Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novih sedam zvijezda uvršteno u Hall Of Fame

Juèer naveèer, po amerièkom vremenu, novih sedam košarkaških legendi uvršteno je u Hall of Fame. Meðu njima su najveæe zvijezde Hakeem Olajuwon, Patrick Ewing i Pat Riley.

Sve ukupno juèer je predstaljeno novih sedam zvijezda Hall of Famea, predvoðenih triom, Ewing, Riley i Olajuwon. Još su dodani i Adrian Dantley, te Cathy Rush, bivša trenerica ženske košarke, i vlasnik Detroit Pistonsa i Shocka Bill Davidson. Te jedan èovjek koji je ušao u Hall of Fame, ne radi svoje igre, nego radi svoga dara govora. To je Dick Vitale, televizijski voditelj ESPN-a, koji veæ godinama komentira NBA ligu velikom strašæu. Njegovo komeniranje i prijenosi su košarku èinili još uzbudljivijom za milijune gledatelja diljem SAD-a i šire.

Nedvojbeno je to da su svi novopeèeni èlanovi HOF zasluženo tamo. Pogledajmo samo Hakeema Olajuwona, koji je tijekom svoje NBA karijere postigao èak  27,000 poena, 13,747 skokova i 3,830 blokada. Nije ni èudo da mu je Vitale nadjenuo nadimak “The Dream” još u srednjoj školi. Tu je i Pat Riley koji prvenstvo osvajao i kao igraè i kao trener èak pet puta. Èetiri puta s velikim Lakersima 1980-ih godina i pred dvije godine s Miami Heatom. A tek Patrick Ewing koji je u NBA-u postigao èak 25,000 poena i 11,607 skokova, postao igraè NY Knicksa s najviše ukradenih lopti, blokadi, skokova i postignutih koševa. Koliko je zabave priuštio ljubiteljima NBA sa svojim rivalstvom s Olajuwonom. Osvojio je i dvije zlatne olimpijske medalje s reprezentacijom SAD-a. Samo neke sitnice iz njihove karijere bi bile dovoljne za Hall of Fame, tako da je bilo i vrijeme da postanu dijelom Hall of Fame kako bi ljudi uvijek znali za njih.

Latest Posts

NE PROPUSTITE