Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novih 13 susreta na rasporedu, Netsi traže prvu pobjedu protiv Heata

Nova uzbudljiva NBA noć je pred nama, noć s čak 13 susreta. Bit će pregršt zanimljivih dvoboja, a možemo izdvojiti susrete Rocketsa i Mavericksa, Timberwolvesa i Thundera, Netsa i Heata, Kinga i Clippersa te Nuggetsa i Blazersa.

Charlotte Bobcats (0-1)  –  Cleveland Cavaliers (1-0)  00.00

Charlotte Bobcatsi su u svojoj prvoj utakmici sezone pokazali da neće biti kanta za napucavanje, kao što je to bio slučaj do sada. Gostovali su u Teksasu kod vrlo jakih Houston Rocketsa. Iako su upisali poraz 96:83, ne može se reći da su pali bez ispucanog metka. Bili su u igri sve do posljednje četvrtine, kada su domaćini otišli na dvoznamenkastu prednost. Od pet dvoznamenkastih igrača Bobcatsa, najviše je zabio krilni igrač Josh McRoberts 15 koševa. Večeras ih očekuje momčad koja im po snazi više odgovara, te možemo očekivati još zanimljiviju utakmicu. Cleveland Cavaliersi su u sezonu ušli sa skalpom nad kandidatima za naslov, Brooklyn Netsima. Pobjeda od 98:94 osigurana je u napetoj završnici, a presudni koš je zabio oporavljeni Brazilac Anderson Varejao,koji je ukupno zabio 11 koševa. Vratio se i Andrew Bynum, te možemo kazati da će Cleveland biti vrlo opasna momčad ako svi ostanu zdravi. Tristan Thompson je bio najefikasniji sa 18 koševa, dok je prva zvijezda Kyrie Irving ubacio 15 koševa i podijelio devet asistencija, uz dosta lošu šutersku večer (šut 4-16).

Po prikazanoj igri, koja ima glavu i rep, mislimo da bi Cavaliersi trebali doći do pobjede, no vidjet ćemo kako to izgleda na gostujućem terenu.

Orlando Magic (0-2)  – New Orleans Pelicans (0-1)  00.00

Momčad kojoj je predviđena borba za samo dno sa 76ersima, u prve dvije utakmice je pokazala vrlo dobru utakmicu. Nakon dobre predstave protiv Indiana Pacersa, namučili su i Minnesota Timberwolvese protiv kojih su pali tek nakon produžetka sa 120:115. Bili su vrlo blizu pobjede, no domaćini su odveli utakmicu u produžetak tricom Kevina Lovea. Arron Afflalo je sa 28 koševa bio najopasniji, dok je Nikola Vučević upisao double-double učinak od 22 koša i 16 skokova. Danas Vučevića očekuje borba pod košem s Anthony Davisom i to će biti jedan od važniji dvoboja u ovom susretu. New Orleans je imao Indiana Pacerse na dlanu, no danak neiskustvu i nepreciznosti, ih je koštao pobjede. Imali su plus 16, ali kada momčad primi 59 koševa u drugom poluvremenu, onda se nema  puno nadati nečemu. Momčad su vukli oni od kojih se to i očekuje, no izostala je pomoć “pomoćnih kotača”. Eric Gordon je zabio 25 koševa, Jrue Holiday 24, dok je Anthony Davis pridodao svojih 20 koševa i 12 skokova. Ukoliko ponove tu igru, trebali bi biti blizu pobjede s obzirom da igraju protiv limitirane momčadi.

Prednost na stranu New Orleansa koji ima više kvalitetnih pojedinaca.

Washington Wizards (0-1)  –  Philadelphia 76ers (1-0)   00.00

Washington Wizardsi su prvu utakmicu gostovali kod Detroit Pistonsa i upisali poraz 113:102. Utakmica je pokazala da će Wizardsi biti mnogo kompetitivni ove sezone. John Wall je odmah u prvom nastupu upisao double-double učinak od 20 koševa i 11 skokova, a u momčadi je bljesnuo Trevor Ariza s 28 koševa i 10 skokova.  Večeras u glavni grad SAD-a dolazi najlošija momčad Istočne konferencije, koja je u svojem prvom nastupu srušila aktualne prvake. Philadelphia nije mogla zamisliti bolji početak sezone od 19-0 protiv Miami Heata. Na kraju su slavili s 114:110, iako se činilo da će ostat bez pobjede jer je Miami napravio totalni preokret. Treba napomenuti da su Sixersi stvarno loša momčad, što pokazuje ukupno primljenih 80 koševa u dvije četvrtine. Evan Turner je postigao 26 koševa, a Spencer Hawes 24 koša. No, prva priča večeri je rookie Michael Carter-Williams, koji je u svoje debiju upisao brojke za pamćenje. Mladunac 76ersa zabio je 22 koša, imao 7 skokova, 12 asistencija, te čak 9 ukradenih lopti. Premda se momčad veoma napunila samopouzdanjem nakon pobjede protiv prvaka, sumnjamo da će večeras pokazati istu ili sličnu igru.

Navijači Washingtona bi ove sezone htjeli da njihova momčad dohvati doigravanje, a kad je tako, onda se ovakve utakmice protiv slabih momčadi trebaju dobivati.

Boston Celtics (01) – Milwaukee Bucks (0-1) 00.30

U duelu Bostona i Milwaukeeja sastaju se dvije ekipe koje su u sezonu ušle s novim trenerima, brojnim promjenama u rosteru i s porazima na otvaranju. Bolji od Bostona bio je Toronto, u tijesnoj utakmici koju je odlučila dominacija Raptorsa u skokovima, dok su Bucksi poraženi od Knicksa nakon što su umalo uspjeli nadoknaditi 25 poena razlike. Bucksi bi u ovom susretu mogli biti bez Lukea Ridnoura, a status Brandon Knighta je upitan, dok će Celticsi u dogledno vrijeme morati nastupati bez prve zvijezde, Rajona Ronda. U izostanku Ronda, Jeff Green se promakao u prvu opciju momčadi i vodio Celticse s 25 poena, dok je Gary Neal bio najbolji pojedinac u dresu Bucksa sa 16 poena. Kontrola skoka je segment u kojem se Celticsi moraju popraviti ako žele biti konkurentni, dok bi zaustavljene Jeff Greena trebao biti primarni zadatak Bucksa u ovom dvoboju.

Očekuje nas neizvjestan dvoboj, a mala prednost ide na stranu Bostona zbog domaćeg terena.

Atlanta Hawks (01)  – Toronto Raptors (10) 00.30

Atlanta i Toronto trebali bi biti dvije ekipe koje će se boriti za jedno od posljednjih mjesta koje vode u doigravanje na istoku. Hawksi su u novu sezonu krenuli s porazom, prvenstveno zbog očajne obrane koju su odigrali protiv Dallasa. Novi trener Atlante Mike Budenholzer nakon tog susreta izjavio je kako se igrači moraju brže vraćati u obranu i zaustaviti tranziciju protivničkih ekipa. U napadu je Atlanta izgledala jako dobro, a istakli su se Jeff Teague s 24 i novopridošli Paul Millsap s 20 poena. Raptorsi su s  druge strane krenuli s pobjedom pred svojom publikom protiv Bostona, a do slavlja ih je vodio Rudy Gay s 19 poena. U ovom susretu gledat ćemo zanimljiv dvoboj centara između Al Horforda i najboljeg igrača ljetne lige Jonasa Valanciunasa. Također vidjet ćemo mogu li krilni igrači Atlante zaustaviti dinamični duo Raptorsa i svesti DeMara DeRozana i Rudyja Gaya na što je manje poena uz velik broj potrošenih lopti.

Prednost ide na stranu Hawksa zbog veće kvalitete pod košem i prednosti igranja pred svojom publikom.

Houston Rockets  (1-0)  – Dallas Mavericks (1-0)   01.00

Navijači Houston Rocketsa imaju velika očekivanja ove sezone od svojih pulena. Zato je i bilo malo početne nervoze u momčadi tijekom susreta s Charlotte Bobcatsima. U pobijedi 96:83, momčad je proigrala u drugom poluvremenu i tada se vidjelo kako će Rocketsi biti opasni ove sezone. James Harden nije imao bajnu šutersku večer, no ipak je zabio 21 koš. Zato je vrhunsku utakmicu odigrao Dwight Howard koji je zabio 17 koševa i imao 26 skokova, čime je izjednačio rekord karijere. Sada ih očekuje još teži protivnik i Teksaški derbi. Dallas je prvu utakmicu slavio kod kuće protiv Atlanta Hawksa 118:109. U toj se utakmici vidjelo ono što se i znalo prije početka sezone. Dallas ima veoma pucački jaku momčad, no obrana kao da ne postoji. Pojačanje iz Milwaukeeja Monta Ellis, predstavio se u dobrom svijetlu sa 32 koša i osam asistencija.  Nijemac Dirk Nowitzki je zabio 24 koša i pokazao da nije za staro željezo.

U Houstonu se gradi nešto veliko i momčad je puna elana, te očekujemo da u tome naletu dobiju Dallas.

Memphis Grizzlies (0-1) – Detroit Pistons (1-0) 01.00

Sjajan dvoboj gledat ćemo u FedEx Forumu gdje će snage odmjeriti Memphis Grizzliesi i Detroit Pistonsi. Najjača strana obje ekipe je igra visoke linije, tako da će biti zanimljivo pratiti čija je visoka linija biti uspješnija. Kod Memphisa to su Marc Gasol i Zach Randolph, dok Pistonsi imaju mlade i potentne Grega Monroea i Andrea Drummonda. Grizzliesi su sezonu otvorili porazom od Spursa 101:94, a puno toga dužan je ostao Zach Randolph koji je ubacio tek 2 poena za 26 minuta igre. Odličan je bio Tony Allen s 15 poena (šut za tricu 3/3), dok su Mike Conley i Marc Gasol ubacili po 14 poena. S druge strane Pistonsi su pobjedonosno otvorili sezonu slavljem protiv Washingtona 113:102, a svi igrači iz početne petorke odigrali su sjajno, posebno Monroe s 24 poena i 16 skokova, dok su po 19 poena ubacili Josh Smith i Will Bynum. Brandon Jennings će propustiti i ovu utakmicu, što će biti veliki nedostatak protiv ovako kvalitetnog protivnika.

Malu prednost dat ćemo domaćim Grizzliesima čija je visoka linija daleko iskusnija i trebala bi uspjeti visoke igrače Pistonsa, njihovu najveću snage ove sezone.

Minnesota Timberwolves (1-0) – Oklahoma City Thunder (1-0) 01.00

Odličan dvoboj očekuje nas i u Target Centru između Minnesote i Oklahome. Obje su momčadi upisali tijesne pobjede u prvom kolu protiv ne pretjerano impresivnih protivnika te ćemo vidjeti kakav će biti međusoban omjer snaga. Minnesota s povratkom Kevina Lovea ima velika očekivanja od ove sezone, a Love se odmah pokazao u najboljem svijetlu pogodivši tricu kojom je izborio produžetak, gdje su Wolvesi svladali Orlando sa 120:115. Love je ubacio 31 poen uz 17 skokova, Kevin Martin je postigao 23 poena, a Ricky Rubio 13 uz 11 asistencija i 6 skokova. Oklahoma je sa 101:98 svladala Utah Jazz, još jednu ekipu od koje se ne očekuje puno ove sezone. U izostanku Russella Westbrooka, koji će propustiti minimalno prva dva tjedna sezone, dominirao je Kevin Durant s 42 poena, ali uz slab šut iz igre od 9/24, te je više od polovice svojih poena postigao s linije slobodnih bacanja (22/24). Razočarao je Serge Ibaka sa samo 8 poena i večeras će morati odigrati bolje ako Oklahoma želi do pobjede.

Možemo očekivati novu veliku utakmicu Kevina Duranta, ali preostaje za vidjeti hoće li to biti dovoljno za pobjedu. Mi prognoziramo da hoće, ali uz bolje doprinose Ibake i Reggieja Jacksona nego u prvoj utakmici.

Brooklyn Nets (0-1) – Miami Heat (1-1) 01.00

Brooklyn Netsi nisu mogli poželjeti težu prvu utakmicu nove sezone na svom parketu. U goste im dolazi aktualni prvaci Miami Heat i zasigurno nas očekuje uzbudljiva i atraktivna utakmica. Netsi su sezonu otvorili u gostima porazom od Clevelanda 94:98, a može iz zabrinuti i ozljeda gležnja Derona Williamsa koji nije igrao u posljednjoj četvrtini susreta. Brook Lopez bio je najbolji kod Netsa s 21 poenom dok je Paul Pierce debi obilježio sa 17 poena, a Kevin Garnett s 8, uz 10 skokova. Dobar je bio i Jason Terry, treće pojačanje iz Bostona, s 14 poena. Miamiju je ovo već treća utakmica, a upisali su po pobjedu i poraz. Prvo su svladali Chicago Bullse, a zatim sasvim neočekivano izgubili od Philadelphia 76ersa. Očita je bila razlika u motivaciji između te dvije utakmice te su u prvoj igrali sjajnu i angažiranu obranu, dok su u drugoj primili previše poena (114) i imali previše izgubljenih lopti (19). Uz to, drugi susret propustio je Dwyane Wade jer na početku sezone neće igrati back-to-back utakmica, ali za večeras bi trebao biti spreman. LeBron James bio je najbolji u poraz s 25 poena i 13 asistencija, a dobar je bio i Chris Bosh s 22 poena i 10 skokova.

Netsi su snažan protivnik što znači da možemo očekivati motivirani i angažirani Miami, a u takvoj situaciji im dajemo prednost pred Netsima kod kojih će Deron Williams ponovno igrati s ograničenim brojem minuta.

Denver Nuggets (0-1) – Portland Trail Blazers (0-1) 02.00

Večeras će Denver  tražiti desetu uzastopnu pobjedu protiv Portlanda kao domaćin nakon prvotnog lošeg starta u gostima kod Sacramento Kingsa. Momčad koja će najvjerojatnije izboriti playoff, no teško i nešto više od toga. Nuggetsi su prošle sezone bili najbolja domaćinska ekipa na zapadu što se neće moći reći i za ovu sezonu s obzirom na sve promjene. Već su u svojoj prvoj utakmici kiksali pred sami kraj susreta protiv Kingsa. U porazu su petorica igrača bila dvoznamenkasta, a istaknuli su se Ty Lawson sa 20 poena, 5 skokova i 8 asistencija, te J.J. Hickson s učinkom od 12 poena i 9 skokova. Portland Trail Blazersi su u svojoj prvoj utakmici pomalo i iznenađujuće izgubili kod Phoenix Sunsa. Jedini raspoloženi igrači kod Blazera su Damian Lillard sa 32 poena i LaMarcus Aldridge s 28 poena. Njihov kombinirani učinak od 60 poena očito nije bio dovoljan kod raspoloženih Sunsa koji su očito našli recept u svojoj run and gun igri.

Teška utakmica za prognoziranje, no malu ćemo prednost ipak dati Denveru kao domaćinu.

Phoenix Suns (1-0) – Utah Jazz (0-1) 03.00

Sunsi su u svojoj prvoj utakmici pred domaćom publikom odnijeli vrijednu pobjedu protiv Portland Trail Blazersa. Ove sezone će se puno očekivati od bekovskog dvojca Goran DragićEric Bledsoe, a igra će se vrtjeti oko njih. Njih dvojica su u pobjedi zajedno kombinirali 48 poena, 13 skokova i 15 asistencija, tek malo uspješniji bio je Dragić. Treba istaknuti i Milesa Plumleeja sa 18 poena i 15 skokova te P.J. Tucker sa 18 poena. U ovoj utakmici također možemo očekivati puno koševa iz tranzicije Sunsa preko dvojca Dragić-Bledsoe. Jazzeri su u svojoj prvoj utakmici kod kuće pružili jako dobar otpor protiv ionako favorizirane Oklahome City Thundera. Gordon Hayward je imao priliku odvesti utakmicu u produžetak, no bio je neprecizan  te su tako u novu sezonu ušli s porazom. Čak 6 igrača je imalo dvoznamenkasti učinak koševa, a treba istaknuti Aleca Burksa koji je s klupe zabio 24 poena uz 6 skokova i isto toliko asistencija. Tu je i centarski dvojac Derrick FavorsEnes Kanter koji je kombinirano zabio 29 koševa uz 19 skokova.

Zbog bolje igre u prvoj utakmici i domaćinstva dajemo prednost Sunsima.

Sacramento Kings (1-0) – Los Angeles Clippers (1-1) 03.00

Kingsima večeras u goste dolaze Clippersi koji su u već dobrom ritmu igranja utakmica. Nakon prve utakmice i pobjede protiv Denver Nuggetsa, Kingse sada čeka puno teži zadatak. Glavni igrač Kingsa, DeMarcus Cousins, trebao bi i večeras voditi glavnu riječ i igrati savršeno ukoliko žele doći do pobjede, naravno, uz potporu više raspoloženih suigrača. U prvoj utakmici Cousins je predvodio momčad uz 30 koševa i 14 skokova, a treba istaknuti i novopečenog playmakera Kingsa, Greivisa Vasqueza sa 17 poena. Isaiah Thomas s klupe je pridodao 16 poena. Clippersi su nakon neočekivanog poraza od gradskih rivala Los Angeles Lakersa, odnijeli pobjedu protiv Golden State Warriorsa. Chris Paul je odigrao jednu od ponajboljih partija otkako je došao u Clipperse 2011. godine, a imao je učinak od 42 poena, 15 asistencija i 6 ukradenih lopti. Pridružio mu se Blake Griffin sa 23 poena i 10 skokova te J.J. Redick i Jamal Crawford koji su zabili po 17 poena.

Prednost dajemo gostima koji su potpuni favoriti u ovoj utakmici.

Los Angeles Lakers (1-1) – San Antonio Spurs (1-0) 03.30

U posljednjem dvoboju večeras očekuje nas repriza dvoboja iz playoffa. Tada su Lakersi u prvome krugu bez Kobea Bryanta izbačeni s glatkih 4-0 od Spursa. Lakersi su nakon iznenađujuće pobjede u prvoj utakmici protiv Clippersa razbijeni od Golden State Warriorsa s 31 košem razlike. Nakon 2 teške utakmice, očekuje ih još jedna protiv Spursa. U porazu od Goldena čak su sedmorica imala dvoznamenkast učinak koševa, a treba istaknuti Jodiea Meeksa sa 14 poena i Paua Gasola sa 12 poena i 7 skokova. Spursi su u svojemu domaćem debiju pobijedili Memphis Grizzliese, a treba istaknuti Kawhija Leonarda sa 14 poena i 7 skokova i Tonyja Parkera s 13 koševa i 9 asistencija.

Spursi bi i u ovoj utakmici trebali pobijediti, a ne bi nas iznenadila niti pobjeda Lakersa koji su protiv Clippersa odigrali odličnu utakmicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE