Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki i Kaman rekli “da” Njemaèkoj

Zvijezda Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki rekao je “da” Njemaèkoj ususret predstojeæem Europskom prvenstvu koje se ovog ljeta igra u Litvi.

“Stanka je vrlo kratka, ali želim pomoæi mladoj momèadi da ostvari uspjeh”, rekao je MVP ovogodišnjeg NBA finala.

Nowitzki je imao dugu i napornu sezonu u kojoj je u sedam mjeseci odigrao 94 utakmice u najjaèoj ligi svijeta. Osvojio je naslov igrajuæi s povrijeðenim prstom koji mu nije pravio previše problema u finalu protiv Miami Heata (4-2).

Nakon kratkog odmora u rodnom Würzburgu i na Karibima sa svojom djevojkom Jessicom Olsson, Nowitzki je imao dovoljno vremena da razmisli što æe odluèiti, ali i da zalijeèi prst. Doktori su rekli da je zdrav, pa je u skladu s dobrim vijestima obradovao cijelu njemaèku naciju potvrdnim odgovorom.

No, tu nije kraj dobrim vijestima za Nijemce. Chris Kaman, centar Los Angeles Clippersa, takoðer je potvrdio svoj nastup u Litvi.

“Igrao sam za reprezentaciju 2008. i bilo je zabavno. Ove godine želimo nešto i ostvariti”, rekao je Nijemac.

Nijemci æe pokušati dohvatiti Olimpijske igre na ovome turniru, jer je to velika želja i motivacija svih, a pogotovo Nowitzkog koji je svojedobno rekao da želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu jer kasnije više neæe imati priliku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE