Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki i Rondo: Cousins je All-Star igrač

Mavericksi su 13.siječnja teškom mukom izborili pobjedu protiv Sacramento Kingsa. Rezultat je bio 108:104 nakon produžetka. Dallasu je pobjedu olakšala šesta osobna DeMarcusa Cousinsa neposredno pred kraj regularnog dijela utakmice koju je glumačkom predstavom izborio Tyson Chandler. Popularni Boogie je do tog trenutka odigrao gotovo savršenu utakmicu. Postigao je 32 poena, uhvatio 16 skokova i podijelio 9 asistencija te skoro ostvario triple-double učinak. Jedina mrlja u njegovoj statistici bilo je čak 9 izgubljenih lopti. No unatoč tome, igrači Mavericksa su ostali impresionirani njegovom izvedbom i oglasili se povodom nadolazećeg All-Stara.

Naravno da zaslužuje biti izabran na All-Star, no u Zapadnoj Konferenciji nikad ne znate. Konkurencija postoji na svakoj poziciji i uvijek je na kraju priče nekoliko igrača koji zaslužuju izbor, ali se ne nađu u momčadima,“ izjavio je Dirk Nowitzki. „On je jedan od najboljih centara lige. Snažan je, čvrst i lako postiže poene u reketu. Međutim, može i izaći iz reketa i šutirati s poludistance. Imam osjećaj da s tih pozicija protiv nas nije promašio. Rekao bih da je zasigurno jedan od najboljih ofenzivnih igrača lige.“

Rajon Rondo se složio s Dirkom i rekao kako ne zna koja je uopće definicija All-Stara ako Cousins to nije. Smatra i da bi u slučaju neuvrštavanja u prvu petorku do strane navijača, Boogie trebao biti prvi izbor od strane trenera koji odlučuju o ostalih sedam članova momčadi. „ Kingsi u njemu imaju najboljeg mladog igrača lige. On je zvijer i još nije ni dosegao svoj puni potencijal. Dominirat će ligom još mnogo godina. Ove godine nije imao problema sa svojim ponašanjem na parketu što znači da sazrijeva kao igrač. Veliki je pritisak na njemu, ali mislim da se on s time izvrsno nosi,“ završio je Rondo.

Cousins je ove sezone na prosjeku od 24,2 poena i 12,4 skokova, a također blokira 1,7 šut po utakmici. U zadnjim rezultatima glasanja za All-Star je bio osmi u poretku među frontcourt igračima te je za trećim Gasolom zaostajao za oko 265 000 glasova tako da će vrlo vjerojatno treneri odlučivati o njegovom sudjelovanju na susretu zvijezda u New Yorku ove godine. Ako će biti onako kako kaže Rajon Rondo, njegov izbor je siguran.

Latest Posts

NE PROPUSTITE