Tuesday, October 3, 2023

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki impresioniran Barnesom

Nakon najproduktivnije sezone, u svojoj prvoj godini s Dallas Mavericksima, polivalentni krilni igrač Harrison Barnes, nastavio je razvijati igru i ovog ljeta.

Budući da je trinaesterostruki All-Star igrač, Dirk Nowitzki, propustio 25 od uvodnih 30 utakmica ekipe zbog ozljede Ahilove tetive, Barnes je preuzeo primat u ekipi bilježeći prosjeke karijere: 19,2 poena po utakmici. Dvadesetpetogodišnjak je također pokazao zašto je bio glavna meta front officea Mavericksa prošlog ljeta, te zbog čega je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 94 milijuna dolara. Prema Nowitzkom, Barnesov iskorak ove sezone prenio se i na ozbiljan ljetni trening kamp, te pripremu za preuzimanje baklje od najveće zvijezde franšize.

Znate, ako pokušavate prenijeti svoja iskustva na nekog igrača, očekujte da će vas samo polovina njih poslušati. Harrison je ove sezone već pokazao da je uzeo u obzir sve što sam mu rekao. Preuzeo je poteze u odlučujućim momentima, na što sam još uvijek malo osjetljiv, ali sam zaista sretan zbog njega“, rekao je Dirk u šaljivom tonu.

Sjajan je momak, zna što želi i radi veoma naporno za to. On i Dwight Powell su u teretani i dvorani prvi svakog jutra. Govorimo o šest ili sedam sati ujutro, kao manijaci, a obično im se Wesley Matthews prvi pridruži. Veoma je prijatno gledati ih.“

Nakon impresivne sezone u povijesno uspješnim Warriorsima, nažalost bez obrane prstena, Barnes je uzeo zlatnu medalju s reprezentacijom na Olimpijskim igrama, a onda potpisao unosni ugovor s prvacima iz 2011. Krenuo je jako, postavivši rekord franšize: dvocifren učinak poena u uzastopnim utakmicama (43).

Dva metra visok, 102 kilograma težak, Barnes je odigrao 79 utakmica u sezoni za nama. Šutirao je 46,8% iz igre, te 35,1 iza linije za tri poena, za rekordnih 35,5 minuta u karijeri. Predvodio je Mavse u poenima 37 puta, te je u sedam navrata ubacio 30 ili više poena. Pokazao je spremu, žilavost, koju sada očigledno prenosi na ljetnu pauzu i pripreme za još bolju iduću sezonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE