Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki i Williams produžili suradnju s Mavsima

Nakon što je Kevin Durant u članku objavio da svoj talent nosi u Golden State, postalo je jasno da Golden State neće imati prostora na salary capu da produži suradnju s krilom Harrisonom Barnesom. Naime, prije par dana je Dallas ponudio Harrisonu četverogodišnji ugovor prema kojem bi trebao dobiti 94 milijuna dolara. No kako Golden State nije izjednačio Dallasovu ponudu, Harrison će ići u Dallas. Barnes je u NBA ligu došao 2012. godine kada su ga Golden State Warriorsi izabrali kao sedmi izbor na draftu. Nakon četiri godine u Oaklandu i nakon dva nastupa u velikom finalu (titula s Warriorsima 2015. godine), Harrison se seli u Dallas.

Pored Harrisona, Dallas je bio aktivan ovih dana. Najprije je produžio suradnju s prvim playmakerom Deronom Williamsom. Deron je za Dallas potpisao jednogodišnji ugovor za vrijeme kojeg će dobiti ravno 10 milijuna dolara, te će opet dogodine biti slobodan igrač.

Ono što možda najviše veseli navijače Mavsa jest podatak da je legendarni Nijemac Dirk Nowitzki potpisao novi ugovor. Dirk će za dvije godine novog ugovora dobiti ukupno 40 milijuna dolara. U nedavno završenoj sezoni igrao za oko 8 milijuna, i kako je prije dvadesetak dana napunio 38 godina, jasno je koliko će mnogo biti (pre)plaćen. Ovakav ugovor ipak govori i o poštovanju za sve što je Dirk učinio za Dallas u proteklih 18 godina koliko on igra za Mavse. Za one mlađe NBA fanove spomenut ćemo da je Dirk 2011. godine osvojio titulu NBA prvaka s Dallasom kada su porazili Miami Heat s u toj sezoni stvorenom velikom trojkom koju su činili Dwayne Wade, LeBron James i Chris Bosh.

Latest Posts

NE PROPUSTITE