Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi problemi za Lakerse, Blake šest tjedana van parketa

Razigravač Los Angeles Lakersa, 33-godišnji Steve Blake jučer je doznao da će morati propustiti narednih šest tjedana zbog ozljede lakta, što će uvelike utjecati na igru ekipe.

Čini se da je pozicija razigravača u Lakersima ukleta. Steve Nash odigrao je samo šest utakmice ove sezone zbog problema s leđima i kukom, Jordan Farmar propustio je zadnje tri utakmice zbog ozljede stražnje lože lijeve noge, a sada im se pridružio Steve Blake kojemu su potrgani ligamenti u desnom laktu. Zbog ove ozljede propustit će minimalno šest tjedana.

Blakea tako neće biti duže od mjesec dana, Farmar će propustiti još najmanje tri tjedna, a Nash je velika nepoznanica i ne očekuje se ni njegov povratak u skoro vrijeme. To praktički znači da Lakersi nemaju razigravača sposobnog za igru u narednim utakmicama. Trener Mike D’Antoni najavio je da će večeras protiv Oklahome ulogu organizatora igre podijeliti Kobe Bryant i Jodie Meeks, tu ulogu mogu popuniti neko vrijeme još i Nick Young te Xavier Henry, no nikome od njih razigravanje suigrača nije prva opcija u životopisu i bit će zanimljivo vidjeti kako će igra Lakersa izgledati.

Očekuje se da čelništvo ekipe stupi u kontakt sa slobodnim igračem Leandrom Barbosom, no još nije bilo konkretnijih dogovora između njih. U svakom slučaju bi im dobro došao, iako ni on nije klasični razigravač kakav je prijeko potreban ekipi.

Blake je odlično igrao za Lakerse ove sezone te mu očito odgovara sistem D’Antonija u kojem ima punu slobodu u igri. U 21 odigranoj utakmici ove sezone prosječno je bilježio 9,8 poena i 7,7 asistencija po utakmici, što mu je najbolja sezona karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE