Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi udarac za Pelicanse – ozlijeđen Jrue Holiday

Ova NBA sezona svakako će biti obilježena brojnim ozljedama igrača, posebice onih na poziciji razigravača. Danas su New Orleans Pelicansi objavili da će njihov prvi razigravač, Jrue Holiday, izbivati duže vrijeme s parketa zbog ozljede noge.

Iz redova Pelicansa došla je obavijest o stres frakturi potkoljenice desne noge Holidaya, te je službeno van parketa na neodređeno vrijeme. Nije još poznato koliko će dugo izbivati s parketa, ali vrlo vjerojatno duže od mjesec dana, a odluče li čelnici ekipe “tankirati” ostatak sezone, moguće je i da ga više ne vidimo na parketu do kraja sezone. Istu ozljedu ove sezone zadobio je JaVale McGee, igrač Denver Nuggetsa, početkom sezone te je propustio posljednjih 30 utakmica ekipe (dva mjeseca) i još se ne zna kada će se vratiti na parket. Holiday se ovom ozljedom priključio brojnim razigravačima koji trenutno nisu aktivni zbog ozljeda – Derrick Rose, Russell Westbrook, Chris Paul, Rajon Rondo, Eric Bledsoe i Deron Williams.

Pelicansi su u velikim problemima jer je van parketa i Ryan Anderson, koji je ozlijedio kralježnicu i također je na neodređeno vrijeme van parketa, odnosno ni njega nećemo gledati duže od mjesec dana u igri. S toliko problema Pelicansi se mogu oprostiti od nadanja da će izboriti doigravanje i mogu početi gledati prema sljedećoj sezoni.

Sada je teška odluka pred čelnicima ekipe. Mogu se pokušati i dalje boriti za doigravanje iako je to sada teško dostižno na jakom Zapadu, ili mogu napraviti nekoliko razmjena kojima će dodatno oslabiti ekipu te se “boriti” za što viši pick na sljedećem draftu koji bi trebao u ligu dovesti nekoliko sjajnih igrača. Već duže vrijeme postoje glasine o mogućoj razmjeni Erica Gordona, te ne bi čudilo da ga se nakon vijesti o ozljedi Holidaya čelnici ekipe pokušaju što brže riješiti u zamjenu za izbor na draftu.

Holiday je ove sezone odigrao 34 utakmice s prosječnim učinkom od 14,3 poena i 7,9 asistencija, što su slabije brojke od prošle sezone (17,7 poena, 8 asistencija) kada je u dresu Philadelphije izborio nastup na All-Star utakmici. Njegovim izostankom više će prilike u igri dobiti Brian Roberts, koji bi ga trebao zamijeniti u početnoj petorci, a vjerojatno će više odgovornosti u igri dobiti i 21-godišnji Austin Rivers.

Latest Posts

NE PROPUSTITE