Novi ugovor za Embiida

Nakon tri sezone pod ugovorom s Philadelphia 76ersima, Joel Embiid i klub mogu početi pregovore oko novog ugovora. Sixersi su zainteresirani ponuditi Kameruncu produženje što je lagana naznaka da mu se zdravstveno stanje ipak popravlja. Ugovor može biti dogovoren sada ali bi se aktivirao tek od sezone 2018-19. Iako je pod ugovorom već treću sezonu, talentirani centar je odigrao tek 31 utakmicu za Sixerse zbog općepoznatih problema oko ozljeda stopala i koljena. Zbog dominacije koju je pokazao u tih 31 utakmicu, klub je voljan ponuditi mu novi ugovor.

Sam vlasnik 76ersa, Joshua Harris, izjavio je da je potpisivanje novog ugovora s Embiidom najvažnija stvar ovo ljeto i apsolutni prioritet.

Gledajte, mi želimo Joela ovdje, želimo da dugo ostane ovdje, to je ono što mi želimo”, izjavio je Harris.

Maksimalni ugovor koji može biti ponuđen Embiidu je 136 milijuna dolara za 5 godina, u prosjeku oko 26 milijuna godišnje. Zbog ipak upitnog zdravlja, pitanje je hoće li klub ponuditi manji ugovor i da li bi sam igrač pristao na manje.

Ako obje strane ne postignu dogovor do kraja roka (31.10), Embiid bi nakon sezone 2017-18 postao ograničeni slobodni igrač i ostali klubovi bi bili slobodni ponuditi mu maksimalni ugovor koji bi Sixersi mogli izjednačiti i ostaviti The process u gradu.

76ersi svakako žele zadržati Joela u gradu, u kratko vrijeme je postao ljubimac navijača, a igre koje je pokazao u protekloj sezoni govore da se ipak radi o all stars kalibru igrača. Pitanje je samo cijena i zdravlje.