Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi trade na relaciji Oklahoma-Philadelphia

Uprava Oklahoma City Thundera i dalje rješava kadrovsku križaljku za budućnost.

Naime, nakon što su jučer potpisali višemilijunske ugovore s Victorom Oladipom i Stevenom Adamsom, danas su u razmjeni s Philadelphia 76ersima doveli Jeramija Granta. U suprotnom smjeru otputovat će Ersan Ilyasova i budući izbor prve runde drafta.

Grant, koji je već dulje vremena želja uprave Thundera, igra na poziciji niskog krila, no nije mu strana ni pozicija krilnog centra. Prošle je sezone bilježio solidnih 9,7 koševa i 4,7 skokova te je ostavio dojam solidnog defenzivca, no teško je objektivno procijeniti njegovu kvalitetu s obzirom na to da su Sixersi prošle godine bili uvjerljivo najslabija ekipa lige.

Ilyasova je u NBA-u od 2006. godine, a nakon što je dugi niz godina nosio dres Milwaukee Bucksa (od dolaska u ligu sve do 2015. godine), Phila će mu biti četvrta stanica u dvije sezone. U tri utakmice što je ove sezone odigrao u dresu Oklahome, zabijao je 5 koševa uz 5,3 skoka.

Odlaskom Kevina Duranta i Sergea Ibake, Oklahoma je postala jako tanka na obje krilne pozicije. Očito je da Ilyasova svojim igrama nije ostavio najbolji utisak na upravu i stručni stožer, a ostaje nam za vidjeti kako će se na njegovom mjestu snaći Grant.

Trener Billy Donovan prve je tri utakmice sezone započeo krilnom kombinacijom Andre Roberson Domantas Sabonis. Roberson je već nekoliko godina osovina obrane Thundera, dok smo dojma da je Litavac još pomalo nezreo za NBA, što očito smatra i trener s obzirom na činjenicu da mu daje tek 13,7 minuta u prosjeku.

Ostaje nam za vidjeti i kako će ova razmjena utjecati na Philadelphiju, no ovo je možda i idealna prilika za našeg Darija Šarića, dojučerašnjeg Grantova suigrača. Već večeras (u ponoć dočekuju Orlando Magic) će Dario sigurno dobiti koju minutu više u odnosu na prve utakmice, a ostaje otvoreno i  pitanje koliko će ozbiljno Sixersi računati na Ilyasovu nakon što Turčin sleti u Philu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE