Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: Eurobasket? Nisam još odluèio

Iako je Dirk Nowitzki ranije najavljivao nastup za njemaèku reprezentaciju na Eurobasketu oboga ljeta u Litvi, u intervjuu za Bild izjavio je kako tu odluku još nije donio.

- Advertisement -

Novi NBA prvak s Dallas Mavericksima još uvijek uživa u najveæem uspjehu karijere i trenutno uopæe ne razmišlja o reprezentaciji. Štoviše, još ne zna niti kada æe se vratiti u domovinu.

“Tijekom vikenda kanim napraviti planove za ovo ljeto. Dosada o tome još uopæe nisam razmišljao. Definitivno æu doæi kuæi i vidjeti se s obitelji i navijaèima. No, sada æu prvo još malo slaviti naslov s Dallasom, a onda se tjedan ili dva odmarati na plaži”, izjavio je Nowitzki.

Njemaèki navijaèi, i ne samo njemaèki, silno žele vidjeti Nowitzkog na Eurobasketu u Litvi.

- Advertisement -

“O tome æemo morati još razgovarati. Ova sezone bila je prokleto duga. Osim toga, zadobio sam i tu ozljedu prsta. Ne znam èak niti kada se održava Europsko prvenstvo (od 31. kolovoza do 18. rujna, op.a.). Fokusiran sam samo na NBA sezonu. Još æu uživati u svom naslovu NBA prvaka, a onda æu odluèiti.”

Djelujete umorni. Niste se baš naspavali?

“Nakon pobjede u Miamiju u šestoj utakmici, slavili smo u jednom klubu do 5 sati ujutro. Nakon kratkog sna, veæ u 9 sati samo bili na putu za Dallas.”

Nakon što se u šestoj utakmici NBA finala osvojili naslov, nestali ste u svlaèionici.

“Malo sam zaplakao. Bio sam prazan, ali i sretan. Nakon dva mjeseca ekstremnih tenzija u doigravanju, osjeæate istovremeno i umor i prazninu. Onda na površinu ispliva sve ono što je bilo akumulirano u zadnjih 13 godina. Kada toliko dugo žestoko i naporno radite i trenirate, a onda to odjednom postane vrijedno svega toga, osjeæate se potpuno prazno!”

Latest Posts

NE PROPUSTITE