Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novo veliko priznanje za LeBrona Jamesa

Prethodna godina je za LeBrona Jamesa bila vrlo uspješna, možemo reći i najuspješnija godina što se tiče njegovih sportskih uspjeha. Godina koju će zasigurno dugo pamtiti.

Bio je jedan od predvodnika na Olimpijskim igrama gdje je nacionalna vrsta Sjedinjenih Američkih Država osvojila zlato. A sigurno najveći uspjeh za njega je toliko željeni naslov NBA prvaka s Miami Heatom s kojim je ušutkao sve svoje kritičare. Tom uspjehu treba nadodati i to da je uz Michaela Jordana jedini u povijesti koji je osvojio MVP nagradu sezone i finala, NBA prvenstvo i Olimpijsko zlato. Tim uspjesima jučer je dodana i nagrada za najboljeg američkog sportaša godine, prema izboru Američkog košarkaškog saveza.

“Čast mi je biti proglašen najboljim košarkašem godine”, rekao je James. “Uvijek mi je veliko zadovoljstvo i čast predstavljati svoju zemlju. To ne radim da budem prepoznat ili osvojim nagradu, već zbog toga što volim svoju zemlju i košarku”, nadovezuje se James.

Tijekom Olimpijskih igara je igrao kao starter u svih 8 utakmica gdje je prosječno bilježio 13,3 koševa, 5,6 skokova, 5,6 asista i 1,4 ukradenih lopti uz 60 posto šuta iz igre.

“LeBron je bio centralna figura ovoga tima”, rekao je Mike Krzyzewski, trener američke reprezentacije i sveučilišne momčadi Dukea. “On je bio naš vođa, naš najbolji igrač i razigravač. Predvodio je reprezentaciju s 45 asistencija uz samo 8 izgubljenih lopti, te je bio vrlo nesebičan. Pokazao je vrlo iznenađujuće vodstvo, a posebno me iznenadila njegova komunikacija s igračima i trenerima. Jako sam ponosan na njega.”

James je jedan od tri igrača američke reprezentacije koji je nastupio na trima Olimpijskim igrama. Osvojio je zlato 2008. i 2012., te srebro 2004.

“LeBron sigurno zaslužuje tu nagradu, te je reprezentacija ponosna na njegove uspjehe prošle sezone i njegovu volju za igranjem za svoju zemlju”, rekao je Jim Tooley, direktor američke reprezentacije. “On je bio odličan suigrač tijekom igara, a njegovo vodstvo je bilo od neprocjenjive vrijednosti za cijelu momčad.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE