Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: ”Ako bude bolje za Mavse, onda odlazim”

Krilo Dallas Mavericksa, Dirk Nowitzki, izjasnio se o svojim planovima za buduænost.

Imamo devet momèadi koje se bore za ulaz u doigravanje na zapadu. Ulaznica je samo osam, a upravo tvoja momèad je ta deveta. Koliko si zabrinut da bi Mavsi zapravo mogli propustiti doigravanje?
Bilo nam je teško u zadnje vrijeme jer nismo imali Josha Howarda. Stoga ako Jason Terry i ja ne zabijemo 30 poena, imamo problema sa pobjeðivanjem. Oèito ne možeš pobjediti ako se osloniš na samo dva strijelca. A Josh je nedostojao barem jedan mjesec. Mislim da smo još na pravom putu, ali ozljede moraju prestati.

Siguran sam da si èuo ljude po gradu kako prièaju da je vrijeme za promjene. Nije prošla ni puna godina dana otkad je Jason Kidd došao. Jesi li zabrinut da bi uprava mogla upravo tebe poslati u drugu momèad?
Uvijek sam govorio da znam da je sve ovo samo posao. Mark Cuban je bio izvrstan prema meni i on je odan èovjek, ali znam da u poslu ‘zaposlenik’ ne znaèi ništa.

Rekao sam još i prije kad su ljudi govorili da bi trebali dovesti Shaqa ili Kobea da ako ova franšiža može postati bolja ako ja odem da æu to i uèiniti. Ako misle da ne mogu odvesti ovu ekipu dalje nego što sam je odveo prije dvije godine onda æu biti sretan prepustiti taj posao nekom drugom.

Sretan? Uvijek sam mislio da želiš završiti svoju karijeru u Dallasu.
Naravno da želim. Volim ovu organizaciju. Mislim da odem negdje drugdje i da osvojim naslov ne bi bio isti osjeæaj. Unio sam svoje srce i dušu u ovu franšizu. To je sve što nam nedostaje. Napravili smo sve ostalo.

Ranije tijekom sezone si govorio kako si spreman primati manju plaæu 2010. kako bi omoguæio klubu da kupnjom dobrog igraèa poveæa izglede za naslov. Kako sada gledaš na to?
Moj odgovor je da je sve moguæe. Sve opcije su otvorene. Do toga ima još skoro dvije godine.

Koje su to ‘sve opcije’?
Mogu raskinuti ugovor nakon 2009-10 sezone i isprobati tržište slobodnih igraèa. Mogu produžiti ugovor za manje novca da možemo dovesti još nekog. A mogu i razmišljati o tome da i ne raskinem ugovor. Ali nisam puno mislio o svemu tome. Vrijeme æe pokazati što æe biti sa mojim ugovorom, ali sada nastojim da ova ekipa igra kako treba.

Latest Posts

NE PROPUSTITE