Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novi veliki skalp Portlanda, Bryant pretekao Malonea

Košarkaši Phoenix Sunsa jedini su u utorak naveèer od šest domaæina ostvarili pobjedu na NBA parketima. Od gostujuæih pobjeda najupeèatljivija je bila ona Portlanda kod Miamija (105-96).

Trail Blazersi su ponovno dokazali da su njihove ovosezonske namjere ozbiljne, dok potencijal nikad niti nije bio upitan, pobijedivši drugu floridsku momèad na gostovanju unutar 24 sata. Dan ranije slavili su kod Orlando Magica 89-85.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Dwyane Wade (38)
  • Asistencije: Steve Nash (14)
  • Skokovi: Andrew Bynum (16)
  • Ukradene lopte: Jrue Holiday (4)
  • Blokade: Trevor Booker (4)

Momèad Natea McMillana nanizala je èetiri pobjede u NBA ligi, te vezala impresivnih sedam gostujuæih pobjeda zaredom. Najbolju partiju za njih nakon desetak dana otkako se prikljuèio klubu odigrao je 28-godišnji krilni igraè Gerald Wallace (prije u Charlotteu), zabivši 22 koša uz devet skokova. Krilni centar LaMarcus Aldridge, najbolji strijelac gostiju, ubacio je 26 koševa.

Domaæima nije pomoglo 38 koševa Dwyanea Wadea, kao niti 31 koš, 11 skokova i osam asistencija LeBrona Jamesa. Klupa Blazersa deklasirala je onu domaæina omjerom koševa 41-8, a solidne su predstave odigrali Andre Miller i Brandon Roy, obojica zabivši po 14 koševa, kao i Francuz Nicolas Batum (11) odnosno Wesley Matthews (10).

Peta je ovo uzastopna izgubljena utakmica Miamija, te šesta u osam dvoboja od All-Stara. Favoriti za naslov postali su tako tek 12. momèad u povijesti lige koja je u istoj sezoni ostvarila nizove od 12 pobjeda i pet poraza.

Trener gostiju Nate McMillan, nekad talentirani košarkaš Seattle Supersonicsa, na najljepši je tako naèin proslavio potpisivanje novog ugovora ranije tijekom dana. Produljio je suradnju s oregonskim klubom na dvije predstojeæe sezone.

Sasvim drukèije od All-Stara igraju aktualni prvaci LA Lakersi. U utorak su pobijedili Atlanta Hawkse u gostima 101-87 upisavši osmu pobjedu od All-Stara. Seriju su zapoèeli baš protiv Hawksa, 104-80 pobjedom u Staples Centeru 22. veljaèe, te otad nisu izgubili.

Kobe Bryant predvodio ih je i ovaj put s 26 poena. U Utakmicu je ušao s 12 poena zaostatka za Mosesom Maloneom, nekadašnjom zvijezdom Philadelphije, koji je s 27.409 koševa držao šesto mjesto vjeène ljestvice najboljih NBA strijelaca. Sada ga, s 27.423 koša, drži Bryant. Ove je sezone na vjeènoj ljestvici Bryant pretekao Elvina Hayesa, Hakeema Olajuwona, Oscara Robertsona, Dominiquea Wilkinsa i Johna Havliceka.

Vrijednosnim uèinkom bolji od Bryanta u momèadi Lakersa bio je centar Andrew Bynum (16 koševa, 16 skokova, 3 blokade), a double-double upisao je i njegov suigraè pod koševima Pau Gasol. Španjolac je ubacio 14 koševa uz 11 skokova).

Andrew Bogut vratio se u momèad Milwaukee Bucksa nakon triju utakmica pauze zbog ozljede mišiæa pridonijevši gostujuæoj pobjedi (95-76) Bucksa u Washingtonu s 14 koševa, devet skokova i sedam asistencija, dok je Monta Ellis predvodio Golden State Warriorse do pobjede (95-85) u Clevelandu ubacivši za njega rekordnih šest trica (sve u drugom poluvremenu) za 24 koša. Dodao je po sedam skokova i asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE