Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi sponzor Nike uvodi promjene na NBA dresovima

Kao što vjerojatno već znate, od naredne sezone pa sljedećih osam godina, umjesto dosadašnjeg Adidasa dresove će u NBA-u sponzorirati Nike. Osim što je novost da će dresovi moći imati logo sponzora (već ih je pronašlo devet ekipa), Nike je predstavio još neke novitete.

Iz Nikea su javili da će ovosezonski dresovi u NBA-u biti svojevrsna modifikacija onih koje je nosio SAD na Olimpijskim igrama 2016. godine. Bit će nešto lakši i fleksibilniji od dosadašnjih dresova, a djelomično su napravljeni i od recikliranih plastičnih boca. Ova nova verzija dresa će imati i veće izreze za ruke, modificirani ovratnik, a znoj na njima će se sušiti 15% brže naspram onih Adidasovih.

Možda najveća novost je ukidanje bijelih/svijetlih domaćih garnitura. Naime, svaka momčad će izabrati koje boje želi da im cijele sezone bude domaći dres, a gostujuće ekipe će jednostavno igrati u kontrastnom dresu.

No – kako bi rekli u TV-reklamama – to nije sve! Svaka momčad će na raspolaganju imati četiri različite garniture, među kojima su i standardni bijeli dresovi, gostujući dresovi s primarnim bojama kluba, throwback dresovi i dresovi inspirirani gradom u kojem se klub nalazi.

Sve momčadi će s desne strane imati popularni Nikeov swoosh logo, dok će s lijeve biti logo sponzora (6 x 6 cm). Izuzetak su Charlotte Hornetsi, kojima je vlasnik Michael Jordan uspio dogovoriti Air Jordan logo umjesto swoosha. Također, dresovi s rukavima koristit će se minimalno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE