Razigravač Los Angeles Lakersa, 33-godišnji Steve Blake jučer je doznao da će morati propustiti narednih šest tjedana zbog ozljede lakta, što će uvelike utjecati na igru ekipe.

- Advertisement -

Čini se da je pozicija razigravača u Lakersima ukleta. Steve Nash odigrao je samo šest utakmice ove sezone zbog problema s leđima i kukom, Jordan Farmar propustio je zadnje tri utakmice zbog ozljede stražnje lože lijeve noge, a sada im se pridružio Steve Blake kojemu su potrgani ligamenti u desnom laktu. Zbog ove ozljede propustit će minimalno šest tjedana.

Blakea tako neće biti duže od mjesec dana, Farmar će propustiti još najmanje tri tjedna, a Nash je velika nepoznanica i ne očekuje se ni njegov povratak u skoro vrijeme. To praktički znači da Lakersi nemaju razigravača sposobnog za igru u narednim utakmicama. Trener Mike D’Antoni najavio je da će večeras protiv Oklahome ulogu organizatora igre podijeliti Kobe Bryant i Jodie Meeks, tu ulogu mogu popuniti neko vrijeme još i Nick Young te Xavier Henry, no nikome od njih razigravanje suigrača nije prva opcija u životopisu i bit će zanimljivo vidjeti kako će igra Lakersa izgledati.

Očekuje se da čelništvo ekipe stupi u kontakt sa slobodnim igračem Leandrom Barbosom, no još nije bilo konkretnijih dogovora između njih. U svakom slučaju bi im dobro došao, iako ni on nije klasični razigravač kakav je prijeko potreban ekipi.

- Advertisement -

Blake je odlično igrao za Lakerse ove sezone te mu očito odgovara sistem D’Antonija u kojem ima punu slobodu u igri. U 21 odigranoj utakmici ove sezone prosječno je bilježio 9,8 poena i 7,7 asistencija po utakmici, što mu je najbolja sezona karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE