Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi šut za pobjedu Lillarda, Lakersi bolji od Grizzliesa

Sinoć je odigrano pet NBA utakmica u kojima je najzanimljivije bilo u susretu između Portlanda i Clevelanda, gdje su snage odmjerili mladi razigravači Kyrie Irving i Damian Lillard.

I Irving i Lillard odigrali su odlične utakmice, a na kraju su slavili Lillardovi Blazersi rezultatom 119:116, i to zahvaljujući pogođenoj trici Lillarda 0,4 sekunde prije kraja, što mu je drugi uzastopni šut za pobjedu budući da je prije dva dana sa zvukom sirene srušio i Pistonse u produžetku. Utakmica je od početka do kraja bila izjednačena, a jedinu veću prednost imali su Blazersi, kada su dvije minute prije kraja poveli s 10 poena razlike. Tada stvari u svoje ruke uzima Irving, koji postiže dvije uzastopne trice, a zatim i polaganje uz prekršaj i vraća svoju ekipu u igru. Na njegovu asistenciju Anderson Varejao izjednačio je rezultat sedam sekundi prije kraja, da bi posljednji napad Blazersa riješio Lillard. Mirno je uzeo loptu u ruke i nakon nekoliko driblinga se digao na šut s otprilike 9 metara i pogodio za pobjedu. Semafor je pokazivao još 0,4 sekunde, Irving je pokušao pogoditi s centra, ali nije uspio.

Lillard je susret završio s 36 poena (trica 8/12), 10 asistencija i 8 skokova, a odličan je bio i LaMarcus Aldridge s 26 poena i 15 skokova. Na drugoj je strani Irving upisao 25 poena i 10 asistencija, a 25 je ubacio i Dion Waiters, no na kraju je ipak malo nedostajalo za pobjedu.

Los Angeles Lakersi uspjeli su na gostujućem terenu svladati Memphis Grizzliese 96:92 i doći do omjera 12-13. Obje momčadi imaju velikih problema s ozljedama pa su tako Lakersi ponovno igrali bez ijednog razigravača, dok je van parketa za Grizzliese, uz duže ozlijeđenog Marca Gasola, večeras bio i Mike Conley. Lakersi su vodili većim dijelom susreta, ponekad i s preko 10 poena razlike, ali Grizzliesi su se držali blizu sve do kraja, no uvijek su im nedostajale barem dvije uspješne obrane i dobro realizirani napadi za preokret.

Lakerse su s po 21 poenom predvodili Kobe Bryant i Pau Gasol, dok je Nick Young s klupe upisao 18 poena. Najbolji u redovima Memphisa bio je Zach Randolph s 18 poena, 16 skokova i 5 asistencija, 16 poena upisao je Tony Allen, a po 13 Jerryd Bayless i Jon Leuer.

Oklahoma i Golden State uspjeli su doći do uvjerljivih pobjeda. Thunderi su na gostovanju svladali Nuggetse sa 105:93 što im je sedma uzastopna pobjeda. Zna se tko je bio najbolji dvojac kod Oklahome – Kevin Durant ubacio je 30 poena, a Russell Westbrook 21 uz 13 skokova i 8 asistencija. Nuggetse su predvodili J.J. Hickson s 20 poena i 14 skokova te Ty Lawson sa 17 poena i 13 asistencija. Warriorsi su pak na domaćem terenu svladali Pelicanse 104:93, a što im je vjerojatno važnije, na parket se vratio Andre Iguodala. Odigrao je 17 minuta tijekom kojih je upisao samo dva poena, ali važnije je da je ponovno na parketu. Ekipu je predvodio Stephen Curry s 28 poena i 12 asistencija, dok je David Lee upisao 21 poen i 17 skokova. Najbolji kod Pelicansa bio je Ryan Anderson s 21 poenom.

Bobcatsi su na svome terenu došli do sigurne pobjede protiv Sacramento Kingsa rezultatom 95:87. Imali su Bobcatsi prednost tijekom cijelog susreta, najviše zahvaljujući odličnoj prvoj četvrtini koji su dobili s 35:22. Pokušali su se Kingsi vratiti, u nekoliko navrata su bili i blizu, ali nisu imali snage za kompletan preokret. Kemba Walker upisao je 24, a Gerald Henderson 20 poena za pobjednički sastav, dok je prvo ime Kingsa bio DeMarcus Cousins s 30 poena, 17 skokova i 6 asistencija.

NBA rezultati, 17. prosinac:

Charlotte Bobcats – Sacramento Kings 95:87
Cleveland Cavaliers – Portland Trail Blazers 116:119
Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 92:96
Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 93:105
Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 104:93

Latest Posts

NE PROPUSTITE