Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi rekord Gregga Popovicha

Pobjedom nad Denver Nuggetsima momčad San Antonio Spursa svom treneru Greggu Popovichu omogućili su novi jubilej.

Naime, Spursi su u subotu savladali Nuggetse rezultatom 121-97 zbog čega je Popovich zauzeo prvo mjesto (1128) na ljestvici i tako preskočio  Jerryja Slonea po pobjedama kao trener jedne momčadi u NBA ligi, Nakon susreta Manu Ginobili je izjavio:

„Rekordi se svode na brojeve. Taj rekord Popu ne znači toliko koliko mu znači ono što je napravio u posljednjih 20 godina kao trener ovdje. Sama činjenica da je trener već 20 godina u jednoj momčadi je impresivna.“

Trener protivničke momčadi, Mike Malone također je imao riječi hvale za kolegu:

„Stvari koje je napravio dovode ga u istu rečenicu s najboljim trenerima ikada u NBA ligi. Pop je sjajan trener, fantastična osoba, a njegov uspjeh nije jednokratan nego on to radi konstantno.“

Podsjećanja radi, Greg je na klupu Spursa sjeo 1996. godine, uspio je osvojiti pet naslova prvaka NBA lige, pod njegovom palicom Spursi su propustili samo jedno doigravanje i to u rookie sezoni Coach Popa. Trenirao je velikane poput Tima Duncana i Davida Robinsona, te je prvi po broju pobjeda s jednom momčadi.

Procenat pobjeda regularne sezone iznosi 0.695% što ga pozicionira na četvrto mjesto dok je u doigravanju na 0.617% pobjeda.

Nebo je granica!

Latest Posts

NE PROPUSTITE