Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

Novo veliko priznanje za LeBrona Jamesa

Prethodna godina je za LeBrona Jamesa bila vrlo uspješna, možemo reći i najuspješnija godina što se tiče njegovih sportskih uspjeha. Godina koju će zasigurno dugo pamtiti.

- Advertisement -

Bio je jedan od predvodnika na Olimpijskim igrama gdje je nacionalna vrsta Sjedinjenih Američkih Država osvojila zlato. A sigurno najveći uspjeh za njega je toliko željeni naslov NBA prvaka s Miami Heatom s kojim je ušutkao sve svoje kritičare. Tom uspjehu treba nadodati i to da je uz Michaela Jordana jedini u povijesti koji je osvojio MVP nagradu sezone i finala, NBA prvenstvo i Olimpijsko zlato. Tim uspjesima jučer je dodana i nagrada za najboljeg američkog sportaša godine, prema izboru Američkog košarkaškog saveza.

“Čast mi je biti proglašen najboljim košarkašem godine”, rekao je James. “Uvijek mi je veliko zadovoljstvo i čast predstavljati svoju zemlju. To ne radim da budem prepoznat ili osvojim nagradu, već zbog toga što volim svoju zemlju i košarku”, nadovezuje se James.

Tijekom Olimpijskih igara je igrao kao starter u svih 8 utakmica gdje je prosječno bilježio 13,3 koševa, 5,6 skokova, 5,6 asista i 1,4 ukradenih lopti uz 60 posto šuta iz igre.

- Advertisement -

“LeBron je bio centralna figura ovoga tima”, rekao je Mike Krzyzewski, trener američke reprezentacije i sveučilišne momčadi Dukea. “On je bio naš vođa, naš najbolji igrač i razigravač. Predvodio je reprezentaciju s 45 asistencija uz samo 8 izgubljenih lopti, te je bio vrlo nesebičan. Pokazao je vrlo iznenađujuće vodstvo, a posebno me iznenadila njegova komunikacija s igračima i trenerima. Jako sam ponosan na njega.”

James je jedan od tri igrača američke reprezentacije koji je nastupio na trima Olimpijskim igrama. Osvojio je zlato 2008. i 2012., te srebro 2004.

“LeBron sigurno zaslužuje tu nagradu, te je reprezentacija ponosna na njegove uspjehe prošle sezone i njegovu volju za igranjem za svoju zemlju”, rekao je Jim Tooley, direktor američke reprezentacije. “On je bio odličan suigrač tijekom igara, a njegovo vodstvo je bilo od neprocjenjive vrijednosti za cijelu momčad.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE