Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi šok playoffa: Blazersi svladali Lakerse!

Poslije poraza prve momčadi Istoka, Milwaukee Bucksa, u prvoj utakmici doigravanja protiv Orlando Magica, isto se dogodilo i prvoj ekipi Zapada. Portland Trail Blazersi koji su playoff izborili u play-inu protiv Memphis Grizzliesa, slavili su noćas u utakmici protiv LA Lakersa.

Lillardova družina očito je puno ozbiljnije shvatila ovaj dvoboj, što je dokazao i sami ulazak u utakmicu. Na kraju prve četvrtine imali su dvocifrenu prednost rezultatom 25:36.

LeBron James i Anthony Davis shvatili su tada kako je “vrag odnio šalu” te je drugih 12 minuta donijelo sasvim suprotnu sliku. Uspjeli su Lakersi do poluvremena vratiti dvoboj u egal.

U nijednom trenutku drugog dijela Blazersi nisu dozvolili preuzimanje vodstva momčadi iz Los Angelesa, ponajviše zahvaljujući odličnom McCollumu u trećoj četvrtini. U posljednju dionicu ušlo se s vodstvom Portlanda od 3 poena.

Na otvaranju zadnje četvrtine Lakersi serijom 9:0 na krilima Kuzme i Jamesa prelaze u vodstvo i djelovalo je da imaju stvar pod kontrolom. Ipak, tada Lillard, McCollum i Anthony ubacuju čak šest trica u nizu za Blazerse, koji na nešto manje od tri minute do kraja dolaze do prednosti 89:95. Uspjeli su Lakersi ponovno zaprijetiti, ali Portland je na kraju slavio rezultatom 93:100.

Najbolji pojedinac pobjedničke momčadi bio je Damian Lillard s 34 poena uz po 5 skokova i asistencija. McCollum je dodao 21, a Mario Hezonja je za 12 minuta upisao 2 poena, 2 skoka i 2 asistencije.

Triple double LeBrona (23 poena, 17 skokova i 16 asistencija) Lakersima nije bio dovoljan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE