Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: Ellisu dati loptu u završnici susreta

Legenda Dallas Mavericksa, 36-godišnji Dirk Nowitzki u utakmici protiv Brooklyn Netsa postao je sedmim najboljim strijelcem NBA lige u povijesti, pretekavši Mosesa Malonea. To mu je pošlo za rukom zabivši ključnu tricu u produžetku protiv Brooklyn Netsa, ali također je zanimljivo to što je Nowitzki prije početka sezone bio na jedanaestom mjestu vječne liste strijelaca, a sada je već na sedmom mjestu, i do kraja sezone bi mogao preskočiti i Shaquille O’Neala koji mu bježi nešto više od tisuću poena.

Iako je u poznim godinama, Dirk je još uvijek glavni oslonac Mavsa u krucijalnim trenutcima, no kako kaže više nije fizički spreman za tu ulogu. U pobijedi protiv Netsa u produžetku Monta Ellis je bio ključni igrač, te je Nowitzki rekao kako je sretan ustupivši Ellisu ključne trenutke utakmice kada je ona u egalu.

“Doveli smo Ronda i on je sjajan igrač u postavljanju, ali ipak on nije taj koji će uzeti loptu u svoje ruke i uzeti ključni šut. Lopta treba biti u Ellisovim rukama u takvim trenutcima. Prošao je kroz mnoge stvari u ovih godinu i pol što je ovdje. On ima mogućnost ‘ostati u zraku’ i pričekati da ga protivnički igrač faulira i tako izboriti slobodna bacanja, što je jako važno u presudnim trenutcima.“

I zbilja, to je Monta uradio protiv Netsa kada je na semaforu bilo deset sekundi do kraja, te je pogodio oba slobodna bacanja i odveo Maverickse u produžetak. Ellis je u ključnim trenutcima na trećem mjestu u ligi sa 77 poena kada je rezultat u pet razlike i kada je do kraja manje od pet minuta. U takvom scenariju njegov postotak šuta je 55.7, u čemu je također jedan od najboljih u ligi u tom segmentu.

Također je zabio 20 od 24 ključnih slobodnih bacanja. I sve ga to dovodi do jednog od najboljih clutch igrača u ligi. Dallas prosječno zabija 131.1 poen na sto posjeda u važnim trenutcima, što je drugi najbolji rezultat, a ispred njih su samo Golden State Warriorsi. Sa 17 pogođenih šuteva iz 29 pokušaja i Nowitzki je izvrstan match-winner, te u Dallasu nema mjesta panici kada utakmica uđe u neizvjesnu završnicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE